Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Czy gra na bet365 jest dalej legalna? - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Forum Bukmacherskie (/Forum-Forum-Bukmacherskie-284)
+--- Dział: Bukmacherstwo (/Forum-Bukmacherstwo-204)
+--- Wątek: Czy gra na bet365 jest dalej legalna? (/Temat-Czy-gra-na-bet365-jest-dalej-legalna-102516)

Strony: 1 2 3

RE: Czy gra na bet365 jest dalej legalna? - Kede - 27-11-2014 12:40

Nie była. Tylko prawo nie było sprecyzowane. Bo jak zdefiniować co jest grą losową? forex jest? nie? bukmacherka? nie? poker? nie? ruletka? Ty możesz definiować po swojemu (tu trzeba mieć wiedzę więc to nie jest gra losowa itd) ale Ci na górze mogą definiować to jak im się podoba.

Cytat:Uczestnik gier hazardowych urządzanych bez koncesji lub zezwolenia może być ukarany zarówno na mocy ustawy o grach hazardowych (t.j. Dz. U. Z 2009 r. nr 201, poz. 1540 z późn. zm.), jak również na podstawie przepisów ustawy Kodeks karny skarbowy (t.j. Dz. U. z 2913 r,. poz. 186). Oznacza to, że za to samo przestępstwo możemy być ukarani dwukrotnie.

Paradoks: nie możesz zarabiać na obstawianiu meczy online, ale jak już zarobisz to odprowadź podatek. Opodatkować "nielegalny" zysk? Natomiast teraz zabronione są jakikolwiek hazard/obstawianie przez internet. Prawo zmieniło się o tyle, że teraz nie wolno nawet reklamować bukmacherów internetowych. Więc ich loga zniknęły z koszulek drużyn podlegających polskiemu prawu (choć nie szybko- bo nie od razu po wejściu ustawy i możliwe, że są do teraz jakieś wyjątki). Kiedy weszła nowa ustawa w życie (2010-01-01) musiałem zdjąć swoje landing pejdże, żeby nie nabawić się kłopotów "reklamując" danego buka.

Pytanie tylko skoro zakłady wzajemne obstawiane przez internet są nielegalne. To jakim prawem nie dotyczy to tych bukmacherów, którzy mają licencje w Polsce? Mogę się mylić ale chyba *napewno, któryś z tych buków Totolotek, Fortuna, STS, Milenium oferuje kupony online. Prawo to szambo Tongue

Nie chce mi się w tej chwili przeglądać wszystkich nowelizacji ustawy więc jeżeli ktoś ma taką wiedzę to z chęcią się zapoznam z jego wypowiedzią.

RE: Czy gra na bet365 jest dalej legalna? - kl279 - 27-11-2014 16:08

hmm, czyli póki nie wypłacę jestem nie karalny? xD Czy nawet jak już wpłaciłem kase i gram?

RE: Czy gra na bet365 jest dalej legalna? - Kede - 27-11-2014 17:20

Mają cie w bazie i zapukają za 2 lata i wyniosą z domu w kajdankach na oczach dzieci mówiąc, że jesteś przestępcą. Lol

RE: Czy gra na bet365 jest dalej legalna? - kl279 - 27-11-2014 21:03

nie no ale tak na serio Tongue

RE: Czy gra na bet365 jest dalej legalna? - mareczek - 27-11-2014 22:10

Tak na serio to polskie prawo jest pojebane(za przeproszeniem) i szczerze powiedziawszy niewiadomo czego mozna sie spodziewac, bo jest tak niesprecyzowane. W teorii jak ktos napisal polskie prawo<prawo UE, ale co z tego jak sad moze stwierdzic ze i tak musisz zostac ukarany. Pozostaje odwolywanie sie do wyzszych wladz a to wiaze sie z kosztami itd. Nikt tak dokladnie nie wie i nie bedzie wiedzial czy mozna grac czy nie dopoki jasno nie zostanie zapisane w prawie "mozna legalnie grac na zakladach bukmacherskich zarejestrowanych gdziekolwiek na swiecie" do tej pory gramy albo w polskim buku na luzie albo na zagranicznym z mysla, ze moze do nas kazdego dnia przyjsc pisemko z wezwaniem do US.

RE: Czy gra na bet365 jest dalej legalna? - kl279 - 28-11-2014 13:45

ale w sumie nic nie zyskuję (Jak do tej pory) Więc nie mam z czego się rozliczać z US. mam teraz tylko tam 6 zł i 10 zł w bonusie i ciekawi mnie czy będę miał jak to wypłacić legalnie np. przez tego skirlla.

RE: Czy gra na bet365 jest dalej legalna? - Kede - 28-11-2014 15:03

Jak wypłacić legalnie? Tongue Jak samo granie online jest już nielegalne. A rozliczenie to już druga sprawa. Tylko to co robisz to jest Twoja sprawa i nam nic do tego. To czy wypłacisz czy nie wypłacisz. Prawo jest jakie jest, ludzie i tak grają to nie znaczy, że mamy im w kieszenie zaglądać. Każdy robi to co uważa za słuszne. Nie nam decydować.

RE: Czy gra na bet365 jest dalej legalna? - PremAccHack - 28-11-2014 19:03

Wystarczy Skrilla uruchomić i nic Ci nie zrobią Smile

RE: Czy gra na bet365 jest dalej legalna? - C4mp3R - 28-11-2014 23:53

Załóżcie sobie tego skrilla, zamówcie kartę i grajcie.

RE: Czy gra na bet365 jest dalej legalna? - Kaspirek - 02-12-2014 01:54

Wiezienia sie przepelnia Wink ale POlska bedzie miala wiecej talarow bo takich apokojnych ludzi najlatwiej zlapac i wsadzic do ciupy . Nie beda rozrabiac hehe . Mogli by thc zlegalizowac to by zarobili :-)

Wiekszosc osob pali/palila trawke :-)