![]() |
Niebawem dostaniesz wezwanie na szkolenie.. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +---- Dział: Ciekawe Dyskusje (/Forum-Ciekawe-Dyskusje-328) +---- Wątek: Niebawem dostaniesz wezwanie na szkolenie.. (/Temat-Niebawem-dostaniesz-wezwanie-na-szkolenie-110957) |
RE: Niebawem dostaniesz wezwanie na szkolenie.. - twardy - 23-03-2015 16:13 (23-03-2015 15:47)Max998 napisał(a):(23-03-2015 15:23)twardy napisał(a): To tylko dla ludzi, ktorzy przeszli juz jakies szkolenie i maja przydzial do jednostek. Ten artykul to tylko zwykle straszenie + niewiedza 'dziennikarza'. Najpierw Durczok, teraz Kuzniar, trzeba znalezc szybko jakis temat zastepczy. Obrona tego kraju? Czyli dokladnie czego? Glodowe emerutury za lat 30, kilkuletnie kolejki do lekarza. Ostatnie wybory w ogole rozliczone? Ciekawe czy w ogole karabinow starczy dla wszystkich ![]() RE: Niebawem dostaniesz wezwanie na szkolenie.. - daniel42na - 23-03-2015 16:31 Gadalem wlasnie ze znajomym ktory był w wojsku i mowil ze to nie jest zadne medialne "pierdololo" tylko jak najbardziej realne, że ci wszyscy którzy dostali kategorie A (a przynajmniej duży odsetek, szczególnie młodych) będą wezwani na takie przeszkolenie. RE: Niebawem dostaniesz wezwanie na szkolenie.. - Mafesto - 23-03-2015 16:49 Według mnie błędem było zniesienie obowiązkowej służby (sam jej niestety nie odbyłem). Co do PO.. Germanie od zawsze starali się zniszczyć Słowian (nie tylko). Próba agresji już była i nie wyszło ale.. ktoś wpadł na pomysł, że można także prowadzić "wojnę" gospodarczą i tak powstała UE z inicjatywy Berlina. Nie ma co się oszukiwać - wojna jest nieunikniona. Sam pójdę walczyć, nie będę się tłumaczyć, że nie ma za co, za kogo. Wolicie uciekać? Naprawdę życie to dla was najważniejsza rzecz? Żadnych wartości? RE: Niebawem dostaniesz wezwanie na szkolenie.. - daniel42na - 23-03-2015 16:56 Osobiście w imie obrony kraju, kultury, języka... i tak dalej owszem, ale nie podoba mi się, że ktoś komu te wartości się nie widzą ma być do tego zmuszany, to raz. A po drugie tylko i wyłącznie w roli defensora własnego terytorium a nie agresora np. na Ukrainie czy gdziekolwiek indziej. Bardzo nie szanuje osób które nie chcą bronić kraju ale to ich wybór, tak samo nie szanuje osób które w imie amerykańskich interesów polecieli do Afganistanu, Iraku itd. i byli tylko pionkami w jakiejś politycznej grze o rope. Spośród wszystkich nacji amerykanie to chyba najgorsze, niemoralne ścierwo które pod przykrywką "demokracji" pcha swoje łapki tam gdzie nie trzeba i właśnie robi to na Ukrainie. RE: Niebawem dostaniesz wezwanie na szkolenie.. - twardy - 23-03-2015 16:58 Za kogo? Za Tuska czy Kopaczowa? Moze za Bronka? Ta obowiazkowa sluzba wojskowa, mowiles, ze masz mysli samobojcze albo posmarowales lape lekarzowi i tyle miales z obowiazkowej sluzby ![]() RE: Niebawem dostaniesz wezwanie na szkolenie.. - Dennisek78 - 23-03-2015 17:03 Trza załapać się na kategorię B ![]() RE: Niebawem dostaniesz wezwanie na szkolenie.. - tomswi - 23-03-2015 18:26 Z tego co ja wiem to jest to dla osób , które odbyły już jakieś szkolenia wojskowe. Nie wiem dokładnie o co chodzi , ale nie będą wzywani wszyscy jak leci. RE: Niebawem dostaniesz wezwanie na szkolenie.. - mateusz2045 - 23-03-2015 18:46 To jest dla rezerwistów, na komisji pytają czy chcesz do rezerwy, jakbyś chciał musisz potem jechać coś podpisać, więc nie siejcie paniki RE: Niebawem dostaniesz wezwanie na szkolenie.. - daniel42na - 23-03-2015 19:09 Pełno jest informacji że od bodajże lutego 2009 do rezerwy zostali przeniesieni wszyscy posiadający kategorie A. Przykład: http://www.bydgoszcz.wku.wp.mil.pl/pl/1187.html Siemoniak zaprzecza temu wszystkiemu i mówi, że nie będzie jakiejś powszechnej łapanki ![]() http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1397379,Obowiazkowe-szkolenie-wojskowe-dla-wszystkich-Minister-obrony-wyjasnia Jak będzie naprawde przekonamy się sami... RE: Niebawem dostaniesz wezwanie na szkolenie.. - rekki - 23-03-2015 20:14 Ja np nie wyobrażam sobie żebym miał rzucić wszystko miesiąc przed maturą i iść na jakieś poje*ane szkolenie ![]() |