Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Wybór banku oraz mBank, a bezpieczeństwo - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Konta Bankowe (/Forum-Konta-Bankowe-449)
+--- Dział: Banki (/Forum-Banki-237)
+--- Wątek: Wybór banku oraz mBank, a bezpieczeństwo (/Temat-Wybor-banku-oraz-mBank-a-bezpieczenstwo-113331)

Strony: 1 2

RE: Bank, ale jaki? - Takaon - 02-05-2015 08:55

Po rozmowie z konsultantem dowiedziałem się, że osoba niepełnoletnia zwolniona jest z owych opłat. I vhyba jednak zdecyduje się na owy bank. Chciałbym jeszcze Was spytać o Millenium jak ono ma się do ING? Porównywał ktoś kiedyś? Albo miał owe konta?

Pozdrawiam

RE: Bank, ale jaki? - nafri - 02-05-2015 09:47

PKO Bank Polski - Konto dla Młodych
W pełni internetowe i mobilne PKO Konto dla Młodych to m.in.: 0 zł za prowadzenie konta, 0 zł za wypłaty kartą ze wszystkich bankomatów w Polsce i na świecie, 0 zł za krajowe przelewy zlecane przez internet lub kanał mobilny oraz 0 zł za kartę debetową.

RE: Bank, ale jaki? - Takaon - 02-05-2015 10:35

Miałem w rodzinie 2 osoby, które tak szybko jak weszli to równie szybko wyszli... Szukam rozwiązania na dłuższą metę.
No nic. Poczekam aż ktoś napisze mi jeszcze coś na temat ING oraz Milenium i zadecyduje.

RE: Bank, ale jaki? - Takaon - 04-05-2015 14:15

Wracając do mBanku chciałbym zapytać Was o bezpieczeństwo. Przeglądając stronę napotkałem się na dosyć duże grono osób, które mają problemy pod tym względem. Np. Jakiś czas temu z banku wyciekły e-maile klientów (dokładnie z ich forum), gdzie zostały masowo porozsyłane e-maile z wyłudzeniem danych. Następnym dosyć ciekawym problemem jest to, że parę osób żaliło się, iż z ich kont giną pieniądze. W niektórych przypadkach winą wyszło szkodliwe oprogramowanie na komputerze klienta - nie banku, ale dziwi mnie fakt, iż podobno bank w tym czasie zamiast pomóc to niby utrudniał. Dodatkowo w przypadku innych banków nie słyszałem podobnych artykułów/skarg. Ogólnie rzecz biorąc nw co o tym myśleć... Proszę mi nie pisać, że ktoś ma konto ileś tam czasu i jest ok. Proszę o rzeczowe odpowiedzi.

Pozdrawiam

RE: Wybór banku oraz mBank, a bezpieczeństwo - Mercz - 04-05-2015 21:37

Jeżeli czytałeś tematy na wykop - zapomnij o nich. mBank jest bardzo zaufanym bankiem, u mnie w rodzinie korzysta z niego prawie każdy (w tym ja), mój siostrzeniec posiada Izzy konto i nie ma z nim problemów. Wpiszesz frazę w google "ING oszustwo", "ING wyciek danych" i też wyskoczą takie tematy, niezależnie od tego, jaki to będzie bank, a to wszystko na 99% będzie nieprawda. Ludzie sieją niepotrzebny ferment.

RE: Wybór banku oraz mBank, a bezpieczeństwo - PrzemoNow - 05-03-2018 12:13

Polecam eurobank. Masz tam darmowe wpłaty, przelewy, powiadomienia SMS... Tutaj masz wszystkie informacje: https://www.eurobank.pl/produkty,konta-osobiste,konto-junior,96,9.html. Sam korzystam z eurobanku (wraz z rodziną) i jestem zadowolony. Przelewy śmigają jak powinny, jak mam jakieś pytanie to obsługa pomaga (szok! Idea ), do tego jak zdecydujesz się na normalne konto to masz jeszcze więcej profitów ale nie chcę tu zbytnio reklamować Tongue Pozdro

RE: Wybór banku oraz mBank, a bezpieczeństwo - esc - 06-03-2018 11:02

A ja polecam Nestbank, mają jedną z najciekawszych ofert wśród innych banków.

RE: Wybór banku oraz mBank, a bezpieczeństwo - WuJeKuBa - 06-03-2018 15:33

Mi odpowiada najbardziej Idea Bank. 0 opłat za kartę, 2 szybkie przelewy elixir w miesiącu za darmo (Konto Idealne). Nie posiada Android Pay, ale dla mnie jest to zbędne, bo zawsze karte mam w etui.. Jednak ostatnio przez cały dzień nie było dostępu do konta, bo były jakieś problemy techniczne, ale wydaje mi się, że to jednorazowo. Niestety ten bank na swoje oddziały głównie w większych miastach, więc nawet jeśli chodzi o wpłatomat, a mieszkasz daleko od oddziału, to tu jest problem. Ja swoje konto założyłem przez internet i nigdy nie byłem jeszcze w żadnym oddziale, a mam je już z rok i z niego aktywnie korzystam Big Grin Ale nie wiem czy mają konta dla młodych ;/