Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Działania Leadmore na blokady FB - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11)
+---- Dział: LeadMore (/Forum-LeadMore-396)
+---- Wątek: Działania Leadmore na blokady FB (/Temat-Dzialania-Leadmore-na-blokady-FB-122455)

Strony: 1 2 3 4

RE: Działania Leadmore na blokady FB - fakefejk - 15-10-2015 12:58

(15-10-2015 12:30)wydra87 napisał(a):  Powiem tak... skorzystałem z poradnika, kupiłem domenę na domena.pl i ... po 2 minutach spamu na kilkunastu grupach link wykrywany jako niebezpieczny... wykrywa colors-app facebook... tak więc lipa...

Spamuj jeszcze szybciej i więcej jedną domeną Jerk2

RE: Działania Leadmore na blokady FB - wydra87 - 15-10-2015 13:04

(15-10-2015 12:58)fakefejk napisał(a):  
(15-10-2015 12:30)wydra87 napisał(a):  Powiem tak... skorzystałem z poradnika, kupiłem domenę na domena.pl i ... po 2 minutach spamu na kilkunastu grupach link wykrywany jako niebezpieczny... wykrywa colors-app facebook... tak więc lipa...

Spamuj jeszcze szybciej i więcej jedną domeną Jerk2

Przeczytałeś co napisałem? Jeśli nie, to zrób to jeszcze raz zanim będziesz prawił swoje mądrości. FB wykrywa link colors-app.pl/pp nie chodzi o moją domenę.

RE: Działania Leadmore na blokady FB - Na 5tyk - 15-10-2015 13:19

@[wydra87] wczoraj puściłem spam z 340 tokenów (tak wiem duża ilość :v) i trzyma się do dzisiaj FaceBook Podlgądacz. Co lepsze darmowa domena *.tk Huh

RE: Działania Leadmore na blokady FB - fakefejk - 15-10-2015 13:23

(15-10-2015 13:04)wydra87 napisał(a):  Przeczytałeś co napisałem? Jeśli nie, to zrób to jeszcze raz zanim będziesz prawił swoje mądrości. FB wykrywa link colors-app.pl/pp nie chodzi o moją domenę.

Skoro przez pierwsze dwie minuty spamu były dobrze to miej pretensje do siebie facepalm Nierealne jest, żeby parsować wszystkie linki realtime przy podążaniu za redirectem zarówno server jak i client-side. Więc spamując XXX razy w ciągu X minut taki link dostaje specjalne traktowanie. A potem jak już będzie sprawdzony przy użyciu selenium czy jakiegoś innego webdrivera co renderuje JS to wam żadne ukrywanie redirectu nie pomoże, bo i tak doleci do końca redirecta i tak.

RE: Działania Leadmore na blokady FB - wydra87 - 15-10-2015 13:24

(15-10-2015 13:19)Na 5tyk napisał(a):  @[wydra87] wczoraj puściłem spam z 340 tokenów (tak wiem duża ilość :v) i trzyma się do dzisiaj FaceBook Podlgądacz. Co lepsze darmowa domena *.tk Huh

Tak tylko widzisz jest ta różnica, że http://viewerapp.pl/ facebook nie rozpoznaje jako niebezpieczny a colors-app już tak... o to mi chodzi...

RE: Działania Leadmore na blokady FB - Leadmore - 15-10-2015 13:27

Wybrałeś przekierowanie frame a nie direct ?

RE: Działania Leadmore na blokady FB - dzejkobs - 15-10-2015 13:28

Trochę to dziwne bo akurat colors-app spamowałem zwykłym skróconym linkiem wczoraj i nie było problemu po kilkunastu postach na grupach..

RE: Działania Leadmore na blokady FB - wydra87 - 15-10-2015 13:28

(15-10-2015 13:23)fakefejk napisał(a):  
(15-10-2015 13:04)wydra87 napisał(a):  Przeczytałeś co napisałem? Jeśli nie, to zrób to jeszcze raz zanim będziesz prawił swoje mądrości. FB wykrywa link colors-app.pl/pp nie chodzi o moją domenę.

