![]() |
Wybór banku oraz mBank, a bezpieczeństwo - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Konta Bankowe (/Forum-Konta-Bankowe-449) +--- Dział: Banki (/Forum-Banki-237) +--- Wątek: Wybór banku oraz mBank, a bezpieczeństwo (/Temat-Wybor-banku-oraz-mBank-a-bezpieczenstwo-113331) Strony: 1 2 |
RE: Bank, ale jaki? - Takaon - 02-05-2015 08:55 Po rozmowie z konsultantem dowiedziałem się, że osoba niepełnoletnia zwolniona jest z owych opłat. I vhyba jednak zdecyduje się na owy bank. Chciałbym jeszcze Was spytać o Millenium jak ono ma się do ING? Porównywał ktoś kiedyś? Albo miał owe konta? Pozdrawiam RE: Bank, ale jaki? - nafri - 02-05-2015 09:47 PKO Bank Polski - Konto dla Młodych W pełni internetowe i mobilne PKO Konto dla Młodych to m.in.: 0 zł za prowadzenie konta, 0 zł za wypłaty kartą ze wszystkich bankomatów w Polsce i na świecie, 0 zł za krajowe przelewy zlecane przez internet lub kanał mobilny oraz 0 zł za kartę debetową. RE: Bank, ale jaki? - Takaon - 02-05-2015 10:35 Miałem w rodzinie 2 osoby, które tak szybko jak weszli to równie szybko wyszli... Szukam rozwiązania na dłuższą metę. No nic. Poczekam aż ktoś napisze mi jeszcze coś na temat ING oraz Milenium i zadecyduje. RE: Bank, ale jaki? - Takaon - 04-05-2015 14:15 Wracając do mBanku chciałbym zapytać Was o bezpieczeństwo. Przeglądając stronę napotkałem się na dosyć duże grono osób, które mają problemy pod tym względem. Np. Jakiś czas temu z banku wyciekły e-maile klientów (dokładnie z ich forum), gdzie zostały masowo porozsyłane e-maile z wyłudzeniem danych. Następnym dosyć ciekawym problemem jest to, że parę osób żaliło się, iż z ich kont giną pieniądze. W niektórych przypadkach winą wyszło szkodliwe oprogramowanie na komputerze klienta - nie banku, ale dziwi mnie fakt, iż podobno bank w tym czasie zamiast pomóc to niby utrudniał. Dodatkowo w przypadku innych banków nie słyszałem podobnych artykułów/skarg. Ogólnie rzecz biorąc nw co o tym myśleć... Proszę mi nie pisać, że ktoś ma konto ileś tam czasu i jest ok. Proszę o rzeczowe odpowiedzi. Pozdrawiam RE: Wybór banku oraz mBank, a bezpieczeństwo - Mercz - 04-05-2015 21:37 Jeżeli czytałeś tematy na wykop - zapomnij o nich. mBank jest bardzo zaufanym bankiem, u mnie w rodzinie korzysta z niego prawie każdy (w tym ja), mój siostrzeniec posiada Izzy konto i nie ma z nim problemów. Wpiszesz frazę w google "ING oszustwo", "ING wyciek danych" i też wyskoczą takie tematy, niezależnie od tego, jaki to będzie bank, a to wszystko na 99% będzie nieprawda. Ludzie sieją niepotrzebny ferment. RE: Wybór banku oraz mBank, a bezpieczeństwo - PrzemoNow - 05-03-2018 12:13 Polecam eurobank. Masz tam darmowe wpłaty, przelewy, powiadomienia SMS... Tutaj masz wszystkie informacje: https://www.eurobank.pl/produkty,konta-osobiste,konto-junior,96,9.html. Sam korzystam z eurobanku (wraz z rodziną) i jestem zadowolony. Przelewy śmigają jak powinny, jak mam jakieś pytanie to obsługa pomaga (szok! ![]() ![]() RE: Wybór banku oraz mBank, a bezpieczeństwo - esc - 06-03-2018 11:02 A ja polecam Nestbank, mają jedną z najciekawszych ofert wśród innych banków. RE: Wybór banku oraz mBank, a bezpieczeństwo - WuJeKuBa - 06-03-2018 15:33 Mi odpowiada najbardziej Idea Bank. 0 opłat za kartę, 2 szybkie przelewy elixir w miesiącu za darmo (Konto Idealne). Nie posiada Android Pay, ale dla mnie jest to zbędne, bo zawsze karte mam w etui.. Jednak ostatnio przez cały dzień nie było dostępu do konta, bo były jakieś problemy techniczne, ale wydaje mi się, że to jednorazowo. Niestety ten bank na swoje oddziały głównie w większych miastach, więc nawet jeśli chodzi o wpłatomat, a mieszkasz daleko od oddziału, to tu jest problem. Ja swoje konto założyłem przez internet i nigdy nie byłem jeszcze w żadnym oddziale, a mam je już z rok i z niego aktywnie korzystam ![]() |