Zakup telefonu z chin - vat, jaka poczta, opinie o sklepach - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: Zakup telefonu z chin - vat, jaka poczta, opinie o sklepach (/Temat-Zakup-telefonu-z-chin-vat-jaka-poczta-opinie-o-sklepach-106020) Strony: 1 2 |
Zakup telefonu z chin - vat, jaka poczta, opinie o sklepach - DzejkobPL - 12-01-2015 10:51 Singapore Post jest spoko, lecz licz sie z tym, ze prawdopodobnie bedziesz musial zaplacic vat za telefon. • Wysłane z urządzenia mobilnego. • RE: Zakup telefonu z chin - vat, jaka poczta, opinie o sklepach - kariolmax - 12-01-2015 13:24 (12-01-2015 10:51)DzejkobPL napisał(a): Singapore Post jest spoko, lecz licz sie z tym, ze prawdopodobnie bedziesz musial zaplacic vat za telefon.Czyli sądzisz że najlepiej popytać o nl post? RE: Zakup telefonu z chin - vat, jaka poczta, opinie o sklepach - DzejkobPL - 12-01-2015 13:39 Jak dasz radę to zapytaj. Może akurat nie wpadnie na vat i nie bedziesz musial placic 23%. • Wysłane z urządzenia mobilnego. • RE: Zakup telefonu z chin - vat, jaka poczta, opinie o sklepach - PayDay - 12-01-2015 14:00 ja dodam od siebie ze kupujac taki telefon prosto z azji możesz być w dupie... i to konkretnie Przez firmy pośredniki jak na allegro, co sprzedaja chinczyki wysylane sa za ich posrednictwem, ubezpieczone i na ich kase wysylka z chin do ich siedziby i od nich dostajesz wysylke. A tu masz prosto do ciebie paczke... Ja czekalem na telefon 2 tygodnie dluzej + musialem oplacic celnika.... bo było mu coś nie ponosie. I wyszło tak że telefon sprzedalem ( wliczajac jego cene + celnika ) i byłem stratny pare groszy (dosłownie ). RE: Zakup telefonu z chin - vat, jaka poczta, opinie o sklepach - kariolmax - 12-01-2015 14:08 (12-01-2015 14:00)PayDay napisał(a): ja dodam od siebie ze kupujac taki telefon prosto z azji możesz być w dupie... i to konkretnie Szczerze, nie wiem gdzie widziałeś takie aukcje - ja jak szukałem na allegro to wg. regulaminu sklepu, który miał aukcję był on tylko pośrednikiem w zakupie i za nic nie odpowiadał (ewentualne cło itd. - jedynie gwarancję oni załatwiają). RE: Zakup telefonu z chin - vat, jaka poczta, opinie o sklepach - DzejkobPL - 12-01-2015 14:13 Kupuj bez posrednikow. To mija sie z celem. Oni tylko placa karta za Twoj telefon a reszta jest na zasadzie "radź sobie sam". Jezeli masz jakies pytanie, napisz na gg, sam kupowalem dla siebie telefon i moglbym pomoc Ci odpowiedziec na jakies pytania. • Wysłane z urządzenia mobilnego. • RE: Zakup telefonu z chin - vat, jaka poczta, opinie o sklepach - vivat32 - 08-04-2015 16:02 vat to często loteria, nawet jak chinczyk zadeklaruje wartosc ponizej 27 usd to tez czesto sprawdzaja RE: Zakup telefonu z chin - vat, jaka poczta, opinie o sklepach - Klaus_Kinski - 29-04-2015 19:50 Bo zwykle na paczkach pełno chinskich znaczków, to od razu celnik sprawdza. |