Lameme - prewencja - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Oszustwa / Scam (/Forum-Oszustwa-Scam-140) +--- Wątek: Lameme - prewencja (/Temat-Lameme-prewencja-115527) Strony: 1 2 |
RE: Lameme - prewencja - samuraj - 08-06-2015 16:21 Ale czy jest to zabronione ? RE: Lameme - prewencja - mamrocik - 08-06-2015 16:25 @[Voldir] haahha dziś właśnie byłem pod wrażeniem , że chciało mu się tyle narobić postów , ale jeśli spełnił wymogi , zadanie za repucik , to chyba nie można mu nic zarzucić ,chyba że to multikonto , wtedy inna sprawa RE: Lameme - prewencja - Pasza dla konia - 08-06-2015 16:38 (08-06-2015 16:21)samuraj napisał(a): Ale czy jest to zabronione ? Zabronione nie jest, lecz masz podobny tok myślenia co do zbanowanego usera Lameme. RE: Lameme - prewencja - Voldir - 08-06-2015 16:57 Nie lubię czegoś takiego, bo takie zachowanie może sugerować nie czyste zamiary danego użytkownika. Idąc takim tokiem rozumowania to 1500 postów nabiłbym w miesiąc, a zajęło mi to ponad pół roku. Jest różnica, prawda? Ja nikomu nie zabraniam pisać, ale nabijanie postów i reputów na refach jest dziwnym zagraniem i na pewno nie przychylnie widzianym przez innych forumowiczów, bo każdy oszust tak postępował, a potem płacz nowych typu: oszukał mnie użytkownik ze "stażem". Trzeba wejść i najpierw sprawdzić historię tego stażu (czyt. jakość postów i skąd pochodzą repy). Jestem zdania, że lepiej zapobiegać niż leczyć. Napisałem o użytkowniku @[samuraj], bo dołączył chyba 2-3 godzinki po banie tego leminga z postów powyżej i robi dokładnie to samo co on. Gdzie typ nabił 82 posty i chyba 16 repów w 1 dzień na samych ref backach. To jest normalne wg. Ciebie? Samuraj Spędzony czas online: 1 Godzina, 13 Minut, 15 Sekund. Ty człowieku klepiesz po 2 posty na minutę RE: Lameme - prewencja - Pasza dla konia - 08-06-2015 17:08 Po prostu posty w dziale refback oraz off topic nie powinny być zaliczane jako posty, tylko możliwość tak jak to określił User Samuraj formą pomocy Po co ktoś miałby marnować swój cenny czas na pisanie postów w dziale refback, skoro może zarobić kilka złociszy w tym czasie? Według mnie Administracja powinna wyłączyć zaliczanie postów z działu refback oraz Off-Topic i wtedy ciekaw ile byłoby dobrodusznych świeżaków RE: Lameme - prewencja - broofie - 08-06-2015 17:14 (08-06-2015 17:08)Pasza dla konia napisał(a): Po prostu posty w dziale refback oraz off topic nie powinny być zaliczane jako posty Imo to nie jest zły pomysł lecz wtedy user z 1 postem mógłby mieć 100 reputow załóżmy - trochę śmiesznie by to wygladalo RE: Lameme - prewencja - selfie - 08-06-2015 17:16 Mi się wydaje że refbacki związane z reputami powinny być wyłączone bo nie wiem po co to? RE: Lameme - prewencja - Pasza dla konia - 08-06-2015 17:17 (08-06-2015 17:14)broofie napisał(a):(08-06-2015 17:08)Pasza dla konia napisał(a): Po prostu posty w dziale refback oraz off topic nie powinny być zaliczane jako posty I wtedy byłoby wiadomo w jaki sposób je pozyskał. Pomysł jest wręcz świetny, lecz problemem jest zachęcenie administracji do podjęcia tego typu działań oraz czy jest możliwe w ogóle zedytowanie skryptu aby uzyskać taki efekt. RE: Lameme - prewencja - Mercz - 08-06-2015 17:25 Dział przydatny ,sam korzystam (daje reput za klik) kwestia nazbyt wykorzystywanie tego działu do takich celów jak nabijania postów i reputow na sile. |