![]() |
Wolny Od Pracy - od Zera do 10k, szybki dziennik. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Wolny Od Pracy - od Zera do 10k, szybki dziennik. (/Temat-Wolny-Od-Pracy-od-Zera-do-10k-szybki-dziennik-169343) |
RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 28-01-2023 23:40 (28-01-2023 20:31)itmaster napisał(a): To potem masz trochę zliczania tego wszystkiego na PIT38, co? Degiro, XTB i broker z banku wystawiają bardzo klarowne druki ![]() Poza tym współpracuje z księgową, która mi wszystko ogarnia. I nawet jak bym musiał sam wszystko zliczać pojedynczo, to robię bardzo mało ruchów giełdowych (3-4 sprzedaże rocznie). Więc praktycznie całe wyliczenia to by było zebranie dywidend. RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 01-02-2023 02:53 Pierwszy miesiąc wyszedł by świetnie, ale zrobiłem rebalancing (przywracanie równowagi w portfelu) i wyszło z tego 200 pln straty. Więc wynik zamiast 500 bliżej 250 ![]() ![]() INWESTYCJE Dywidendy (Akcje): Jakieś -220 strat w wyniku zmniejszenia nierentownych pozycji + troszkę opłat za poprzesuwanie wolumenów akcji (sprzedaż kilku, kupno kilku) by portfel nadal trzymał moje założenia. Doszło do tego 70 pln zysku na dywidendach, ale niestety i tak wynik końcowy blisko -160 PLN. Obligacje (+lokaty): Zmniejszyłem ilość gotówki tutaj, niedługo uzupełnię. Zysk 400+ PLN. Kryptowaluty: obecnie wzrost na poziomie około 800$, nadal za mało by wyciągać zysk wiec zarobione 0 pln. Inne inewstycje: Kolejne 200 PLN wypłacone, ale nie jest to zysk a wyciąganie samej inwestycji. ZARABIANIE Serwis Finansowy: 22 grosze, z miesiąca na miesiąc coraz bardziej zaskakują mnie wyniki tutaj ![]() ![]() RPM (zysk za 1000 wejść, potrafi dla niektórych użytkowników być powalająca, niestety tego dnia było tylko kilka wejść ![]() Serwis Edukacyjny: Kolejna próba podpięcie ADsense, niestety nieudana, ruch na stronie rośnie z dnia na dzień, wyników wyszukiwań strony jest około 50 tysięcy miesięcznie. A i pozycje w google są coraz wyższe. ![]() ----------------------------------------
Podsumowanie Stycznia 2023 (miesiąc 4)
Inwestycje: Dywidendy + akcje: (-36,27 USD + 5 EUR +28,27 PLN) = -152,52 PLN Obligacje: 416,49 PLN Krypto: 0 PLN Inne: (-0,11 EUR+ 5,29 PLN) = 4,77 PLN Zarabianie: Serwis Finansowy: 0,22 PLN Serwis Edukacyjny: 0 PLN Suma: 268,96 PLN Gdyby nie rebalancing było by grubo ponad średnią z 2022, niestety był on konieczny i zredukował zysk w okolice 2022 roku ![]() W tym lutym chciał bym w końcu by adsense zaakceptowało portal edukacyjny, wbić 4000h watch time na YT, oraz bym stabilnie w lutym przebił 560 pln czyli dwukrotność średniej 2022 roku. RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 02-02-2023 20:18 Żeby nie było zbyt sterylnie i tylko suche cyferki, będę pokazywał też jeden portfel. Docelowa kwota na nim to 40 tys PLN, obecnie jest połowa. Portfel jest na XTB, gra głównie pod wzrost wartości akcji. ![]() Jak widzicie pierwsza transza/inwestycja całkiem fajnie weszła, dziś dorzucę jeszcze 8k, i czekam na korektę ![]() Portfel będzie tylko prowadzony w 2023 roku, sam jestem ciekaw ile ugram. RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 05-02-2023 02:52 Kolejna auktalizacja YT, jak widzicie od sasa do lasa u mnie ![]() YT update.
