Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Fifa 15 klatkuje pytanie - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Pokój Gracza (/Forum-Pokoj-Gracza-108)
+---- Dział: PC (/Forum-PC-142)
+---- Wątek: Fifa 15 klatkuje pytanie (/Temat-Fifa-15-klatkuje-pytanie-115241)

Strony: 1 2

RE: Fifa 15 klatkuje pytanie - kukiz87 - 04-06-2015 15:19

laptop w sumie nic tak nie instalowałem jeszcze tylko mam narazie jeszcze warthunder i chodzi płynnie na full

RE: Fifa 15 klatkuje pytanie - Adriano42 - 04-06-2015 15:29

Hmmm, ciężka sprawa z tą fifą. Instalowałeś grę przez Origin czy z płytki? Możesz jeszcze spróbować reinstalla gry.

Jeszcze gdzieś kumpel miał podobny problem i mi napisał, że pobrał sobie ten program: http://www.guru3d.com/files-get/rtss-rivatuner-statistics-server-download,9.html,

I teraz:

- Zainstaluj sobie go
- Uruchom i kliknij znak "PLUS" oraz dodaj FIFE 15
- Wybierz FIFA15.exe, z menu po prawej weź ustaw: framerate limit na 60 i application detection level in high

Powyższe rozwiązanie mam od kumpla, a on gdzieś z internetu wygrzebał kiedyś, mówi że jemu pomogło to może i Tobie pomoże.

Edit:

Jest jeszcze taki "trick" ale on znacznie odbija się jakością grafiki. A mianowicie wchodzisz w folder z grą, odpalasz plik FIFASetup i zmieniasz/wpisujesz RENDERINGQUALITY = 1
Na najniższych ustawieniach to się ustawia na 2 więc schodząc na 1 jeszcze bardziej "dojeżdżasz" po grafice Tongue

RE: Fifa 15 klatkuje pytanie - kukiz87 - 04-06-2015 16:24

z tym programem nie probowałem jeszcze natomiast rendering na 1 daje to ze grafa jest gorsza ewidentnie a gra scina jak scinała , nie wierze doslownie kur ... zeby ta trawe 3d wylaczyc moze by pomogło ale w tej fifie chyba nie da sie

RE: Fifa 15 klatkuje pytanie - Adriano42 - 04-06-2015 16:28

Kurde, masakra jakaś z tą FIFĄ. Cóż, spróbuj jeszcze z tym programem.

Przeczytałem też na necie, że wyłączenie radaru itp. może poprawić wydajność więc też możesz spróbować.

RE: Fifa 15 klatkuje pytanie - zjadamkredki - 04-06-2015 16:30

Minimalne wymagania Fify 15:

System operacyjny: Windows Vista/7/8/8.1 (64-bitowy)
Procesor: Intel Q6600 Core 2 Quad 2,4 GHz (lub równoważny AMD Phenom 7950 Quad-Core, AMD Athlon II X4 620)
RAM: 4 GB
Wolne miejsce na dysku twardym: 13 GB
Karta graficzna: ATI Radeon HD 5770, NVIDIA GTX 650
DirectX: 11.0
Napęd optyczny: DVD-ROM x8

Nie dziw się, że nie działa Wink

RE: Fifa 15 klatkuje pytanie - Krzychulski - 06-06-2015 19:33

Moze zainstaluj najnowsze stery?