Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Sprzedawanie oprócz allegro - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11)
+--- Wątek: Sprzedawanie oprócz allegro (/Temat-Sprzedawanie-oprocz-allegro-123013)

Strony: 1 2 3

RE: Sprzedawanie oprócz allegro - nokira - 25-10-2015 20:55

Dopóki nie zarobi powyżej kwoty wolnej od podatku może bć spokojny, nawet jak US go sprawdzi nic mi nu zrobi. Czyli jak zarabia te 200zł miesięcznie może byś spokojny. Niekoniecznie ktoś musi na niego donieść, ale często to się dzieje. sami też mogą na coś wpaść.

RE: Sprzedawanie oprócz allegro - DC1 - 26-10-2015 00:21

To może ja przy okazji się podepnę. Pytanie do zarabiających grubsze sumy miesięcznie - wypłacacie ten hajs normalnie na konto bankowe i nikt się nie czepia?

RE: Sprzedawanie oprócz allegro - Assasinoo - 26-10-2015 08:37

(25-10-2015 19:19)Krymi napisał(a):  Zgadzam się, ktoś ma parę rzeczy starych do sprzedania wystawia na allegro po 1zl, uzbiera mu się z 200zl i dopada go US ...

Jeśli to są faktycznie Twoje stare rzeczy, które posiadasz minimum pół roku, to możesz legalnie je sprzedać i nie zapłacić z tego tytułu żadnego podatku ani nid posiadać DG.

RE: Sprzedawanie oprócz allegro - Krymi - 26-10-2015 15:11

@[Assasinoo] ja nie chce sprzedawać starych rzeczy Big Grin

@[DC1] chyba tak ino trzeba odliczyć podatek, na tym forum raz ujrzalem tygodniówke z allegro 20 tyś zl, a saldo na koncie bankowym blisko 5mln zlotych Smile

RE: Sprzedawanie oprócz allegro - Serkownik - 02-11-2015 13:59

(26-10-2015 08:37)Assasinoo napisał(a):  
(25-10-2015 19:19)Krymi napisał(a):  Zgadzam się, ktoś ma parę rzeczy starych do sprzedania wystawia na allegro po 1zl, uzbiera mu się z 200zl i dopada go US ...

Jeśli to są faktycznie Twoje stare rzeczy, które posiadasz minimum pół roku, to możesz legalnie je sprzedać i nie zapłacić z tego tytułu żadnego podatku ani nid posiadać DG.

US kochany przy kontroli nie wnika czy masz rzecz pol roku czy nie...
Mialem kontrole ze na allegro cos sprzedawalem bez dzialanosci
a byly to rzeczy z diablo i tibi i inne duperele ktore mam wlasnosc xx lat
wyciagi z 2 kont musialem przedstawic i juz allegro ich nie obchodzilo tylko wplywy na konto
z wplywów na konto wyszlo mi jakos mega za duzo tak ze podatku za 2012 i 2013 rok wyszlo mi okolo 5 tys zl do zaplaty
wszystkie wplywy na konto trzeba uzasadnic
nawet jak kolega Ci przelal 10 zl za wczorajsze piwo jest Twoim dochodem od ktorego musisz odprowadzic podatek
Niestety tak pracuje US Sad
nawet na raty mi nie chcieli rozbic tego
umowy darowizny fejkowe musialem pisac do kwot do ktorych nie trzeba zglaszac
i ta osoba mi to potwierdzila
wiec ogolnie do zaplaty polowa tego wyszla
bo wiecej nic nie dalo rady skrocic

na olx jest dobrze sprzedawac ale i tak wplaty beda wpadac na konto wiec przy kontroli to wyjdzie. Tylko jest bardzo male pradopodobienstwo ze ktos to zglosi, chyba ze bedziesz wadliwe rzeczy sprzedawal albo oszukiwal.
zawsze moga Ci poczta placic albo przez jakis serwis czy cos.
Mnie akurat kupiec zglosil i wyszlo na jaw, a podobno allegro udostepnia dane do US.

RE: Sprzedawanie oprócz allegro - Assasinoo - 02-11-2015 14:47

Ser ale jednak co innego rzecz fizyczna a co innego postać w tibii.

Sprzedawanie oprócz allegro - Scoobyx - 02-11-2015 15:21

Mi kiedyś wyskoczyła "ankieta" na Allegro z kilkoma pytaniami typu czy mam firmę, z jakiego miejsca korzystam obecnie itp.

RE: Sprzedawanie oprócz allegro - twardy - 02-11-2015 16:25

(02-11-2015 14:47)Assasinoo napisał(a):  Ser ale jednak co innego rzecz fizyczna a co innego postać w tibii.

Pewnie sprzedawal golda/itemy i konkurencja na niego doniosla. Warto tez wspomniec, ze nic co tam mial na tych kontach diablo/tibia nigdy nie bylo jego.

RE: Sprzedawanie oprócz allegro - mireck - 02-11-2015 22:37

Jakby nie patrzeć zjebane jest to że gdy zarabiamy te 700-1000 zł na msc i tak trzeba płacić haracze w wysokości większej niż nasz dochód. Nie mówie o sytuacji gdy mamy Dg i pomniejszony ZUS.

RE: Sprzedawanie oprócz allegro - Serkownik - 02-11-2015 23:52

(02-11-2015 16:25)twardy napisał(a):  
(02-11-2015 14:47)Assasinoo napisał(a):  Ser ale jednak co innego rzecz fizyczna a co innego postać w tibii.

Pewnie sprzedawal golda/itemy i konkurencja na niego doniosla. Warto tez wspomniec, ze nic co tam mial na tych kontach diablo/tibia nigdy nie bylo jego.

Zgadles, ale trudno tez przez 2 lata nie sprzedawac nic na allegro.
I np. bratu gry wystawialem wiadomo paragonu nie ma bo to x lat stare gry kasa wplynela na konto i dochodowy trzeba zaplacic od tej kwoty.
Nawet za glupie stare ubrania ktore wystawialem dziewcznie musialem zaplacic...
Od kazdej niewyjasnionej wplaty na konto trzeba zaplacic podatek. Tak dziala polskie prawo i polski US.