![]() |
Selfie- Dziennik Pracy - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Selfie- Dziennik Pracy (/Temat-Selfie-Dziennik-Pracy-112906) |
RE: Selfie- Strona Internetowa - selfie - 27-04-2015 20:59 26.04-27.04 Teoretycznie Google już zindeksowało moją stronę przynajmniej sprawdzając to metodą: Site:(Nazwa Witryny) I tutaj kompletnie nie rozumiem tego jak to działa, szczerze zirytowałem się bo wpisując oddzielnie słowa z których składa się moja domena A-B zamiast pojawić się moja witryna pojawiają się tysiące innych powiązanych i konkurencyjnych stron które często mają o wiele "gorzej" stworzone nazwy pod tą frazę... Pytanie teraz leży czy to przez krótki wiek domeny czy błąd po mojej stronie? Szczerze muszę powiedzieć że decydując się na stronę internetową nie przemyślałem do końca z czym to się będzie wiązać... Zastanawiam się czy nie zająć się stroną wymagającą mniej pracy (leń) ![]() ILE POSTÓW DODAŁEM: DZISIAJ- 0 WCZORAJ- 8 Liczba Wyświetleń Wczoraj: ![]() EFORSA z wczoraj: ![]() Jakby Chciał ktoś domenę związaną ze sportem kończącą się na: ***nazywo.pl to zapraszam na PRV ![]() Tak BTW. trochę dla żartu zastanawiam się nad przejściem do SUB-Spider może to zwiększy konwersję ![]() ![]() RE: Selfie- Strona Internetowa - Voldir - 05-05-2015 23:52 eeee czekam na aktualizację dziennika ![]() RE: Selfie- Strona Internetowa - selfie - 10-05-2015 21:50 Uch.. ostatni wpis 13 dni temu- teoretycznie pechowa liczba choć jak widać nie dla wszystkich... już tłumaczę ![]() Postawiłem sobie cel że napiszę aktualizację do dziennika dopiero gdy zdobędę pierwszy lead. Jak widzicie trochę czasu to mi zabrało, z jednej strony dlatego że pojawiło się wiele spraw którym się poświęciłem bez chwili wytchnienia a z drugiej strony lenistwo ![]() Dużo pisałem z użytkownikiem @[Voldir] który natchnął mnie na kilka naprawdę ciekawych pomysłów oraz pokazał mi pewne ubytki w stronie które można by zmienić za co wielkie dzięki ![]() Że nie było mnie tak długo pokazuje ogólny rozrachunek strony: Opublikowanych postów: 27 Wyświetlenia: ![]() No i pierwszy lead z tej strony: ![]() ![]() RE: Selfie- Strona Internetowa - Voldir - 10-05-2015 21:58 No masz szczęście bo już miałem Cię ochrzanić na PW, że dziennik zaniedbałeś ![]() Chwilkę Cię nie było, ale mam nadzieję że znalazłeś już motywację do dalszego działania. Sam przez to przechodziłem do momentu w którym z automatu wpadło 5 leadów bez żadnego promowania i wtedy dostałem takiego kopa że wrzucam 3-4 wpisy dziennie na stronę. Pamiętam że czekałem chyba ok tygodnia na 1 lead, ale z momentem w którym google zaindeksowało Moje 3 wpisy wpadło ich 5, ale byłem zadowolony wtedy. Dziś troszkę słabo bo tylko 2 leady, ale z automatu. Tak jak pisałeś na PW... zawsze to jakiś piniondz hehe a jutro będę liczył na jakieś odnowienia ![]() Zawsze dobrze jest podyskutować z kimś i wymienić się poglądami a czasem może wyklarować się z tego coś fajnego. Ciesze się, że mogłem Ci pomóc i jestem do dyspozycji w razie potrzeby. RE: Selfie- Strona Internetowa - EpicBlank - 10-05-2015 22:11 Bardzo ciekawy pomysł, obserwuje dziennik ![]() RE: Selfie- Strona Internetowa - Voldir - 29-05-2015 11:10 Napisz innym co tam się dzieje u Ciebie, bo ja jestem na bieżąco ![]() ![]() RE: Selfie- Strona Internetowa - full2000 - 29-05-2015 15:19 Powodzenia! ![]() RE: Selfie- Strona Internetowa - selfie - 02-06-2015 00:30 Dziękuje komputerowi z gównianymi skrótami klawiszowymi za pisanie tego 6-ty raz podrząd <3 Po pierwsze by zniwelować późniejsze wiadomości do @[Voldir] któremu i tak dziękuje za wszelką pomoc ![]() ![]() Po tym jak się wygadałem trzeba powiedzieć czemu nie ma zysków ani wpisów a kręci się to wokół jednego GOOGLE. Nie oszukujmy się jeśli twojej strony nie ma w Google to tak naprawdę nie ma jej nigdzie, praktycznie równo po