![]() |
Lameme - prewencja - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Oszustwa / Scam (/Forum-Oszustwa-Scam-140) +--- Wątek: Lameme - prewencja (/Temat-Lameme-prewencja-115527) Strony: 1 2 |
RE: Lameme - prewencja - samuraj - 08-06-2015 16:21 Ale czy jest to zabronione ? RE: Lameme - prewencja - mamrocik - 08-06-2015 16:25 @[Voldir] haahha dziś właśnie byłem pod wrażeniem , że chciało mu się tyle narobić postów ![]() ![]() ![]() RE: Lameme - prewencja - Pasza dla konia - 08-06-2015 16:38 (08-06-2015 16:21)samuraj napisał(a): Ale czy jest to zabronione ? Zabronione nie jest, lecz masz podobny tok myślenia co do zbanowanego usera Lameme. RE: Lameme - prewencja - Voldir - 08-06-2015 16:57 Nie lubię czegoś takiego, bo takie zachowanie może sugerować nie czyste zamiary danego użytkownika. Idąc takim tokiem rozumowania to 1500 postów nabiłbym w miesiąc, a zajęło mi to ponad pół roku. Jest różnica, prawda? Ja nikomu nie zabraniam pisać, ale nabijanie postów i reputów na refach jest dziwnym zagraniem i na pewno nie przychylnie widzianym przez innych forumowiczów, bo każdy oszust tak postępował, a potem płacz nowych typu: oszukał mnie użytkownik ze "stażem". Trzeba wejść i najpierw sprawdzić historię tego stażu (czyt. jakość postów i skąd pochodzą repy). Jestem zdania, że lepiej zapobiegać niż leczyć. Napisałem o użytkowniku @[samuraj], bo dołączył chyba 2-3 godzinki po banie tego leminga z postów powyżej i robi dokładnie to samo co on. Gdzie typ nabił 82 posty i chyba 16 repów w 1 dzień na samych ref backach. To jest normalne wg. Ciebie? Samuraj Spędzony czas online: 1 Godzina, 13 Minut, 15 Sekund. Ty człowieku klepiesz po 2 posty na minutę ![]() RE: Lameme - prewencja - Pasza dla konia - 08-06-2015 17:08 Po prostu posty w dziale refback oraz off topic nie powinny być zaliczane jako posty, tylko możliwość tak jak to określił User Samuraj formą pomocy ![]() Po co ktoś miałby marnować swój cenny czas na pisanie postów w dziale refback, skoro może zarobić kilka złociszy w tym czasie? Według mnie Administracja powinna wyłączyć zaliczanie postów z działu refback oraz Off-Topic i wtedy ciekaw ile byłoby dobrodusznych świeżaków ![]() RE: Lameme - prewencja - broofie - 08-06-2015 17:14 (08-06-2015 17:08)Pasza dla konia napisał(a): Po prostu posty w dziale refback oraz off topic nie powinny być zaliczane jako posty Imo to nie jest zły pomysł lecz wtedy user z 1 postem mógłby mieć 100 reputow załóżmy - trochę śmiesznie by to wygladalo ![]() RE: Lameme - prewencja - selfie - 08-06-2015 17:16 Mi się wydaje że refbacki związane z reputami powinny być wyłączone bo nie wiem po co to? RE: Lameme - prewencja - Pasza dla konia - 08-06-2015 17:17 (08-06-2015 17:14)broofie napisał(a):(08-06-2015 17:08)Pasza dla konia napisał(a): Po prostu posty w dziale refback oraz off topic nie powinny być zaliczane jako posty I wtedy byłoby wiadomo w jaki sposób je pozyskał. Pomysł jest wręcz świetny, lecz problemem jest zachęcenie administracji do podjęcia tego typu działań oraz czy jest możliwe w ogóle zedytowanie skryptu aby uzyskać taki efekt. RE: Lameme - prewencja - Mercz - 08-06-2015 17:25 Dział przydatny ,sam korzystam (daje reput za klik) kwestia nazbyt wykorzystywanie tego działu do takich celów jak nabijania postów i reputow na sile. |