Jaki BANK polecacie? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Konta Bankowe (/Forum-Konta-Bankowe-449) +--- Dział: Banki (/Forum-Banki-237) +--- Wątek: Jaki BANK polecacie? (/Temat-Jaki-BANK-polecacie-116200) |
RE: Jaki BANK polecacie? - Scoobyx - 19-06-2015 14:32 Jeśli jeszcze nie jesteś pełnoletni to w większości banków są darmowe konta. Od siebie polecę ING. Bardzo dobry bank. Praktycznie wszystko za darmo. Jedynie opłata konta(pow. 18), jeśli nie zapłacimy kartą może być dla kogoś irytująca. W 95% wpłatomatów i bankomatów można za darmo wpłacać/wypłacać pieniądze co jest dużym plusem. Internet banking również za darmo. Jak do tej pory, nie zmienił bym banku na inny. Ale oczywiście każdy wybiera konto wg. własnego uznania i do niczego nie zmuszam. RE: Jaki BANK polecacie? - lukaswu - 19-06-2015 14:49 mBank 4zł/mies i wypłaty ze wszystkich bankomatów za free. Trzeba ponad 200 zapłacić kartą aby nie pobrało opłaty za kartę. Największy plus to jest to że bardzo dużo osób ma mBank tutaj chyba większość RE: Jaki BANK polecacie? - RadeKK - 19-06-2015 16:16 Jedyne co powiem to to , że nie polecam Toyota Bank. Nie przypadł mi do gustu. Zaraz napiszę dlaczego. Jakieś 6-7 miesięcy temu złożyłem wniosek , a papiery miały przyjechac kurierem. I jechały całe 2 tygodnie , kurier dzwonił do jakiś czas że dziś nie da rady , czy może jutro itd... Nie przyjechał... Po miesiącu przyszedł list z w/w banku z danymi do logowania. Nie otwierałem nawet , bo po co skoro umowa do mnie nie dojechała ? Po pewnym czasie przyszły karty kredytowe... Również nie otwierałem tylko odłożyłem ja półkę Dokładnie tydzień temu przyszło "Przed sądowe wezwanie do zapłaty" ... Na kwotę 24,5zł + opłata manipulacyjna 30PLN. Dziś zapłaciłem i próbuję jakoś rozwiązać umowę której nawet nie było , abym więcej nie musiał płacić za to konto... Rozumie ktoś coś z tego ? RE: Jaki BANK polecacie? - nitram - 19-06-2015 19:48 @[RadeKK] to proste jak nie podpisałeś to nie ma umowy, wystosuj do nich pismo zadzwoń albo podejdź do oddziału i poproś o kopię umowy albo oryginał na którym widnieje Twój podpis jeśli Ci nie przedstawią a z tego co mówisz nie przedstawią to możesz pójść dalej jak masz dobrego prawnika w okolicy i chcesz z nimi wojować zakładasz im sprawę i jeszcze odszkodowanie dostaniesz. Takie przypadki się zdarzają jak sam zauważyłeś u Ciebie w zasadzie zawalił sprawę kurier a nie sam bank, ja mam konto w tym banku co prawda od 3 dni na kuriera czekałem jakieś 2-3 dni i bez problemu wszystko zostało załatwione. Koniec offtopu jak chcesz prowadzić dyskusje na ten temat załóż osobny wątek. RE: Jaki BANK polecacie? - Max998 - 19-06-2015 20:06 Sprostuję - mogą być opłaty za konto co miesiąc/rok ale mam na myśli konto w banku bez wymagania stałego dochodu, że co miesiąc dochodzić będzie np. wypłata. Konto ma służyć w 99% wypłatom z FC. Jestem dorosły, 22 lata. RE: Jaki BANK polecacie? - twardy - 19-06-2015 20:25 BZ WBK, bierzesz karte vise, robisz nia 5x transakcji w miesiecu i nie masz zadnych oplat. RE: Jaki BANK polecacie? - MAZIK - 19-06-2015 20:52 Wbk jest ok prowadzenia konta za free - wypłaty z wszystkim bankomatow za free - Pozatym wiekszosc bankow ma jakies uktryte kruczki i zkamuflowane oplaty RE: Jaki BANK polecacie? - twardy - 19-06-2015 21:12 (19-06-2015 20:52)MAZIK napisał(a): Wbk jest ok prowadzenia konta za free - wypłaty z wszystkim bankomatow za free Nie do konca. Zalezy jaka karta masz do konta. RE: Jaki BANK polecacie? - nitram - 19-06-2015 22:08 W bzwbk w tj chwili do konca miesiaca jest promocja z karta omni darmowe konto i karta bez wymagań. W sensie promocja do konca miesiaca, a darmowe do konca roku RE: Jaki BANK polecacie? - Max998 - 01-07-2015 15:19 Dzięki za wszystkie porady. Na spokojnie to przeczytam i mam nadzieję coś wybiorę. |