![]() |
Wygraj BŁYSK! Gladwell - czyli potęga przeczucia w biznesie - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Wygraj BŁYSK! Gladwell - czyli potęga przeczucia w biznesie (/Temat-Wygraj-BLYSK-Gladwell-czyli-potega-przeczucia-w-biznesie-100718) |
RE: Wygraj BŁYSK! Gladwell - czyli potęga przeczucia w biznesie - MaXimuS007 - 02-11-2014 16:06 10. Uważam, że intuicja jest najważniejsza. Nie raz w życiu, czy to na sprawdzianie, czy w sytuacji życia i śmierci intuicja nas nie zawodzi i to pierwsza myśl jest zazwyczaj prawidłowa. Zdarzało mi się na różnych testach zmieniać odpowiedź i co się okazywało? Że to pierwsza myśl okazała się prawidłowa i przez to, że za dużo zastanawiałem się nad odpowiedzią popełniłem błąd. Aczkolwiek jeśli tylko możemy należy wspomóc się badaniami i analizami, a sukces mamy gwarantowany. RE: Wygraj BŁYSK! Gladwell - czyli potęga przeczucia w biznesie - pawelos377 - 02-11-2014 17:10 11. Moim zdaniem badania i analiza. Pierwszym i ostatnim argumentem jest to, że trudno jest wyczuć moment w,którym będzie korekta czy też zmiana trendu. Przy małych interwałach (5 minut) czasu może i coś zarobimy grając na intuicję zgodnie z trendem chociaż i to jest ryzyko. RE: Wygraj BŁYSK! Gladwell - czyli potęga przeczucia w biznesie - yoda - 02-11-2014 17:55 12. Badania i analizy czy intuicja? Aby zminimalizować ryzyko w inwestycjach, ważne jest dokonanie dokładnej analizy i badań. Lecz decydująca decyzja (po dokładnej analizie oczywiście), powinna opierać się na przeczuciu, intuicji. Dlaczego? A no dlatego, że intuicja to jakby nie patrzeć głos podświadomości, a podświadomość to potęga. Tego czego na zauważamy świadomie, pozostaje w podświadomości a gdy umieścimy tam analizy i badania, na temat danej inwestycji, podświadomość da nam odpowiedź. Niektórzy nazywają to Prawem Przyciągania. RE: Wygraj BŁYSK! Gladwell - czyli potęga przeczucia w biznesie - Inwestor25 - 03-11-2014 20:35 Pamiętajcie, że pytam ogólnie o badania i analizy oraz intuicję w biznesie, a nie konkretnie w odniesieniu do opcji binarnych ![]() RE: Wygraj BŁYSK! Gladwell - czyli potęga przeczucia w biznesie - zozols1 - 03-11-2014 21:01 13. (pechowa liczba może okazać się szczęśliwa ![]() Badania i analizy czy intuicja? Moim zdaniem i jedno i drugie jest bardzo ważne w tym biznesie, jednak stawiam na badania i analizę. Intuicja wiele razy w moim życiu się sprawdzała, jednak zdarzały się momenty gdy zawodziła. Natomiast za pomocą badań i analiz można wykluczyć błędne odpowiedzi/tezy (tak zwaną metodą elminacji) i wybrać tą prawidłową. RE: Wygraj BŁYSK! Gladwell - czyli potęga przeczucia w biznesie - artekn - 03-11-2014 22:06 14. Badania i analizy czy intuicja? Jestem dopiero początkującym w opcjach binarnych, aczkolwiek uważam, że ważniejsze są badania i analizy. To one stanowią podstawę w moim mniemaniu, aczkolwiek suche statystyki i teorie nie zawsze działają i właśnie wtedy przydaję się intuicja. ![]() RE: Wygraj BŁYSK! Gladwell - czyli potęga przeczucia w biznesie - twnt22 - 04-11-2014 16:17 15. Według mnie badania wraz z analizami są ważne m.in. przy inwestycji większych kwot, lecz to intuicja odgrywa największą rolę, ponieważ jest ona czymś w rodzaju przewidywania przyszłości (XD). RE: Wygraj BŁYSK! Gladwell - czyli potęga przeczucia w biznesie - Inwestor25 - 04-11-2014 19:45 Jestem mile zaskoczony Waszą aktywnością ![]() Dziękuję za dotychczasowe wypowiedzi ![]() RE: Wygraj BŁYSK! Gladwell - czyli potęga przeczucia w biznesie - toptrader2013 - 04-11-2014 22:23 16. w biznesie intuicja jest bardzo ważna, bo czasem okazuje się że badania i analizy są przeciwko czemuś, a intuicja mówi co innego. Nowości wszelkiego rodzaju wprowadzane są często bo tak mówi przeczucie, że to się sprawdzi. Warto ufać swojej intuicji RE: Wygraj BŁYSK! Gladwell - czyli potęga przeczucia w biznesie - mlynarczyk - 05-11-2014 01:40 połączenie intuicji i badań to przepis na sukces w każdej branży |