![]() |
PIT z WebstarMedia - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: PIT z WebstarMedia (/Temat-PIT-z-WebstarMedia-110021) |
RE: PIT z WebstarMedia - badii - 07-03-2015 10:01 (07-03-2015 08:57)Admin napisał(a): Czyli co niektórzy mają jeszcze zapłacić podatek za pieniądze których nie dostali? ładny mindfuck, pewnie i tak się nie wymigają od problemów ze skarbówką. ja akurat wszystkie pieniądze od nich dostałem bo mam je na koncie co oznacza że mam poszukać w necie jak sie z takiego pitu rozliczyc i po prostu to zrobic? ![]() RE: PIT z WebstarMedia - suchy0001 - 07-03-2015 10:34 Ja już się rozliczyłem za ryczałt,żadnej umowy o dzieło z nimi nie miałem więc pitem od nich mogę się jedynie podetrzeć RE: PIT z WebstarMedia - Kede - 09-03-2015 17:18 Dobra ale chociaż nie dostaliście PITa na 85,5 tysiąca.. A podatek od takiej kwoty to nie mała suma. Ciekaw jestem czy da się to jakoś odkręcić. Biuro rachunkowe pewnie ma dużo telefonów w ostatnich dniach w sprawie Instantera. Mi pozostaje czekać. RE: PIT z WebstarMedia - szykiryki - 09-03-2015 17:27 @[Kede], a zarobiles tyle w Insta? Jesli nie- to nie ma czym się martwić. Rozliczasz tylko realne dochody i w razie kontroli masz podkladkę w postaci przelewów bankowych. Takim pitem na wyimaginowaną kwotę można rzeczywiście się podetrzeć ![]() A jeśli tyle rzeczywiscie zarobiles to też chyba nie ma problemu, prawda? RE: PIT z WebstarMedia - Kede - 09-03-2015 17:39 @[szykiryki] Problem w tym, że ani grosza z tej kwoty nie zobaczyłem. Jest to PIT-8c więc sam muszę odprowadzić podatek z "własnej kieszeni" a olanie sprawy nic nie da bo po za PITem wysyłana jest i informacja do urzędu skarbowego. Więc to, ze podetrę się tym papierkiem nic mi nie da bo muszę to odkręcić inaczej będę miał duży problem. Nie, nie zarobiłem tyle w Insta. RE: PIT z WebstarMedia - szykiryki - 09-03-2015 18:04 Takie buty... To rzeczywiście niewesoło. Moim zdaniem trzeba kierować kroki w takim przypadku bezpośrednio do US, bo nie wiem czy biuro rachunkowe będzie w stanie coś doradzić... Oczywiście warto też zadzwonić do Krajowej Informacji Podatkowej i zapytać wprost, co w sytuacji kiedy "pracodawca" wystawił PIT na wyimaginowane, a nie wywiązał się z wypłaty wynagrodzenia (w koncu macie rachunki, że tyle zarobiliście, ale fizycznie ta kasa nie doszła na konta, co łatwo sprawdzić). Czy ta firma jeszcze w ogole istnieje?! No to Insta widzę w niezłe bagienko co poniektórych wpędził. Trzymam kciuki i powodzenia, żeby wszystko się pomyślnie rozwiązało. RE: PIT z WebstarMedia - Kede - 09-03-2015 18:08 Dzięki ![]() ![]() RE: PIT z WebstarMedia - badii - 14-03-2015 22:47 19% (bo tyle trzeba ze swojej kieszeni dać za ten pit - 228zł z 1200zł) zabiera US. Co zrobić? Nie ukrywam, że tam około 160/170zł dostanę z innych PIT'ów o umowę o pracę/na zlecenie, ale i tak będę musiał do tego dopłacać. Pieniądze w całości od Instantera dostałem, ale co mogę w tej sytuacji zrobić? Iść i się normalnie z US rozliczyć czy olać sprawę? RE: PIT z WebstarMedia - szykiryki - 15-03-2015 08:11 @badii, ja bym rozliczyla, zwłaszcza kiedy piszesz, że podatek to będą raczej groszowe sprawy, a skoro dostałeś cały hajs to nie widzę innej możliwości. Kede pisał w innym temacie, że jemu biuro rachunkowe cofnęło ten pit i wysłało odpowiednią informację do US, ale On tych pieniędzy fizycznie nie dostał, więc jest ok. Poza tym pamiętaj, że PIT trafił do Ciebie i równoczesna informacja o osiągniętych zarobkach poszła do Twojego urzędu... RE: PIT z WebstarMedia - Kede - 15-03-2015 13:32 Na twoim miejscu nie olewałbym urzędu skarbowego ![]() ![]() |