Skoro przez pierwsze dwie minuty spamu były dobrze to miej pretensje do siebie facepalm Nierealne jest, żeby parsować wszystkie linki realtime przy podążaniu za redirectem zarówno server jak i client-side. Więc spamując XXX razy w ciągu X minut taki link dostaje specjalne traktowanie. A potem jak już będzie sprawdzony przy użyciu selenium czy czegokolwiek innego co renderuje JS to wam żadne ukrywanie redirectu nie pomoże.

Tak? To powiem Ci inaczej - ten sam program spamowałem kilka dni wcześniej stosując przekierowanie z bloga. Bez problemu szedł spam na kilkudziesięciu grupach w kilkanaście minut, a konto na fb siadło dopiero po 5 dniach - i to na tyle, że nie weryfikacja, a blokada na dodawanie postów w grupach na 14 dni. Zrozum wreszcie, że nie chodzi o mój link czyli np nazwamoja.pl tylko link docelowy colors-app.pl/pp, który facebook wykrywa stosując domenę z domena.pl
Więc naprawdę daruj sobie swoje mądrości, bo nie spamuje od wczoraj. Smiana nazwy linku chociażby na odwrotną np app-colors spowodowałaby, że fb już by jej nie rozpoznawał. W tym cały problem.

@[Leadmore] Tak wybrałem ramkę.

RE: Działania Leadmore na blokady FB - fakefejk - 15-10-2015 13:36

(15-10-2015 13:28)wydra87 napisał(a):  Tak? To powiem Ci inaczej - ten sam program spamowałem kilka dni wcześniej stosując przekierowanie z bloga. Bez problemu szedł spam na kilkudziesięciu grupach w kilkanaście minut, a konto na fb siadło dopiero po 5 dniach - i to na tyle, że nie weryfikacja, a blokada na dodawanie postów w grupach na 14 dni. Zrozum wreszcie, że nie chodzi o mój link czyli np nazwamoja.pl tylko link docelowy colors-app.pl/pp, który facebook wykrywa stosując domenę z domena.pl

W tym problem, że przekierowanie z bloga jest w JavaScripcie, którego nie da się w żaden sposób wyrenderować bez posiadania jakiegoś silnika, który obsługuje JS. Dlatego redirecty server-side idzie łatwo sprawdzić - czyli po prostu w DNS, headery żądań. Z client-side w JS już jest gorzej, bo nie ma narzędzia umożliwiającego sprawdzenie docelowego adresu* bez odpalania jakiegoś webdrivera.

* - można, ze źródła regexem wyciągnąć adres i liczyć na to, że tam będzie przekierowanie server-side, a nie jakiś obfuscate JS, którego ponownie nie da się ruszyć bez webdrivera.

Cytat:Więc naprawdę daruj sobie swoje mądrości, bo nie spamuje od wczoraj. Smiana nazwy linku chociażby na odwrotną np app-colors spowodowałaby, że fb już by jej nie rozpoznawał. W tym cały problem.
Widocznie jednak od wczoraj, skoro nie widzisz różnicy pomiędzy tymi przekierowaniami. A zmiana nazwy w linku na odwrotną zadziałałaby w ten sposób, że po paru osobach spamujących tak jak Ty znowu byłby wykrywany jako spam. I w koło macieju, bo to nie problem domeny leadmore tylko niedoświadczonych użytkowników dosłownie ubijających te domeny bezmyślnym spamem.

RE: Działania Leadmore na blokady FB - wydra87 - 15-10-2015 13:44

Owszem różnicę widzę, tylko że Ty twierdzisz, iż to przez częstotliwość wykryło... de facto po 5 dniowym spamie linkiem nawet z bloga powinien (oczywiście teoretycznie) fb zablokować mój link tym bardziej, że spam szedł 3 x dziennie. Kończę dyskusję. Od leadmore uzyskałem informację, która mnie satysfakcjonuję tak więc życzę miłego popołudnia. Pozdrawiam.