Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
moja kilkuletnia przygoda z ankietami - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166)
+--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352)
+--- Wątek: moja kilkuletnia przygoda z ankietami (/Temat-moja-kilkuletnia-przygoda-z-ankietami-136875)

RE: moja kilkuletnia przygoda z ankietami - xScigajx - 31-01-2019 07:21

A czy ktoś otrzymał tą gumę do testowania z toluny?
Bo ja dostałem info o ankiecie na meila ale gumy nie otrzymałem do przestestowania?

RE: moja kilkuletnia przygoda z ankietami - Kryspin - 31-01-2019 09:05

(31-01-2019 07:21)xScigajx napisał(a):  A czy ktoś otrzymał tą gumę do testowania z toluny?
Bo ja dostałem info o ankiecie na meila ale gumy nie otrzymałem do przestestowania?

ja maila też dostałem wczoraj ale gumy jeszcze nie

RE: moja kilkuletnia przygoda z ankietami - 11natinka11 - 31-01-2019 09:14

(31-01-2019 09:05)Kryspin napisał(a):  
(31-01-2019 07:21)xScigajx napisał(a):  A czy ktoś otrzymał tą gumę do testowania z toluny?

ja maila też dostałem wczoraj ale gumy jeszcze nie

Nie wiem ile w tym prawdy, ale podobno pracownicy poczty sie zcwanili i czasem drobne rzeczy do przetestowania np jedzenie sobie zabierają.
Moja koleżanka kiedyś czekała na 4 piwa z strony do testowania i strona z testowaniem jej wysłała, a do niej nie doszło.
Jeśli chodzi o grubsze np jakies sprzety to tak nie i kurierzy tez nie, ale o drobnostki czasem pracownicy poczty sobie biora, bo wiedzą że o takie cos nie bedzie zbytnio zamieszania.

Zapomniałam wczoraj dodać, że jeszcze dostałam wczoraj doładowanie telefonu za 50zł z kantar. Jakby co teraz jest instant doładowanie.

[Obrazek: kantar-30-01.png]

RE: moja kilkuletnia przygoda z ankietami - SkylineR34 - 31-01-2019 10:23

(31-01-2019 09:14)11natinka11 napisał(a):  Nie wiem ile w tym prawdy, ale podobno pracownicy poczty sie zcwanili i czasem drobne rzeczy do przetestowania np jedzenie sobie zabierają.
Jest to prawda na 100%, niczego się jeszcze nie nauczyli, nawet mimo takich akcji - https://www.wykop.pl/link/4766261/pracownicy-poczty-zjedli-zelki-z-lsd-ddddd/ facepalm

RE: moja kilkuletnia przygoda z ankietami - xScigajx - 31-01-2019 11:09

To dzięki za info.W takim razie 3 tyś punktów przepadło.Ale cóż czego się spodziewać po poczcie.?

RE: moja kilkuletnia przygoda z ankietami - Kryspin - 31-01-2019 12:36

(31-01-2019 11:09)xScigajx napisał(a):  To dzięki za info.W takim razie 3 tyś punktów przepadło.Ale cóż czego się spodziewać po poczcie.?

ale czemu przepadło gumy wysyłali do 28 stycznia więc może jeszcze przyjdą. Z tego co pamiętam ankiet można wypełnić do 8 lutego ale nie jestem pewny czy akurat do tego ale wiem że do któregoś lutego

z philipsa już przyszła informacja o nagrodzie 43 zł Wink

RE: moja kilkuletnia przygoda z ankietami - xScigajx - 31-01-2019 22:02

Muszę się poprawić zajrzałem dziś do skrzynki i był list a w nim guma.
Więc poczta dostarczyła bez zastrzeżeń.
Teraz tylko czekać na dodanie 3 tys. punktówHuh

RE: moja kilkuletnia przygoda z ankietami - 11natinka11 - 02-02-2019 08:33

Przepraszam za ostatnie 2 dnia bez wpisów, ale ostatnio późnym popołudniem zasypiałam a wcześnie rano wstawałam, więc zabrakło wieczorem wpisów.

Przez ostatnie 2 dni troche ankiet zrobiłam np 2 w klubie kantar, 3 w clixsense, w badanie opinii i w klubie zymetria. Poza tym uzupełniałam sporo wpisów w społecznościach badawczych.

Ostatnia wypłata moja jeszcze w styczniu z zymetrii Smile

[Obrazek: zymetria-31-01.png]

Oraz pierwsza wypłata juz w lutym ze społeczności badawczej philips Smile

[Obrazek: philips-1-02.png]

Tu moje podsumowanie stycznia Smile Nie jest tak jak ostatnie 3 miesiące tamtego roku, gdzie udawało mi sie troche przekroczyć 1000zł ale wiadomo styczeń jest miesiacem jałowym w handlu i w marketingu także, więc i tak cieszę się z tego co mi sie udało.
Tak zarobiłam w styczniu :

marketagent - 28 euro - ok 112zł
clixsense - 60$ - ok 220zł
prolific - 17,94 funta - ok 82zł
pentagon - 20zł
surveyo24 - 6$ - ok 22zł
zymetria - 25zł
go4cash - 20zł (chyba wypłacili, bo zamykaja stronę)
klub kantar - doładowanie telefonu za 50zł

Łącznie w styczniu: ok 501zł + doładowanie telefonu za 50zł

RE: moja kilkuletnia przygoda z ankietami - Gocha222 - 04-02-2019 16:43

Ja zaczęłam przygode z ankietami w pazdzierniku zeszlego roku i juz przyszły pierwsze pieniążki na konto. Natomiast moje pytanie czy musimy rozliczac sie z tego??? Czy lepiej brac nagrody rzeczowe jakies bony, doładowania konta na telefon niz gotowke na konto?? Czy ja potem takie male dochody muszę sie z nich rozliczać? Będę bardzo wdzieczna za odpowiedzi. Dziękuję

RE: moja kilkuletnia przygoda z ankietami - 11natinka11 - 05-02-2019 12:21

(04-02-2019 16:43)Gocha222 napisał(a):  Ja zaczęłam przygode z ankietami w pazdzierniku zeszlego roku i juz przyszły pierwsze pieniążki na konto. Natomiast moje pytanie czy musimy rozliczac sie z tego??? Czy lepiej brac nagrody rzeczowe jakies bony, doładowania konta na telefon niz gotowke na konto?? Czy ja potem takie male dochody muszę sie z nich rozliczać? Będę bardzo wdzieczna za odpowiedzi. Dziękuję

Nawet wypłaty za ankiety sa traktowane jako nagroda w konkursie i przeważnie albo po każdej ankiecie albo przy wypłacie trzeba odpowiedzieć na proste pytanie wiedzowe, aby to było podkładką, że to jest traktowane jako konkurs. Poza tym jak dostajemy pieniądze za ankiety to w tytule zawsze jest napisane nagroda lub nagroda w konkursie, a nigdy nie wynagrodzenie itp.
Więc panele maja swoja regulację podatkową, a podatek jest i tak odprowadzany tylko nie na nas a na panel badawczy