Potrzebni beta testerzy do prostego bota - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Kryptowaluty (/Forum-Kryptowaluty-374) +--- Dział: Dyskusje o Kryptowalutach (/Forum-Dyskusje-o-Kryptowalutach-458) +---- Dział: Bitcoin (/Forum-Bitcoin-372) +---- Wątek: Potrzebni beta testerzy do prostego bota (/Temat-Potrzebni-beta-testerzy-do-prostego-bota-102521) |
RE: Potrzebni beta testerzy do prostego bota - sitnicki - 03-01-2015 20:08 Czy SolveCaptha też wam się powtarza od czasu do czasu? Gdyby tak zrobić bazę danych SolveCaptchy i w pierwszym ruchu sprawdzać czy taka już była i korzystać z gotowego rozwiązania, a gdy jej nie było posiłkować się 9kw? Wydaje mi się to możliwe. Z ReCaptchą to na pewno każda jest inna i ten numer nie przejdzie, ale z SolveCaptchą wydaje mi się możliwy do realizacji. Co o tym myślicie? RE: Potrzebni beta testerzy do prostego bota - patryk006 - 03-01-2015 21:10 (03-01-2015 20:08)sitnicki napisał(a): Czy SolveCaptha też wam się powtarza od czasu do czasu? Tak na start zacznę żebyś używał prawidłowej ich nazwy bo chyba chodzi ci o solvemedia, co może być mylące. Tak, powtarzają się chociaż teraz nie wiem jak często, jeszcze z 2 mc temu miało to większy sens bo dla tych "najbardziej zaufanych" leciało parę captch w koło, teraz doszło sporo polskich sentencji, przysłowia, etc. i naprawdę sporo tego, jednak tak masz rację tu się opłaca robić bazę captch, zawsze możesz coś zaoszczędzić , zrób sobie statystyki dodatkowo ile captch zaoszczędzone to będzie wiadomo czy warto było, chętnie poznam taką informację na większą skalę RE: Potrzebni beta testerzy do prostego bota - Watoga - 04-01-2015 10:09 Czy update bota sam się jakoś robi czy trzeba go od nowa ściągać ? RE: Potrzebni beta testerzy do prostego bota - error223 - 04-01-2015 12:05 Ściągać trzeba RE: Potrzebni beta testerzy do prostego bota - Kuziol - 04-01-2015 17:11 Witam. Jesli sie da prosze dorzucić te stronkę http://starsbit.com/free-bitcoin/index.php Minimum to 66 satoshi lecz obecnie losuje mi 999 satoshi co 3-4 kręcenia kołem. Pozdrawiam. RE: Potrzebni beta testerzy do prostego bota - sitnicki - 06-01-2015 23:39 @patryk006 Jestem po testach solvemedia i nie powalają mnie na kolana. Na 3 659 captch nie powtórzyła się żadna licząc ich MD5, ale .... 1% z nich można rozpoznawać, to te które zadają pytania. Ich tło i tekst pytania są niezmienne (md5 kawałka również) Na chwilę obecną nie będę ich dodawał, za to dodałem całą masę faucetów i zaktualizowałem czasy w wer. 1.1.0 RE: Potrzebni beta testerzy do prostego bota - patryk006 - 07-01-2015 12:49 łał, grubo :/ jednak 3700 captch to stosunkowo mało, ale jeżeli żadna się nie powtórzyła, nasuwają się mi 2 pytania: testowałeś sam tylko na swoim ip ? To jest być może powód - starają się nie dawać identycznych dla 1 ip (lub dla 1 osoby - może mają bardziej zaawansowane sposoby rozpoznawania osoby niż ip) Drugie to jeżeli liczysz md5 z obrazka to wystarczyła by drobna zmiana i już md5 jest inna a stosunkowo prosty bot by mógł porównać obrazek do bazy i wyciągnąć "prawie identyczny", jednak pytanie czy nie jest to rzucanie się z motyką na słońce i skala może być dość nieoptymalna (zbyt dużo czasu i mocy obliczeniowej potrzebnej do odnalezienia 1 captchy wśród tych paru tysięcy), ale można to zawsze próbować optymalizować jeżeli np. kolor napisu zawsze jest ten sam i dzielić to na jakieś grupy. Jak dla mnie możesz jeszcze próbować z ocr'em, dla tych najbardziej zaufanych captche są dość proste i jak dla mnie ocr sobie poradzi ze sporą skutecznością RE: Potrzebni beta testerzy do prostego bota - sitnicki - 07-01-2015 14:01 @patryk006 Jeszcze spróbuje na większej próbce tak do 10 000 Co do mocy to zużywana jest niewielka moc. Podczas odczytywania przeszukuje już istniejące hashe z opisem w bazie. Wszystko testowałem z jednego adresu IP, również spróbuje z innego. Jeśli captche byłyby niektóre takie same, można byłoby postawić jakąś bazę w php i mysql do wspólnego użytku. RE: Potrzebni beta testerzy do prostego bota - sitnicki - 07-01-2015 19:28 Jeśli ktoś chciałby się przyłączyć do zbierania bazy captchy to proszę o używanie specjalnie spreparowanej wersji Faucets_database.zip <- password : zarabiam Wrzucamy ją do katalogu z bibliotekami i configiem i używamy jak poprzednią. Dodałem w niej linijkę wysyłania sumy md5 poprawnie rozwiązanej captchy wraz z jej opisem na serwer. Mając nadzieję, że poszczególne captche będą się powtarzały pod różnymi adresami IP. Po zebraniu 50k sztuk przedstawie rezultaty i jeśli będą pomyślne dodam automatyczne rozwiązywanie captchy do aplikacji. Pomożecie? RE: Potrzebni beta testerzy do prostego bota - patryk006 - 07-01-2015 21:04 ale przy md5 wystarczy drobna zmiana i już masz zupełnie co innego, ja mówię o czasie i koszcie szukania po obrazkach przy np. bazie 100k captch czy bardziej opłaca się nawet jeżeli jest, znaleźć tą powtórkę czy zapłacić za 1 captchę |