![]() |
Dotacja na działalność internetową - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Własna Firma (/Forum-Wlasna-Firma-447) +--- Dział: Działalność gospodarcza (/Forum-Dzialalnosc-gospodarcza-387) +--- Wątek: Dotacja na działalność internetową (/Temat-Dotacja-na-dzialalnosc-internetowa-120610) |
RE: Dotacja na działalność internetową - tomek019 - 03-09-2015 18:22 @yazir rozstrzal byl ![]() ![]() ale generalnie chyba zostanę przy sklepie online ![]() @szykiryki sklep online z elektroniką, telefonami to byla moja jedyna mysl na czym sie znam masz racje reszta to byly spekulacje co bym mogl , na czym sie do konca nie znam. RE: Dotacja na działalność internetową - mcknowak - 03-09-2015 19:41 Dotację na założenie działalności gospodarczej dla bezrobotnego można dostać. Niestety, nie jest to łatwe, tak jak nie jest łatwe utrzymanie firmy dłużej niż kilka miesięcy. Przede wszystkim sugeruję Ci rozmowę z urzędnikami w UP. Oni powinni ci dobrze wytłumaczyć jakie są możliwości i jakie warunki trzeba spełnić. Mogę tylko wspomnieć że trzeba napisać dobry wniosek. Wniosek musi zawierać biznesplan, specyfikację wydatków, uzasadnienie, umowy przedwstępne lub deklaracje od kilku kontrahentów że będą współpracowali itp. Wniosek jest komisyjnie oceniany pod względem merytorycznym i biznesowym. Jednym z warunków jest utrzymanie firmy przez rok. Możesz napisać że będziesz zarabiał na subach i do tego potrzebujesz kompa za 10kPLN ale czarno to widzę. Jeżeli masz jednak dobry pomysł na poważny serwis internetowy, możesz dostać dotację na sprzęt, oprogramowanie i stworzenie strony www. Osobiście znam grafika komputerowego, absolwenta ASP który dostał dotację na zakup komputera maka, pełen pakiet Adobe i szkolenia. Dzięki temu prowadzi firmę, przygotowuje ulotki, kalendarze, nadruki na koszulki itp. RE: Dotacja na działalność internetową - tomek019 - 03-09-2015 20:05 (03-09-2015 19:41)mcknowak napisał(a): Dotację na założenie działalności gospodarczej dla bezrobotnego można dostać. Niestety, nie jest to łatwe, tak jak nie jest łatwe utrzymanie firmy dłużej niż kilka miesięcy. Przede wszystkim sugeruję Ci rozmowę z urzędnikami w UP. Oni powinni ci dobrze wytłumaczyć jakie są możliwości i jakie warunki trzeba spełnić. Mogę tylko wspomnieć że trzeba napisać dobry wniosek. Wniosek musi zawierać biznesplan, specyfikację wydatków, uzasadnienie, umowy przedwstępne lub deklaracje od kilku kontrahentów że będą współpracowali itp. Wniosek jest komisyjnie oceniany pod względem merytorycznym i biznesowym. Jednym z warunków jest utrzymanie firmy przez rok. Możesz napisać że będziesz zarabiał na subach i do tego potrzebujesz kompa za 10kPLN ale czarno to widzę. Jeżeli masz jednak dobry pomysł na poważny serwis internetowy, możesz dostać dotację na sprzęt, oprogramowanie i stworzenie strony www. Osobiście znam grafika komputerowego, absolwenta ASP który dostał dotację na zakup komputera maka, pełen pakiet Adobe i szkolenia. Dzięki temu prowadzi firmę, przygotowuje ulotki, kalendarze, nadruki na koszulki itp. DZIEKI CI WIELKIE ![]() ![]() w sumie mam kogos kto mi napisze caly biznesplan i pomoze, tylko sam musze dobrac jaki chce sprzet i okreslic wydatki na to oraz przedstawic konkrety o swojej firmie na czym ona bedzie zarabial ![]() ![]() RE: Dotacja na działalność internetową - Watoga - 03-09-2015 20:22 Moj znajomy dzis wlasnie zbieral resztki ze swojej DG. Czym sie zajmowal? Kupowal ciuchy z tzw drugiej reki ( tania odziez ) i sprzedawal je na allegro. Nie