Blog z pomysłami na biznes - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Blog z pomysłami na biznes (/Temat-Blog-z-pomyslami-na-biznes-101715) Strony: 1 2 |
RE: Blog z pomysłami na biznes - surfer0700 - 26-11-2014 09:30 Jesteś autorem tych pomysłów czy bierzesz je z neta? RE: Blog z pomysłami na biznes - Daniel_MB - 27-11-2014 01:20 Chodzi Ci o to czy przepisuję pomysły z zagranicznego bloga? Jeśli tak, to Nie, nie przepisuję. Pomysły które zamieszczam na blogu są efektem surfowania po sieci, o niektórych czytałem 2 lata temu, a ten o Modrym Słoniu jeszcze dawniej. Jak zapiszesz się na moją bazę mailingową to dostaniesz dostęp do wielu źródeł skąd można czerpać pomysły. Zgromadziłem póki co prawie 20 linków serwisów. Będziesz 1 osobą która zapisze się na bazę. Nie wiem czemu ale ludzie nie chcą się na nią zapisywać, a wolałbym by każdy użytkownik był na mojej liście bym miał z nim w każdej chwili kontakt w przypadku gdy będę miał jakiś deal do zrobienia czy ważną informację do przekazania. RE: Blog z pomysłami na biznes - psk9 - 27-11-2014 01:29 Daniel_MB - zrób to lepiej Wrzuć po załadowaniu modala z informacją, żeby zostawić e-mail (napisz tam: co daje podanie-email, napisz, że nie sapmujesz itd) - konwersja powinna zwiększyć się. RE: Blog z pomysłami na biznes - Daniel_MB - 27-11-2014 03:45 Dzięki. Mam parę pomysłów jak zrobić dobrego opt-ina. Na razie użyłem darmowego widżeta/gadżeta? pod postami co zostanie w takiej formie, a w formie pop-upa (wyskakującego po 30 sekundach, nie wiem czy ktoś zauważył ) dałem zwykły plugin od get response, który nie zachwyca. Jeśli Cię interesuje to zamierzam zastosować dwa rodzaje formularza zapisowego. 1) jebitny pop up z informacją żeby odebrać prezent (ludzie lubią prezenty) 2) jebitny pop up z wyborem co chcą odebrać za darmo - z lewej zaoferuję kompletną mało wartościową bzdurę, a z drugiej lepszą - zauważyłem to na jednym z blogów. Będę to testował. Ale póki co zbieranie bazy nie jest moim priorytetem. Bo baza mailingowa nie jest zbierana w celu zarobkowym (sprzedaż za pomocą bazy, chociaż nie wykluczam takiej możliwości). Bardziej towarzyskim. Póki co skupiam się na utrzymani trendu - 1 pomysł dziennie - no i muszę popracować nad SEO, aby mieć wejścia organiczne. Podsumowując. Chcę stworzyć środowisko ludzi wokół bloga, a baza potrzebna jest do informowania o dealach, lokalnych spotkaniach czytelników - wiadomo że czasami trudno wśród bliskich odnaleźć ludzi o podobnych pasjach, a co dwie głowy to nie jedna, czasami raźniej razem budować biznes. P.S. Napiszę jeszcze, że swojego bloga próbowałem reklamować na innych forach (niewielu póki co, ale mam listę kolejnych) i to forum jest jednym z naprawdę NIEWIELU blogów które nie robią problemów z powodu że jestem świeżakiem i nigdy nie udzielałem się wcześniej. Dlatego z miejsca pozdrawiam właściciela forum jeśli to czyta. pzdr mój blog jest dla ludzi. W naszej internetowej sferze - mi osobiście - brakowało czegoś takiego. RE: Blog z pomysłami na biznes - rachman - 08-09-2015 23:51 Pomysł i tematyka ciekawa Rozwiń blog o dział może gdzie co i jak - np. jak założyć dg, adresy do informacji podatkowej itd. wiesz takie przydatne adresy i informacje gdy ktoś zechce skorzystać. RE: Blog z pomysłami na biznes - ediMora - 19-09-2015 09:35 świetny blog ;p RE: Blog z pomysłami na biznes - konek3 - 22-09-2015 12:31 Zaglądne, zobaczymy Blog z pomysłami na biznes - Hybrid1990 - 04-10-2020 21:19 Wątek został przeniesiony do kosza. Prawdopodobne przyczyny : 1. Temat jest niezgodny z regulaminem. 2. Podobny temat znajduje się już na forum. 3. Wątek nie jest już aktualny. 4. Autor prosił o jego przeniesienie. 5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany. Pozdrawiamy Administracja Forum. |