Suby: 667 (+16) Watch Time: 3956 godzin (+114h) Shorts: 0 wyświetleń (bez zmian) Ilość filmów: 16 publicznych + 1 ukryty. (bez zmian) Już bardzo blisko spełnienia pierwszego celu na 4000h watch time. A dopiero początek lutego, czas ruszyć resztę celów ![]() RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 07-02-2023 23:45 Jednak nie czekałem na korektę by dorzucić 8k PLN. W porównaniu do poprzedniej transzy, tylko 1/4 teraz jest związana z nowymi technologiami. ![]() Przez spread wszystkie nowe pozycje na bardzo niewielkim minusie, jakieś 32 PLN. Koniec z wpłatami aż do końca lutego, wtedy zobaczymy czy powiększam do planowanych 40k czy nie (czy sytuacja rynkowa będzie korzystna, czy lepiej będzie w inaczej te pieniądze zagospodarować). RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 16-02-2023 00:18 ![]() Myk myk myk, pierwszy cel lutego wykonany. Przekroczyłem 4000h watch time na YT, (tutaj nie widać wszystkiego bo jest spore opóźnienie, ale już przekroczyłem o prawie 100h). Czyli teraz pracuje nad adsense i wbiciem jakiś sensownych zarobków z inwestycji ![]() Poprawiłem już kilka podstron, uzupełniłem kilka artykułów, znalazłem kilka zepsutych linków które poprawiłem. Po weekendzie kolejna próba dostanie się do programu ![]() RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 03-03-2023 00:12 Miesiąc minął szybko, zarobki wyszły spore w porównaniu do poprzednich miesięcy. Wszystko rozwija się stabilnie bez jakiś wojaży ![]() INWESTYCJE Dywidendy (Akcje): Bisko 120 pln dywidendach + druga dekompozycja akcji, lecz tutaj dodatkowe 50 pln zysku ![]() Obligacje (+lokaty): i cyk 320+ pln, no i w końcu jakiś sensowny wynik. Kryptowaluty: Nada, czekamy dalej. Inne inewstycje: 30 PLN :O nie spodziewałem się tyle, hajsy z pożyczek przyszły. ZARABIANIE Serwis Finansowy: Całe 10 groszy zarobione xD no jest grubo. Serwis Edukacyjny: Dużo wejść, dużo wszystkiego, niestety pieniędzy nadal niewiele. ----------------------------------------
Podsumowanie Lutego 2023 (miesiąc 5)
Inwestycje: Dywidendy + akcje: (28,59 USD + 44,03 PLN) = 169,23 PLN Obligacje: 328,29 PLN Krypto: 0 PLN Inne: (3,80 EUR+ 12,57 PLN) = 30,32 PLN Zarabianie: Serwis Finansowy: 0,10 PLN Serwis Edukacyjny: 0 PLN Suma: 527,94 PLN No i pierwszy raz przebiłem 500 pln pasywnie na miesiąc czystego zysku ![]() Niestety AdSense jeszcze nie uznało mojej strony za godną, mimo już naprawdę niezłych wyników. Watch time spełniony w 100%, przekroczyłem o dobre kilkaset godzin wyznaczony cel. Cele na marzec proste. 500 pln pasywnie, 800 subów i ponawiam cel z dostaniem się do adsense. RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 06-03-2023 00:49 W tym miesiącu serio obiecuje, że pododaje nowe filmy ![]() YT update.
Suby: 702 (+35) Watch Time: 4180 (+228h) Shorts: 0 wyświetleń (bez zmian) Ilość filmów: 16 publicznych + 1 ukryty. (bez zmian) Pierwszy kanał przekroczył 4000h z palcem w nosie, następne dwa lecą ![]() RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 10-03-2023 22:25 Na portalu edukacyjnym SEŁO leci ostro, głównym konkurentem o pierwsze lokaty jest Wikipedia ![]() ![]() I narazie tylko w frazach kluczowych z małymi ilościami wyszukiwań (poniżej 500), ale jestem w stanie wygrywać z tym molochem ![]() RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 17-03-2023 16:21 Duże zakupy akcji ![]() Zrobiłem taki ruch, ponieważ poleciały piękne przeceny nawet na instytucjach, które mają niewiele wspólnego z obecnym kryzysem bankowym. Skłoniło mnie to do zakupów, za około 8000 PLN. Nie będę się chwalił co to za konkretne akcje, by mnie broń boże nikt nie kopiował i potem nie narzekał, że stracił ![]() 42, akcje zostawiam, ponieważ kupiłem je tanio a maja bardzo wysoką dywidendę (po cenie, której kupiłem wychodzi 11% rocznie). 40, akcji jest stricte pod zmianę ceny, tylko czekam aż wycena banku wróci o 80% straconej wartości i jest szybki sell ![]() 10, tych jeszcze nie wiem, bo nadają się do obu scenariuszy, bo przez zakup po dobrej cenie dywidenda wynosi 6% w stosunku do ceny zakupu, a i wzrost ceny o 80% spadku też da ewentualnie całkiem zadowalające rezultat. |