Programista czy Grafik ? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Programista czy Grafik ? (/Temat-Programista-czy-Grafik-122734) Strony: 1 2 |
RE: Programista czy Grafik ? - notentego - 19-10-2015 21:55 Nie ma takiej zasady, ze programują w jednym języku. Wszystko zależne od tego jaki projekt realizują. Polecam Ci zacząć od C++ a jak juz go ogarniesz to zacząć uczyć sie drugiego języka i wtedy będziesz miał porównanie. RE: Programista czy Grafik ? - nurgiel - 20-10-2015 22:21 Kończąc technikum informatyczne, to w przedmiocie programowanie strukturalne wpierw uczysz się podstaw i zaczynasz od 1 roku pascala, potem c++ dwa lata, i na koniec rok javy. Ty lepiej patrz na to, co bardziej pasuje do ciebie, bo w każdej dziedzinie trzeba mieć wyczucie. Nie będziesz grafikiem, gdy nie masz wyobraźni i wyczucia. Nie będziesz dobrym programistą, jeżeli nie potrafisz myśleć logicznie i liczyć. Ja jestem debilem z matmy, więc programowanie nigdy nie było dla mnie. Miałem bardziej dryg artystyczny i zainwestowałem w tablet graficzny. Też nie ma co gadać, że jak jesteś programistą, to będziesz w cholerę hajsu zarabiać, bo to zależy od twoim umiejętności, czy robisz jako jednoosobowa działalność gospodarcza, czy robisz na kogoś w firmie. Czy pracujesz legalnie, czy mniej legalnie. RE: Programista czy Grafik ? - Darven - 21-10-2015 19:30 Nie słuchaj bzdur typu "grafik zarabia mniej niż programista" i innych typu bredni ktore tu wygadują Nie ma reguł. Wszystko w gruncie zalezy od ciebie. Poznałem paru web desingerów co zarabiają krocie na swoich zleceniach, przy których nie jeden informatyk by się schował. Sprawdź jedno i drugie, z biegiem czasu będziesz wiedział z czym lepiej się czujesz. RE: Programista czy Grafik ? - GaCeL - 22-10-2015 17:24 (19-10-2015 21:31)Krymi napisał(a): A w jakim języku tworzą Ci "najwięksi" programiści ? bardziej C++ czy Java ? może jakiś inny ? C# czyt. C Sharp. Generalnie wpierw było samo C potem C++ teraz C# czyli 4 plusy Obejrzyj poradniki jakieś to dowiesz się o co chodzi z tymi plusami, ja polecam poradniki od "Mirosław Zelent" Moim zdaniem najlepsze poradniki na polskim youtubie. Programista czy Grafik ? - piotrekprorok - 07-11-2015 21:16 Wątek został przeniesiony do kosza. Prawdopodobne przyczyny : 1. Temat jest niezgodny z regulaminem. 2. Podobny temat znajduje się już na forum. 3. Wątek nie jest już aktualny. 4. Autor prosił o jego przeniesienie. 5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany. Pozdrawiamy Administracja Forum. |