Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Rozliczalie z małych sum - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195)
+--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228)
+--- Wątek: Rozliczalie z małych sum (/Temat-Rozliczalie-z-malych-sum-119847)

Strony: 1 2

RE: Rozliczalie z małych sum - adamo9 - 20-08-2015 20:37

ale aby tej działalności nie zakładać to bym wypłacał z PP na konto nie co miesiąc tylko rzadziej

RE: Rozliczalie z małych sum - szykiryki - 20-08-2015 20:39

Za ten rok rozlicz sie na zasadach ogolnych. (Pit 36 albo 37 dochody inne). Od przyszlego przejdz na ryczalt albo uod.

Ps. Dochody z pp tez nalezy rozliczyc

RE: Rozliczalie z małych sum - Barozzo_Montana - 05-09-2015 13:20

(20-08-2015 15:32)adamo9 napisał(a):  Witam czy muszę się rozliczać np z 300 zł miesięcznie zarobionych na Sub sms?
Czy Us jest w stanie ukarać mnie za nie rozliczone pieniądze zarobione pół roku temu ?
Czy jak bym teraz się rozliczył to prędzej by doszli do wcześniejszych zarobków ,
czy lepiej skończyć z tym ?

Rozliczać musisz się ze wszystkiego, mafia (US) nie lubi jak sie je "okrada", choć jest coś takiego jak kwota wolna od podatku, aż 3000zł na.... ROK Big Grin

Zależy ile zarobiłeś pół roku temu.

Według mnie gdybyś się teraz rozliczył, to raczej będą mieć już na ciebie oko, to coś w stylu "hejo tu jestem, potrafie sobie coś zarobić na boku" i wtedy US bardziej przykłada oko.

US może wszystko podliczyć do 5 lat wstecz , wcześniejsze lata się przedawniają , więc jak coś to mogą wziąć pod lupę 5 lat wstecz, często jest tak że nawet jak kogoś przykukają to siedzą cicho przez parę lat i naliczają sobie wszystko żeby potem przysolić większe kary.