![]() |
Filtr od Google - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Pozycjonowanie (/Forum-Pozycjonowanie-398) +--- Dział: Pozycjonowanie i Optymalizacja (/Forum-Pozycjonowanie-i-Optymalizacja-341) +--- Wątek: Filtr od Google (/Temat-Filtr-od-Google-116737) Strony: 1 2 |
RE: Filtr od Google - Uzumaki92 - 28-06-2015 16:36 Hmm może z 2 miesiące, wszystkie posty zaindeksowane i pod kilkoma frazami byłem przez chwilę w top 10 i nagle jak spałem to wyszukać się nie da mojej stronki, tylko i wyłącznie za pomocą wpisania całego adresu strony. Stało się to nagle z dnia na dzień dlatego pytam RE: Filtr od Google - Ansoff - 28-06-2015 23:12 Przeanalizuj sobie stronkę na https://ahrefs.com RE: Filtr od Google - Uzumaki92 - 29-06-2015 15:16 Okey, filtra niem ma na to wychodzi, a tak się prezentują wyniki z tej stronki co podałeś @Ansoff ![]() RE: Filtr od Google - Ansoff - 29-06-2015 22:33 Jak na 2 miesiące funkcjonowania stronki to bardzo mało backlinków. Moja diagnoza: strona powstała -> dodałeś treści -> zdobyłeś kilka backlinków -> google się zaciekawiło nową stroną -> zaindeksowało wszystko elegancko i wyświetliło w wyszukiwarce -> następnie etap stagnacji (brak nowych postów, nowych baclinków) -> zainteresowanie strony w oczach google spadło Recepta: dodaj nowe treści na stronce, zaktualizuj mapę strony, dodawaj stopniowo nowe backlinki - postaw sobie cel, np. zdobyć 50 backlinków w lipcu. Najlepiej zdobywać je regularnie, np. codziennie (2-3 backlinki), co kilka dni (4-5 backlinków), co tydzień (10-12 backlinków). Ważne żeby wyglądało to dosyć naturalnie, więc zachowanie typu 100 backlinków w jeden dzień, a następnie przez miesiąc 0, budzi podejrzenia. RE: Filtr od Google - Uzumaki92 - 29-06-2015 22:37 Okey dzięki ![]() Chyba na to wychodzi bo w sumie idealnie to pasuje do mojej sytuacji ![]() Zacząłem od nie dawna w sumie dodawać regularnie nowe posty, wcześniej robiłem to sporadycznie. Za to wejść na stronkę mam bardzo dużo ( głownie filmiki i fb ) jest ich około 600-700 dziennie ![]() Dzięki za pomoc ![]() |