osiągnięciu 1K odwiedzin (Ratio wynosiło 1:100) otrzymałem wiadomość od tego giganta że teraz będą przyglądali się mojej stronie i każdemu wpisowi jaki dodam- Co wiemy czym skutkuje ![]() Usunąłem wszelkie wpisy (chociaż nie musiałem tego robić) i z chwilą gdy nadeszły zyski z innych źródeł, postanowiłem przenieść się na WP wraz z Hostingiem zaproponowanym przez można powiedzieć dobrego forumowego znajomego. Pomógł mi on ogarnąć to wszystko a rzeczywiście było tego wiele i tutaj rozpoczyna się moje budowanie stałego zarobku. Miejmy nadzieję będzie duży ![]() Nawet naszła mnie konkluzja że gdyby każdy kto spamuje na FB poświęcił tyle czasu na tworzeniu własnej strony pod Sub to wyszedłby o wiele lepiej niż na samym CTRL+V. Proszę nie traktujcie tego dziennika jeśli ktokolwiek go czyta jako zbioru cyfr i liczb w których będę pokazywał na screenach ile to zarobiłem a raczej jako mini pamiętniczek gdzie notowane będą najważniejsze zdarzenia. Dobre SEO+ Google= naprawdę przyjemne zyski z pół automatu o czym przekonałem się w trakcie korespondencji z Voldirem i każdego kto nie wie jak zainwestować zarobione na spamie pieniądze zachęcam do tego. Przypominam że pierwsze części dziennika dotyczyły meczów live- teraz przeniosłem się na inną dziedzinę i stąd moje problemy w zarabianiu. Trochę wypiłem i włączył mi się tryb gadatka ale pozdrawiam wszystkich! ![]() RE: Selfie- Strona Internetowa - N3way - 02-06-2015 10:49 Plusik poleciał za nutkę ![]() Pewnie, że lepszym wyborem jest własna strona, ale niektórzy nie potrafią jej stworzyć/pozycjonować, a na spamie zarabiają wystarczającą ilość, ciekawe jest to, że ludzi nabierających się ciągle na suby nie jest mniej, a więcej. RE: Selfie- Strona Internetowa - Voldir - 02-06-2015 11:12 Ja nie mam się z wikipedię, jeśli chodzi o pozycjonowanie, ale jeśli mogę to chętnie Ci pomogę zawsze. Tak jak @[selfie] pisze. Każdy dąży na pewno do jakiegoś przynajmniej pół automatu i czerpania zysków z pasywnego dochodu. Mam 27 lat i sporo na głowie w życiu osobistym. Napisało do mnie łącznie 6 osób, czy im nie pomogę ze stroną. Chęci mam jak najbardziej, żeby Wam pomóc, ale niestety czasu brakuje na pogodzenie tego wszystkiego. Chcę zautomatyzować swoją stronę i czerpać dochód z 1 wpisu, aż do kolejnego wydarzenia. Posiadanie dzisiaj własnej strony dobrze wypozycjonowanej w google to jest pewnego rodzaju przyjemność i ułatwienie. Ktoś kto działa na spamie, musi liczyć się z częstymi banami kont na FB i zakupem kolejnych. Nas jedynie interesuje termin przedłużenia hostingu i domeny. Tylko, o to martwię się w tej chwili. Pozycja Mojej strony w google rośnie z dnia na dzień i to na pewno cieszy. Na pewnych frazach mam strony nawet w top1-3. Zawsze powtarzałem, że zabawa na bloggerze pewnego dnia się skończy i trzeba będzie zakupić jakiś hosting i domenę. Dlatego radzę Wam zrobić to od razu, żeby zaoszczędzić czas i uniknąć nerwów, gdy usuną Wam bloga. Sam to kiedyś przerabiałem i byłem bardzo zły, bo 36 wpisów poszło się yebać. @[N3way] Może i nie potrafią, ale na naukę tego nigdy nie jest za późno, a kto wie, czy nabyta wiedza nie przyda się w przyszłości. Ona przede wszystkim zostaje w głowie. Wiem, że to raczej nie możliwe, ale co jak pewnego pięknego dnia FB, zniknie z internetowych portali społecznościowych? Będzie płacz i lament 50 % osób na tym forum, którzy właśnie tam działają. Zawsze trzeba mieć jakąś alternatywę i myśleć 2-3 kroki do przodu. W kwietniu jeszcze byłem laikiem, bo nie umiałem podpiąć domeny pod hosting, czy nie ogarniałem tych dns'ów. Czytając darmowe fora i rozmawiając z kilkoma osobami z innych for, nabyłem na prawdę sporą wiedzę, która owocuje pozycją strony w google. Każdy jest w stanie się tego nauczyć w zadowalającym go stopniu w 2-3 miesiące. Naprawdę zachęcam wszystkich do nauki SEO ![]() |