Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Prosty Projekt dla Forum - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10)
+---- Dział: Wasza Twórczość (/Forum-Wasza-Tworczosc-327)
+---- Wątek: Prosty Projekt dla Forum (/Temat-Prosty-Projekt-dla-Forum-119128)

Strony: 1 2

RE: Prosty Projekt dla Forum - PanPrezes - 10-08-2015 18:47

Intro świetnie podnoszące napięcie, mega klimat. Chciałbym usłyszeć jak rozkręci się dalej. Smile

RE: Prosty Projekt dla Forum - woffer - 10-08-2015 18:53

Te przesunięcia w linii basu na pianinie czasami daję wrażenie zbyt opóźnionych.

RE: Prosty Projekt dla Forum - AnnaKa - 10-08-2015 20:45

@[Admin] Już tłumaczę.
Wykorzystywanie nagrań typu acapella nie jest zgodne z prawem jeśli chcę czerpać z tego korzyści.
Sam YouTube uznał mój projekt że jest to oryginał i zabronił zarabiania co przełożyło się na zarobek wytwórni w której został wydany w oryginalnej wersji.
Ja takie projekty robię sobie po to by szlifować własne umiejętności bo jak każdy wie nie tworzę w tym gatunku z prostej przyczyny. Aby muzyka szeroko pojęta EDM miała sens musi być dobry wokal którego ja nie mam.
Jeśli chcecie mogę zrobić więcej takich projektów.

A z tym pianinem powiedz mi @[woffer] o które Tobie chodzi o Główne czy Poboczne. Bo jeśli poboczne to wszystko jest ok. Posłuchaj oryginału. Tutaj masz tempo 150 BPM oryginał ma bodajże 128 także tonacja się podniosła wokalu i piano gra w oryginalnej tonacji. Stąd można wyłapać fałsz. Także plus dla Ciebie Smile

RE: Prosty Projekt dla Forum - Admin - 10-08-2015 22:42

Kompetentna lecz niestety smutna odpowiedz. Powiedz mi jeszcze czy pod fraza "nagrania acapella" rozumiesz śpiew tej kobiety czy jeszcze jakieś elementy w twojej prezentacji?

RE: Prosty Projekt dla Forum - AnnaKa - 10-08-2015 23:09

Tylko i wyłącznie nagranie wokalne ponieważ ono jest szczególnie objęte prawami autorskimi.
Patrząc na resztę tj. Melodia i brzmienie.
Brzmienie nie może być objęte prawami autorskimi. Znów melodia już tak jednak ciężko dochodzić praw dotyczących samej melodii ponieważ grając melodię w nieco innej tonacji używając paru delikatnie innych dźwięków których zwykły słuchacz nie pozna ciężko będzie dojść swoich praw. W moim wypadku rozeszło się o acapellę.
Na prawa autorskie wpływa wiele czynników stąd ja dla takiego jakby bezpieczeństwa używam nazw przy produkcjach Bootleg a nie Remix ponieważ jest to znaczna różnica mimo że oba określenia opisują takie samo produkowanie muzyki. Każdy bootleg jest remixem w muzyce elektronicznej a remix niekoniecznie bootlegiem ponieważ legalny remix musi być zatwierdzony prawnie przez oryginalnego autora.

RE: Prosty Projekt dla Forum - woffer - 10-08-2015 23:51

Tak chodziło mi o poboczny, zaraz po wejściu basu. Po prostu coś mi 'nie grało' tam. To jest remake, tak? Z drugiej strony przenieść o dany interwał tony to chwila roboty w sumie. Ewentualnie można się pobawić trochę pitchem wokalu o ile bardzo nie ucierpi na tym. Tongue

RE: Prosty Projekt dla Forum - AnnaKa - 11-08-2015 00:16

woffer specjalnie zostawiłem ponieważ liczyłem że robot YT nie wyłapie tego ale niestety mnie dopadł :/
Co do melodi ona w oryginale różnież idzie z opóźnieniem ponieważ do dodaje taki padowy efekt.
A wokal i tak zmienił tonację ponieważ przy podniesieniu tempa automatycznie wokal idzie w górę.

RE: Prosty Projekt dla Forum - woffer - 11-08-2015 11:36

@AnnaKa

Masz jakąś stronę z acapellami z której korzystasz?

RE: Prosty Projekt dla Forum - AnnaKa - 11-08-2015 15:51

@[woffer] Niestety nie zawsze najpierw piszę do oryginalnego wykonawcy o remix stems a jak nie chce podesłać to szukam na youtube i soundcloud. W ostateczności wyszukuję różne strony w google.