Emerytura do 30tki - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Emerytura do 30tki (/Temat-Emerytura-do-30tki-167883) |
RE: Emerytura do 30tki - pshemko666 - 03-09-2020 18:10 Dziś dokupiłem trochę krypto - łącznie za 400 pln. Standardowo nabyłem króla - czyli Bitcoina i jego zastępcę Eth + 3 nowe czyli Stellara, OmiseGo oraz ChainLinka. Decyzja o wyborze krypto podjęta po własnej analizie i sugestii ziomka, który też "bawi się" w inwestowanie, ale jest już na większym poziomie. Ale pewnie kwestią czasu jest póki go przegonię Mam zamiar jeszcze dokupić trx i xrp. Jeśli ktoś miałby jakieś sugestie to chętnie posłucham. Stan kryptoportfela: Wartość portfela ~3700 pln. Ehtereum bardzo ładnie idzie w górę, już prawie 500$. Na Paraibie założyłem 2 ostatnie konta podrzędne, gdzie powędrowało 200$. Łącznie mam już tam 1282$. A na eToro oczywiście zielono, jakże by inaczej? Sierpień się skończył, więc będzie trzeba niedługo zabrać się za podsumowanie miesiąca. RE: Emerytura do 30tki - MatiKa - 04-09-2020 00:55 Bardzo fajny poradnik Zycze jak najlepiej Pozdrawiam RE: Emerytura do 30tki - pshemko666 - 04-09-2020 16:21 Dziękuję. Zrobiłem podsumowanie sierpnia. Spoko miesiąc. Były fajne wypłaty, premia w pracy, zwrot podatku. Jednym słowem - hajs się zgadzał. To ile zainwestowałem i ile zyskałem w tym miesiącu? Paraiba inwestycja 400$ zysk 38,70$ Finansowo inwestycja 2008pln zysk 201,59pln Finax inwestycja 100€ Krypto inwestycja 2380pln eToro inwestycja 736$ zysk 82$ Łącznie zysk w sierpniu 174,36$ Gdy praca jest przyjemnością, życie jest radością! Gdy praca jest obowiązkiem, życie jest niewolnictwem. Maksym Gorki RE: Emerytura do 30tki - loliczek - 13-09-2020 19:36 Wypłacają ci bonusy na finansowo? bo mi nie tylko podstawa plus odsetki a takie kuszące były te pozyczki z 650 zainwestowanych byłoby 200 bonusu a tak to tylko 7% przybyło . Po kontakcie z działem obsługi poinformowali mnie ze nie musi pozyczkobiorca wypłacać bonusu. Więc chyba trzeba się zwijać i szukać lepszych %. @pshemko666 a tobie wypłacają? RE: Emerytura do 30tki - pshemko666 - 14-09-2020 17:18 Nigdy nie miałem problemu z otrzymaniem bonusu za pożyczkę Nie mniej, ostatnio coraz więcej moich pożyczkobiorców trafia na czarną listę i zwlekają ze spłatami. Jak będzie to tak wyglądało to przeniosę się na Fundico. Finansowo. W piątek została spłacona jedna pożyczka - zarobiłem 30 pln. A dzisiaj przypadał termin na spłatę kolejnej i od razu otrzymałem od pożyczkobiorcy bonus za przedłużenie - 40 pln. Kryptowaluty. Kupiłem krypto za 300 zł - po 100 zł na bitcoina, trona i ripple. Wyszło ok: 0,0024 btc 830 trx 104 xrp eToro. Dodatkowo, za 50$ nabyłem akcje Forda na giełdzie. Nie możesz zbudować reputacji na tym, co zamierzasz zrobić. Henry Ford RE: Emerytura do 30tki - pshemko666 - 21-09-2020 20:06 Dobra, panowie (bo pań raczej tutaj nie ma?). Jeśli chodzi o ten rok to z mojej strony to już będzie na tyle. Spędzam trochę czasu w Polsce i uciekam na kilka miesięcy do Afryki. Pewnie raz na jakiś będę wpadał na strony, na których zarabiam, ale wstrzymuję się z wpisami, ponieważ nie będę miał przychodów z pracy, które mógłbym inwestować. Na okres podróży czyli mniej więcej do stycznia / lutego, zawieszam dziennik. Dziękuję wszystkim, którzy udzielili się w tym wątku. Dzięki za każdą radę, sugestię i nowy pomysł. Jestem dumny ze swojego dziennika i myślę, że przewinęło się tutaj dużo merytorycznych i wartościowych postów. Fajnie będzie za jakiś czas do tego wrócić. Do usłyszenia w 2021. By stać się bogatszym, należy naśladować tych, którzy są bogaci, ale z okresu kiedy byli biedni, a nie z okresu, gdy są bogaci. Rafał Brzoska RE: Emerytura do 30tki - itmaster - 22-09-2020 06:42 Szkoda, bo fajnie się czytało Twój dziennik. Do Afryki w celach biznesowych/pracy czy turystycznych? RE: Emerytura do 30tki - pshemko666 - 24-09-2020 15:12 Dzięki, ale na pewno wracam! Typowo turystycznie. RE: Emerytura do 30tki - itmaster - 24-09-2020 15:40 To może dziennik z podróży (nie wiem w jakim dziale mogłoby to być), ciekawie piszesz o zarabianiu, to pewnie ciekawie by się czytało o podróży, tym bardziej w tak egzotyczne miejsce. RE: Emerytura do 30tki - pshemko666 - 14-12-2020 13:53 Witam wszystkich serdecznie po przerwie! Chciałym ogłosić, że wracam do gry. Niestety nie udało mi się zrealizować swoich podróżniczych planów. Muszę je przełożyć na przyszły rok. Zamiast planowanych 4 miesięcy, byłem zmuszony zakończyć przygodę po 37 dniach. Tym razem Covid ze mną wygrał. Wracam do pracy, do oszczędzania oraz inwestowania. Aktualnie mam środki na: - eToro - głównie akcje tzw gigantów + kopiowanie jednego gościa - BitBayu - paraiba - finax - mintos Jak tylko będę mógł (i będzie na to odpowiedni moment), z trzech ostatnich wypłacam wszystko. Teraz będę skupiał się głównie na kryptowalutach i giełdzie. Z 9 posiadanych kryptowalut, sprzedałem następujące: ltc, dash, xlm, trx, omg, link. Zostawiłem sobie btc, eth oraz xrp, które mam zamiar regularnie dokupować. Nie będę podawał historycznych danych ani stanu kont. Celem jest "wyciągnąć" z inwestycji jak najwięcej w ciągu najbliższych 8 miesięcy. No i na razie to tyle. Pozostaje mi tylko zaprosić do śledzenia dziennika. Pierwsza inwestycja już na dniach. |