8 tyś zł - kwota wolna od podatku? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Wiadomości (/Forum-Wiadomosci-117) +--- Wątek: 8 tyś zł - kwota wolna od podatku? (/Temat-8-tys-zl-kwota-wolna-od-podatku-113002) Strony: 1 2 |
RE: 8 tyś zł - kwota wolna od podatku? - eciver - 19-05-2015 18:05 (19-05-2015 14:12)Branzolek napisał(a): 2:48 Patrzcie co gość robi i przeczytajcie to:Widzę, że nie tylko mi to się rzuciło w oczy. Chyba dlatego, że gdzieś o tym ostatnio czytałem. rachman napisał(a):Podwyższenie emerytur - od lat to słychać, kwota wolna od podatku - od lat, itd itd. a co robią? Zwykłe pitu pitu.Dokładnie. Posłuchamy jeszcze o tym do jesiennych wyborów. Później wszystko ucichnie i dalej będą robić swoje. RE: 8 tyś zł - kwota wolna od podatku? - bart07 - 21-05-2015 13:41 Nawet w przypadku, gdy kwota wolna od podatku się zwiększy to i tak zostaną wprowadzone nowe podatki(np opodatkowanie hipermarketów) i już nie będzie tak różowo. Niestety obecny rząd nie był, nie jest i nie będzie po stronie przeciętnego obywatela... RE: 8 tyś zł - kwota wolna od podatku? - rachman - 21-05-2015 14:26 obecny rząd? a który był? jakoś nie przypominam sobie żadnego choć wiele ich przeżyłem. nawet solidarność za wiele nie dała przeciętnemu obywatelowi, każdy sobie i swoim a zwykły człowiek nie zrzeszony w partii, solidarności, nie rolnik, nie pielęgniarka czy nauczyciel itp. zawsze będzie dojony. do usranej śmierci i nie łudźcie się że póki stara gwardia żyje to się zmieni w bardziej odczuwalny sposób. RE: 8 tyś zł - kwota wolna od podatku? - domin_dz - 21-05-2015 17:59 Kaczor zapowiedział, że będą bardziej ścigani ludzie nie płacący podatków. Earnerzy nie płacący podatków strzeżcie się. RE: 8 tyś zł - kwota wolna od podatku? - daniel42na - 21-05-2015 18:25 Podnoszenie kwoty wolnej do 8 tys spowoduje, że zniknie ogromny odsetek pieniędzy które państwo pobiera z PIT przy jednoczesnej konieczności dalszego utrzymywania całego aparatu biurokratycznego służącego do poboru tego podatku. Efekt będzie taki, że te straty trzeba będzie gdzieś sobie odbić i złupić obywateli z innej strony. O wiele lepszym pomysłem jest całkowita likwidacja PIT wraz z odcięciem kosztów związanych z biurokracją, starty szybko zrekompensuje VAT, ewentualnie można wprowadzić przychodowy 1%. Szkoda, że PiS tego nie dostrzega, choć może rozkład sił politycznych na jesień na nich to wymusi. PS. Nie, to nie jest "naczytales sie korwina" , wpływy do budżetu z PIT są śmieszne porównując je chociażby do VAT i akcyzy. To jest podatek bez sensu, którego jedynym sensem jest chyba tylko poczucie przez obywatela nad sobą opresyjnej ręki państwa która może w każdej chwili skontrolować każdego z nas i ukarać. RE: 8 tyś zł - kwota wolna od podatku? - rachman - 21-05-2015 18:53 Cytat:jedynym sensem jest chyba tylko poczucie przez obywatela nad sobą opresyjnej ręki państwa która może w każdej chwili skontrolować każdego z nas i ukarać.eee no i bez tego mogą kontrolować przecież. daj człowieka to paragraf znajdę - znasz to? niska kwota uderza w najbiedniejszych. jak kur..a można żądać w cywilizowanym kraju podatek od tego ze się zarobiło więcej niż 250 zł w miesiącu.... za to nawet chleba na miesiąc, masła i wody ciężko kupić chyba że w biedronie żenada i tyle. w jedzeniu, paliwie, usługach itd. mamy vaty, podatki, często kilkukrotnie naliczone podwyższające ceny produktów. kupujesz za opodatkowane produkty opodatkowane, przechowywane w magazynach których prąd woda itd jest opodatkowana, przywiezione za opodatkowane paliwo przez pracownika którego wypłata jest uszczuplona o prawie połowę różnymi podatkami składkami itd.... CHORE. szkoda słów po prostu RE: 8 tyś zł - kwota wolna od podatku? - maciek9182 - 07-06-2015 17:56 Chorę to prawda. Mnie ciekawi kogo Kuzkiz wystawi ze swojej listy. Fachowców czy muzyków? RE: 8 tyś zł - kwota wolna od podatku? - Magik112 - 07-06-2015 18:56 Smiesznie niska kwota w innych krajach gdzie zarobki sa sporo wieksza kwoty wolne od podatku sa o wiele wyzsze. RE: 8 tyś zł - kwota wolna od podatku? - rachman - 07-06-2015 19:11 Cytat:Chorę to prawda. Mnie ciekawi kogo Kuzkiz wystawi ze swojej listy. Fachowców czy muzyków?Tak sobie sarkastycznie rozumiem rzucasz? To powiedz mi jaki masz kurna pożytek z tych "fachowców" tak zwanych "prawdziwych" którzy obecnie nam "uprzyjemniają" życie? Choćby wystawił stado baranów to wielkiej różnicy nie będzie między fachowcami a pseudo fachowcami. Co rusz to nowi najlepsi najbardziej znakomitsi i w ogóle i czary mary tylko henryka portka brakuje jeszcze a jakichś spektakularnych zmian ni chu..a nie widać. |