Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
jak najlepiej zainwestować 10 tyś? - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Inwestycje (/Forum-Inwestycje-324)
+--- Dział: Inwestowanie - Dyskusje (/Forum-Inwestowanie-Dyskusje-315)
+--- Wątek: jak najlepiej zainwestować 10 tyś? (/Temat-jak-najlepiej-zainwestowac-10-tys-100701)

Strony: 1 2

RE: jak najlepiej zainwestować 10 tyś? - AntonioFresco - 01-11-2014 21:56

za 10 tysięcy to raczej się kawałka ziemi nie wykupi

RE: jak najlepiej zainwestować 10 tyś? - verona - 01-11-2014 22:36

(01-11-2014 18:51)szybkakasa napisał(a):  wykup kawałek ziemi od miasta postaw bilbord ale elektroniczny i wynajmuj miejsce reklamowe

Serio? Serio? Kupić grunt w mieście i postawić video billboard za 10tys? Serio?

RE: jak najlepiej zainwestować 10 tyś? - Karpik - 01-11-2014 22:48

Ciężko tak zrozumieć, że chodzi mu o kupno własnego bilboardu i wynajmowanie powierzchni reklamowej? Wink

RE: jak najlepiej zainwestować 10 tyś? - Mateush - 02-11-2014 00:53

a tak ciężko zrozumieć, że ciężko kupić billboard w dobrym miejscu za 10k?

RE: jak najlepiej zainwestować 10 tyś? - MoneyNinja - 02-11-2014 21:12

Gościu dobrze kombinuje według mnie. Jednak szukając miejsca pod taki billboard jest dużo niewiadomych, na przykład to czy lepiej mieć taki billboard w centrum czy może przy drodze wjazdowej/wyjazdowej z miasta. Jak koledzy wspomnieli wyżej dużą rolę może odgrywać cena. Poszperałem trochę na necie ile może kosztować takie coś i nic konkretnego nie znalazłem, praktycznie wszystko to ceny do ustalenia. Na twoim miejscu zadzwoniłbym najpierw do osoby chętnej sprzedać takie miejsce, wtedy zorientowałbyś się czy cię na to stać. A może nawet trochę chamską Jerk2 metodą wynająć u jakiegoś mało zorientowanego w tych tematach rolnika (który ma kilka hektarów i kawałeczek przy drodze z pewnością wynajmie) lub zwykłego Kowalskiego skrawek działki/podwórka, płacić za wynajem ale za to trzepać kasę na reklamach. Z korzyścią dla obu stron Smile Według mnie jeśli w mieście jest dużo firm np. markety, sieciówki itp. to taka inwestycja ma sens ponieważ z pewnością zwróci się po jakimś czasie, ale jak już mówiłem ważne jest miejsce i koszt.

Pozdrawiam Smile

RE: jak najlepiej zainwestować 10 tyś? - rachman - 02-11-2014 21:55

10 tysi to zależy na jakie miasto ale chyba to nie za dużo.

Zacznijmy od tego, że w mieście nie można chyba ot tak sobie stawiać bilbord reklamowy bo kogoś akurat stać by kupić se 2 metry kwadratowe ziemi... (chodzi mi o słup/znak i tego typu konstrukcje).
Nie jestem pewien ale na to chyba trzeba mieć zezwolenie. Chyba żeby mocowany baner wrzucić na murze, balkonie itd. to pewnie inna opcja ale w mieście i tak warto sprawdzić czy są jakieś uchwały miejskie które regulują to.
Ostatnio coraz głośniej a potem to ucicha i znów - ale kiedyś to uregulują w końcu - żeby gminy i miasta zajęły się tym i sadziły giga kary bilbordowcom hardkorowcom Wink chodzi o te reklamy co jedna nad drugą obok trzeciej a pod czwartą itd... las reklam to za jakiś czas będzie temat ruszony i warto zrobić to tak by nie dostać po d... jak już się lenie za to wezmą Wink

Warto by się zaznajomić też z formą rozliczania z takiego dochodu bo tu raczej na anonimowe wynajmowanie nie ma co liczyć Wink

Inną sprawą jest że trzeba sobie zostawić parę złociszy na reklamę swojego miejsca reklamowego bo liczyć że ktoś będzie przejeżdżał i zadzwoni to hmmm... w dużych miastach dużo widzę miejsc z nr tel - pozornie zajebiaszcze miejscówki - a mimo to puste miesiącami stoją. Aby mieć duże zyski trzeba jak w przypadku mieszkań by bilbord nie stał pusty. Proste. Podatek od gruntu może nie za wielki ale jak baner postoi pusty parę miesięcy bo miejscówka okaże się słaba to kasa w błoto.

Moja rada zadzwonić "na głupią blondynkę" i coś podpytać jak to wygląda właściciela jakiegoś banera. Wiesz - a pan to ma na własność, a na pewno podatki płaci bo chcę legalnie, a skąd mam wiedzieć że reklama będzie skuteczna i niby dlaczego ta miejscówka dobra itd. może coś się dowiesz Wink

RE: jak najlepiej zainwestować 10 tyś? - kermit1906 - 14-11-2014 07:06

Masz jakieś doświadczenie? znajomego który ma swój billboard?, wiesz ile można wyciągnąć miesięcznie za reklamę w dobrym miejscu? Ja bym od tego zaczął...

RE: jak najlepiej zainwestować 10 tyś? - 8gruzin8 - 18-11-2014 09:26

Licz się z tym, że aby zakupić takie powierzchnie reklamowe i na nich zarabiać musisz mieć założoną DG.
Wykupienie takich słupów reklamowych to w tej chwili ciężka sprawa - wiem bo mój szwagier ma kilka takich słupów i wyklejaja się na nich castorama, praktiker i kandydaci przed wyborami.
Szwagier chciał ostatnio kupić kilka nowych miejsc i nie za bardzo ludzie są chętni do odsprzedania - zbudowanie samemu to spory wydatek i dużo utrudnień w urzędach, chyba że dogadasz się z jakimś ziutkiem i on zechce mieć coś takiego na swojej działce w zamian za 100 zł miesięcznie dla niego.

W reklamie jest teraz spora konkurencja - jest dużo więcej sposobów na zainwestowanie kasy bez potrzeby zakładania DG. Zastanów się czy na pewno tego chcesz.