Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Strategia Bollinger Bands M5 - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Inwestycje (/Forum-Inwestycje-324)
+--- Dział: Opcje Binarne (/Forum-Opcje-Binarne-339)
+--- Wątek: Strategia Bollinger Bands M5 (/Temat-Strategia-Bollinger-Bands-M5-118241)

Strony: 1 2

RE: Strategia Bollinger Bands M5 - Comparic - 25-01-2016 10:17

(24-01-2016 22:38)kubn2 napisał(a):  
(21-01-2016 13:02)Comparic napisał(a):  Przed ECB pozwoliłem sobie spojrzeć na wykres EUR/USD i rozrysować potencjalne wejścia od początku czwartkowej sesji - osobiście dzisiaj nic nie zagrywałem, ale wykres pokazuje, że same proste formacje BB (bez stosowaina dodatkowych narzędzi), dają fajny wynik Smile

10/12 skutecznych, 83% więc nie jest źle Wink Szczegóły dostępne pod linkiem:

http://comparic.pl/bollinger-bands-m5-przykladowe-wejscia-na-eurusd-83-skutecznosci/

Z tego co zauważyłem strategia działa super dla eur/usd, a dla innych strasznie słano poniżej % itm od 14 stycznia do 22 średnio było około 40 sygnałów do filtrowania użyłem RSI 14 poziomy 30 i 70.
eur/usd = 85%
usd/jpy = 41,6%
aud/usd = 53,1%
gbp/usd = 53,8%
usd/cad = 51,6%

Wszystkie wyliczenia dla długości jednej świecy czyli 5min.

Dlatego wolę opcje wygasające później - 15 min na przykład, wtedy skuteczność jest wyższa. Wydaje mi się, że RSI za każdym razem będzie na wykupieniu/wyprzedaniu kiedy wstęga jest wybijana, więc nie wiem czy takie filtrowanie ma sens (podobnie będzie przy stochasticu i CCI).

Dzięki za statystyki Smile

RE: Strategia Bollinger Bands M5 - kubn2 - 25-01-2016 12:52

(25-01-2016 10:17)Comparic napisał(a):  Dlatego wolę opcje wygasające później - 15 min na przykład, wtedy skuteczność jest wyższa. Wydaje mi się, że RSI za każdym razem będzie na wykupieniu/wyprzedaniu kiedy wstęga jest wybijana, więc nie wiem czy takie filtrowanie ma sens (podobnie będzie przy stochasticu i CCI).

Nie zawsze bardzo często świeca potrafi wybić się ponad BB a mimo to RSI nie sięga poziomu 70 Smile Co do filtrowania poprzez RSI to na waszej stronie takie filtrowanie poleciliście więc Wink

RE: Strategia Bollinger Bands M5 - jungli - 26-01-2016 09:06

Zapytam przewrotnie dlaczego nie gracie z trendem? Przeciez, to o wiele prostsze niz granie na korekte, ktora czesto okazuje sie byc tylko chwilowa....Smile

Wracajac do BB, aktualnie jedna z najlepszych strategii jest RSI PREM, ktora potrafi odfiltrowac zle sygnaly, choc np wczoraj Edzio laskawy byl dla BB5Smile

pozdroofka

RE: Strategia Bollinger Bands M5 - ford020 - 27-01-2016 10:40

dziala ta strategia?

RE: Strategia Bollinger Bands M5 - Scoobyx - 31-03-2016 16:53

(31-03-2016 11:00)Klinger88 napisał(a):  Tu jest również jedna strategia z Bollinger Bands , znasz ją?

To jest ta sama strategia z dokładnie tymi samymi ustawieniami. 20/2 Wink
Ogólnie przeglądając tę stronę widać że jest tworzona przez człowieka który jest całkowitym amatorem i robi takie błędy, że głowa mała. Polecam rozejrzeć się za innym blogiem na temat ob.