![]() |
jak najlepiej zainwestować 10 tyś? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Inwestycje (/Forum-Inwestycje-324) +--- Dział: Inwestowanie - Dyskusje (/Forum-Inwestowanie-Dyskusje-315) +--- Wątek: jak najlepiej zainwestować 10 tyś? (/Temat-jak-najlepiej-zainwestowac-10-tys-100701) Strony: 1 2 |
RE: jak najlepiej zainwestować 10 tyś? - AntonioFresco - 01-11-2014 21:56 za 10 tysięcy to raczej się kawałka ziemi nie wykupi RE: jak najlepiej zainwestować 10 tyś? - verona - 01-11-2014 22:36 (01-11-2014 18:51)szybkakasa napisał(a): wykup kawałek ziemi od miasta postaw bilbord ale elektroniczny i wynajmuj miejsce reklamowe Serio? Serio? Kupić grunt w mieście i postawić video billboard za 10tys? Serio? RE: jak najlepiej zainwestować 10 tyś? - Karpik - 01-11-2014 22:48 Ciężko tak zrozumieć, że chodzi mu o kupno własnego bilboardu i wynajmowanie powierzchni reklamowej? ![]() RE: jak najlepiej zainwestować 10 tyś? - Mateush - 02-11-2014 00:53 a tak ciężko zrozumieć, że ciężko kupić billboard w dobrym miejscu za 10k? RE: jak najlepiej zainwestować 10 tyś? - MoneyNinja - 02-11-2014 21:12 Gościu dobrze kombinuje według mnie. Jednak szukając miejsca pod taki billboard jest dużo niewiadomych, na przykład to czy lepiej mieć taki billboard w centrum czy może przy drodze wjazdowej/wyjazdowej z miasta. Jak koledzy wspomnieli wyżej dużą rolę może odgrywać cena. Poszperałem trochę na necie ile może kosztować takie coś i nic konkretnego nie znalazłem, praktycznie wszystko to ceny do ustalenia. Na twoim miejscu zadzwoniłbym najpierw do osoby chętnej sprzedać takie miejsce, wtedy zorientowałbyś się czy cię na to stać. A może nawet trochę chamską ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() RE: jak najlepiej zainwestować 10 tyś? - rachman - 02-11-2014 21:55 10 tysi to zależy na jakie miasto ale chyba to nie za dużo. Zacznijmy od tego, że w mieście nie można chyba ot tak sobie stawiać bilbord reklamowy bo kogoś akurat stać by kupić se 2 metry kwadratowe ziemi... (chodzi mi o słup/znak i tego typu konstrukcje). Nie jestem pewien ale na to chyba trzeba mieć zezwolenie. Chyba żeby mocowany baner wrzucić na murze, balkonie itd. to pewnie inna opcja ale w mieście i tak warto sprawdzić czy są jakieś uchwały miejskie które regulują to. Ostatnio coraz głośniej a potem to ucicha i znów - ale kiedyś to uregulują w końcu - żeby gminy i miasta zajęły się tym i sadziły giga kary bilbordowcom hardkorowcom ![]() ![]() Warto by się zaznajomić też z formą rozliczania z takiego dochodu bo tu raczej na anonimowe wynajmowanie nie ma co liczyć ![]() Inną sprawą jest że trzeba sobie zostawić parę złociszy na reklamę swojego miejsca reklamowego bo liczyć że ktoś będzie przejeżdżał i zadzwoni to hmmm... w dużych miastach dużo widzę miejsc z nr tel - pozornie zajebiaszcze miejscówki - a mimo to puste miesiącami stoją. Aby mieć duże zyski trzeba jak w przypadku mieszkań by bilbord nie stał pusty. Proste. Podatek od gruntu może nie za wielki ale jak baner postoi pusty parę miesięcy bo miejscówka okaże się słaba to kasa w błoto. Moja rada zadzwonić "na głupią blondynkę" i coś podpytać jak to wygląda właściciela jakiegoś banera. Wiesz - a pan to ma na własność, a na pewno podatki płaci bo chcę legalnie, a skąd mam wiedzieć że reklama będzie skuteczna i niby dlaczego ta miejscówka dobra itd. może coś się dowiesz ![]() RE: jak najlepiej zainwestować 10 tyś? - kermit1906 - 14-11-2014 07:06 Masz jakieś doświadczenie? znajomego który ma swój billboard?, wiesz ile można wyciągnąć miesięcznie za reklamę w dobrym miejscu? Ja bym od tego zaczął... RE: jak najlepiej zainwestować 10 tyś? - 8gruzin8 - 18-11-2014 09:26 Licz się z tym, że aby zakupić takie powierzchnie reklamowe i na nich zarabiać musisz mieć założoną DG. Wykupienie takich słupów reklamowych to w tej chwili ciężka sprawa - wiem bo mój szwagier ma kilka takich słupów i wyklejaja się na nich castorama, praktiker i kandydaci przed wyborami. Szwagier chciał ostatnio kupić kilka nowych miejsc i nie za bardzo ludzie są chętni do odsprzedania - zbudowanie samemu to spory wydatek i dużo utrudnień w urzędach, chyba że dogadasz się z jakimś ziutkiem i on zechce mieć coś takiego na swojej działce w zamian za 100 zł miesięcznie dla niego. W reklamie jest teraz spora konkurencja - jest dużo więcej sposobów na zainwestowanie kasy bez potrzeby zakładania DG. Zastanów się czy na pewno tego chcesz. |