Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Odprowadzenie podatku CpaGrip - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195)
+--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228)
+--- Wątek: Odprowadzenie podatku CpaGrip (/Temat-Odprowadzenie-podatku-CpaGrip-123617)

Strony: 1 2

RE: Odprowadzenie podatku CpaGrip - Kowal80 - 08-11-2015 13:23

ja proponuję odprowadzać podatek od wszystkiego, nigdy nic nie wiadomo, netaffiliation też pisało że nie informują US, a po 3 latach wysłali do US info ile u nich zarobiłem i musiałem wykazać że to rozliczyłem. Wypłaty też miałem na paypal. Wystarczyło że zaniosłem faktury i było ok.

RE: Odprowadzenie podatku CpaGrip - kariolmax - 08-11-2015 20:03

Podałem w tym formularzu swoje prawdziwe dane, włącznie z adresem - nie pozostaje mi nic jak poinformować rodziców, że muszą to wpisać do swoich PIT-ów. Sad

Do Was mam jeszcze pytanie jak szczegółowo mam to rozliczyć, co robić w razie ewentualnej kontroli? Jako potwierdzenie dla US mogę dostarczyć jedynie wydruk potwierdzenia z PayPala.

RE: Odprowadzenie podatku CpaGrip - twardy - 08-11-2015 20:19

Kurs dolara z dnia poprzedniego roboczego. Wyciag z konta powinien wystarczyc, zadnej umowy z cpagrip nie masz przeciez.

RE: Odprowadzenie podatku CpaGrip - kariolmax - 08-11-2015 20:22

Poprzedniego od otrzymania przelewu? Bo to już z 2 miesiące temu - jeszcze przed tym skokiem USD.

RE: Odprowadzenie podatku CpaGrip - twardy - 08-11-2015 20:36

Tak, przykladowo jak dostales w niedziele ten przelew to bierzesz kurs z piatku, jesli nie bylo tam swieta Wink

http://www.nbp.pl/home.aspx?f=/statystyka/kursy.html

RE: Odprowadzenie podatku CpaGrip - rachman - 09-11-2015 12:11

Jak napisał twardy z poprzedniego po przeliczeniu kursu wg NBP. Przecież jakbyś policzył wg dzisiejszego albo na dzień rozliczania się to wyszła by zupełnie inna kwota - stąd ustalono jak ustalono bo zmiany kursów są czasami dość znaczne na przestrzeni roku Wink