Działalność gospodarcza - jakie korzyści ? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Własna Firma (/Forum-Wlasna-Firma-447) +--- Dział: Działalność gospodarcza (/Forum-Dzialalnosc-gospodarcza-387) +--- Wątek: Działalność gospodarcza - jakie korzyści ? (/Temat-Dzialalnosc-gospodarcza-jakie-korzysci-109226) Strony: 1 2 |
RE: Działalność gospodarcza - jakie korzyści ? - daniel42na - 24-02-2015 00:42 To raczej dotyczy donosów, których jest corocznie kilkadziesiąt tysięcy. RE: Działalność gospodarcza - jakie korzyści ? - szykiryki - 24-02-2015 07:53 Zakładanie działalności tylko pod suby to fanaberia (no chyba, że robisz 10k miesiecznie to ok). Zakładanie firmy w wieku 18 lat, gdzie istnieje duże prawdopodobieństwo tego, że za kilka miechów się ją zawiesi, to pozbawianie siebie ulgi ZUS na 5 lat (przy chęci założenie kolejnej DG). @asiorek, sory, ale chyba naoglądałeś się za dużo przedsiębiorców, jezdzących wypasionymi furami i sądzisz, że prowadzenie firmy to pestka i turbokorzyści. Tak niestety nie jest (dolicz podatek, zus, księgową i z 2k zarobionych zostanie Ci 1000 zł). RE: Działalność gospodarcza - jakie korzyści ? - asiorek - 24-02-2015 09:57 Ja poprostu czysto orientacyjnie chciałem się dowiedzieć jakie korzyści płyną z dg. Mam kilka projektów w planach więc to też nie jest tak że mam taki kaprys czy cus. RE: Działalność gospodarcza - jakie korzyści ? - aero2 - 24-02-2015 10:10 Postaw serwis jak Tanie Aukcje to na pewno nie zbankrutujesz. RE: Działalność gospodarcza - jakie korzyści ? - szykiryki - 24-02-2015 11:43 @[asiorek], no i to się chwali jak najbardziej . Dobrze jest najpierw się rozkręcić, potestować różne projekty, zbadać swoją szansę w konkretnej branży i wtedy ewentualnie ruszyć z DG (w szerszym stopniu- włączyć np. copywriting, tworzenie stron, szablonów itp). A na razie ciesz się z wyższych dochodów "do ręki" dzięki ryczałtowi na wynajem powierzchni reklamowej. Przedsiębiorstwo zdążysz otworzyć zawsze, więc nie warto się z tym spieszyc |