jest to w pelni internetowa dzialalnosc ale naprawde gdy sie do niej przylozysz zysk jest ladny. Pomimo konkurencji nisza niewypala sie . Czemu zamknal biznes? Pracowali we 2 i jak to bywa biznes do polowy jako koledzy to robili jak im sie chcialo. Gdy chcieli zwijali kokosy gdy je mieli juz to sie siedzialo na dupach.. Na dotacje wzieli : 2 laptopy , krzesla , aparat obiektyw i oswietlenie , biurka drukarki , ubrania na start , wieszaki pralke itd. Praktycznie wszystko co wymyslec sie dalo by brac te 20k. RE: Dotacja na działalność internetową - Kickster - 03-09-2015 20:35 Szykiriki z Yazirem od razu sie ciskajo xd Takie watki sa przeciez potrzebne do tego zeby spojrzec na swiat troche szerzej, pokazac innym jakas droge itd, sam od jakiegos czasu zastanawiam sie nad DG i tutaj moze pojawic sie sporo odpowiedzi na tematy ktore mnie interesuja. RE: Dotacja na działalność internetową - warinka - 03-09-2015 20:46 Zarabiam ponad 10x tyle co Ty miesięcznie kolego i nawet nie myśli mi się zakładanie firmy w tym kraju. Jeżeli przychodzisz na forum z podejściem takim, żebyśmy Ci najlepiej napisali biznes plan na super firme, a sam nie posiadasz pomysłu to lepiej faktycznie zastanów się zanim narobisz sobie krzywdy ![]() RE: Dotacja na działalność internetową - tomek019 - 03-09-2015 20:55 (03-09-2015 20:46)warinka napisał(a): Zarabiam ponad 10x tyle co Ty miesięcznie kolego i nawet nie myśli mi się zakładanie firmy w tym kraju. Jeżeli przychodzisz na forum z podejściem takim, żebyśmy Ci najlepiej napisali biznes plan na super firme, a sam nie posiadasz pomysłu to lepiej faktycznie zastanów się zanim narobisz sobie krzywdy SERIO ? nastepna osoba ktora pewnie nie przeczytala ponad polowe watku procz pierwszego postu ![]() @Kickster Racja ![]() @Watoga wielkie dzieki reput dla Ciebie takich odpowiedzie oczekuje @mcknowak tez reput i podziekowania ![]() RE: Dotacja na działalność internetową - rcielak - 03-09-2015 20:57 @tomek, jezeli zarabiasz w "internetach" i wyplacasz na umowe to mozesz juz oddac zasilek. Takie prawo - zarobisz chociaz 1zl = nie jestes bezrobotny. Ps. Po wzieciu dotacji musisz ja prowadzic przez rok plus nie mozesz podjac zadnej pracy zarobkowej w tym okresie inaczej dotacja do zwrotu. Jest wrzesien, jestem na 99% pewny, ze w tym roku na dotacje kasy juz zabraklo ![]() RE: Dotacja na działalność internetową - tomek019 - 03-09-2015 21:08 (03-09-2015 20:57)rcielak napisał(a): @tomek, jezeli zarabiasz w "internetach" i wyplacasz na umowe to mozesz juz oddac zasilek. Takie prawo - zarobisz chociaz 1zl = nie jestes bezrobotny. narazie nie wyplacilem kasy z tych serwisow gdzie wystawiaja rachunek, mialem czekac do 10 wlasnie az nalicza poprawnie i mi przeleje ![]() Wiekszosc kasy na Paypala poszla takze na koncie bankowym w miare klarowana sytuacja ![]() DZIEKI CI ZA PRZYPOMNIENIE O TYM PRZEPISIE ![]() bede musial w takim razie wystawic rachunek na kogos innego lub poczekac z nim 2 miesiace i dopiero wyplacic ![]() RE: Dotacja na działalność internetową - szykiryki - 04-09-2015 09:02 @Kickster, nikt się nie spina, a raczej próbuje sprowadzić Tomka na ziemię i pokazać mu, że wcale nie musi być tak bajkowo i kolorowo ![]() Pamiętam, że ulga ZUSowska przysługuje tylko raz na określoną ilość lat, więc trzeba mieć konkretne zaplecze klientów, żeby wypaliło i zagrało (bez tego w ogole nawet bym nie zaczynała myśleć o firmie). Jak zamkniesz DG i będziesz za kilka lat chciał otworzyć nową od razu wskakujesz na ZUS ~1200 zł/msc. |