Rozliczenie zarobionych pieniędzy - temat ogólny co i jak - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +---- Dział: LeadMore (/Forum-LeadMore-396) +---- Wątek: Rozliczenie zarobionych pieniędzy - temat ogólny co i jak (/Temat-Rozliczenie-zarobionych-pieniedzy-temat-ogolny-co-i-jak-124346) |
RE: Rozliczenie zarobionych pieniędzy - temat ogólny co i jak - chacku - 20-11-2015 07:18 Ale w sumie napisał dobrze. Teoretycznie tak to wygląda, jeśli nie przekroczyłą osoba <3091zl to nie płaci podatku a jedynie sie rozlicza. Tak samo jego brat, ojciec itd. Ojciec zarabiający z pewnością odprowadzi podatek a on zostanie jedynie z wypełnieniem pitu bez ponoszenia kosztów. RE: Rozliczenie zarobionych pieniędzy - temat ogólny co i jak - szykiryki - 20-11-2015 11:37 Brat nie traci nic . Myslalam, ze stypendium i suby sumują się do dochodu, wtedy mógłby przekroczyć kwotę wolną od podatku, ALE... Edit. Jak mówi Twardy stypendia nieopodatkowane, wiec tutaj spoooooczko! Po drugie- daj ojcu rachunki, które na niego wystawiałeś, niech On da je księgowej czy tam sam rozliczy. Módl się, żeby przez te parę setek czy tysięcy nie wpadł w wyższy próg podatkowy A tak serio- daj wydrukowane dokumenty rodzinie- to co wystawione na nich (mimo ze kasa szla na Twoje konto), Oni rozliczają. Ty rozliczasz swój PIT -nie wiem czy pit37 czy nie przypadkiem pit36 jest do najmu powierzchni reklamowej? Masz jakieś inne dochody niz sub/? RE: Rozliczenie zarobionych pieniędzy - temat ogólny co i jak - chacku - 20-11-2015 12:07 Szykiryki, liczy sie Imie i nazwisko na jakie jest wystawiony rachunek. To, ze na ojca wyplacil nic nie oznacza. RE: Rozliczenie zarobionych pieniędzy - temat ogólny co i jak - szykiryki - 20-11-2015 13:06 @[chacku], ale On rachunki wystawiał właśnie na dane taty i brata, jak dobrze zrozumiałam. Dopiero później wystawiał je na siebie, dlatego tak naprawdę czekają ich 3 rozliczenia (tata, brat i mikołaj, który przekroczył kwotę wolną od podatku) RE: Rozliczenie zarobionych pieniędzy - temat ogólny co i jak - twardy - 20-11-2015 13:07 @szykiryki Jaki zwrot podatku skoro wiekszosc stypdendiow jest nieopodatkowana? Zeby dostal zwrot podatku trzeba wplacac jakies zaliczki @chacku A gdzie on pisal, ze wplacil cos na ojca? Wszystko na swoje konto bral, wszystko dokladnie opisal w pierwszy poscie. RE: Rozliczenie zarobionych pieniędzy - temat ogólny co i jak - szykiryki - 20-11-2015 13:10 @twardy, a to przepraszam, pewnie tak jest . Myslalam, ze stypendium jest liczone jak normalny dochód. Nigdy takiego nie dostałam, więc nie wiem Koniec konców- tata i brat zgadzając się na wystawianie rachunkow na nich mieli świadomość powiększenia swoich dochodów, więc teraz tylko przekazać im rachunki, Oni wklepią na swoje pitki i voila! RE: Rozliczenie zarobionych pieniędzy - temat ogólny co i jak - Jork - 20-11-2015 13:18 A jak teraz jest z paypalem z paypala przecież nie trzeba się rozliczać dobrze myśle ? RE: Rozliczenie zarobionych pieniędzy - temat ogólny co i jak - szykiryki - 20-11-2015 13:22 Trzeba. Moim zdaniem prawdopodobienstwo kontroli skarbowej paypala, w razie donosu, jest takie same jak prawdopodobienstwo przeswietlenia konta bankowego. W dziale podatków jest temat o rozliczeniach z paypala, zajrzyj tam RE: Rozliczenie zarobionych pieniędzy - temat ogólny co i jak - mikolaj90 - 18-01-2016 15:12 Witajcie. Pytanie mam do kiedy trzeba sie rozliczać za rok 2015 ? RE: Rozliczenie zarobionych pieniędzy - temat ogólny co i jak - twardy - 18-01-2016 15:17 Składam zeznanie do dnia ... Zeznanie podatkowe złożyć należy do: 1 lutego 2016 r. : PIT-16A (karta) PIT-19A (duchowni) PIT-28 (ryczałt) 29 lutego 2016 r. : PIT-40 (za pracownika) PIT-40A (ZUS za świadczeniobiorcę) 2 maja 2016 r.: PIT-36 (działalność) PIT-36L (liniowy) PIT-37 (praca) PIT-38 (giełda) PIT-39 (nieruchomości) |