Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Informacja o banie. - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166)
+--- Dział: Pomysły, zmiany, sprawy dotyczące Zarabiam.com (/Forum-Pomysly-zmiany-sprawy-dotyczace-Zarabiam-com-13)
+--- Wątek: Informacja o banie. (/Temat-Informacja-o-banie-123364)

Strony: 1 2

RE: Informacja o banie. - avrice - 17-12-2015 20:49

Przyglądam się tej dyskusji i proponuję zmianę formy. Np. Pręgierz taki swoisty hall of shame z powodem, za który ktoś otrzymał wylot. Może to być w formie wątku. Pomysł ma rację bytu jeśli przy banowaniu wszystkie informacje mogą zostać skopiowane jednym ruchem. Inaczej to za duże marnowanie czasu.

Jeśli wolno zasugerować - ban - zmniejsza ostro wiarygodność użytkownika. Tak jak zauważył to patulsky1337 reputacja jest ciężko nabywana, a jej utrata może nas cofnąć w zarobkach (Tak, zgadzam się z twierdzeniem, że bany są zasłużone i nie ma ich za darmo).

RE: Informacja o banie. - Admin - 18-12-2015 11:36

Jeśli znasz wtyczkę do mybb która załatwi sprawę to nie ma problemu, choć zapewne i tak nie będzie to efektywne przy powodach banów które są zrozumiałe wyłącznie administracji.

RE: Informacja o banie. - avrice - 18-12-2015 21:16

Nie znam się zbytnio na tym, ale wydaje mi się, że jedno lub drugie może Ci pomóc:

Ban Reason on Profile

lub

Public Ban Reason

Sam mechanizm wtyczki wrzucającej z automatu info o nowym banie, to raczej pod skrypt podchodzi, a z tym może być trudniej.

Niemniej daj znać, co o tym myślisz.

RE: Informacja o banie. - Admin - 19-12-2015 17:58

(18-12-2015 21:16)avrice napisał(a):  Nie znam się zbytnio na tym, ale wydaje mi się, że jedno lub drugie może Ci pomóc:

Ban Reason on Profile

lub

Public Ban Reason

Sam mechanizm wtyczki wrzucającej z automatu info o nowym banie, to raczej pod skrypt podchodzi, a z tym może być trudniej.

Niemniej daj znać, co o tym myślisz.

Obie wtyczki niekompatybilne z forum, jednak i tak nie eliminują one sytuacji o której wspominałem ja lub daniel w poprzednich wątkach.

RE: Informacja o banie. - So*Izzy - 19-12-2015 23:16

Zawsze można założyć dział "Zbanowany" tworzyć tematy np. [PERM]NickName i w temacie można sprawdzić Wink
Lub wydać stówkę, dwie i ktoś napisze wtyczkę która będzie dodawać temat po dodaniu ostrzeżenia w profilu Wink

RE: Informacja o banie. - Admin - 20-12-2015 10:23

Sama wtyczka wyświetlająca powody aktualnych banów to pierdoła którą w kilka minut mogę/można napisać. Widać że większość nawet nie poświęca kilku chwil na zapoznanie się z całym tematem czytając pierwszy czy ostatni post wątku udzielając bezsensowne odpowiedzi =/
Zainteresowanym polecam zapoznanie się z całym wątkiem, propozycja nie zostanie wprowadzona.

Informacja o banie. - Admin - 20-12-2015 10:23

Wątek zostaje zamknięty, ponieważ moderator uznał że temat został wyczerpany bądź rozwiązany. Jeśli posiadasz nowe pytania prosimy o założenie kolejnego tematu.