![]() |
Wolny Od Pracy - od Zera do 10k, szybki dziennik. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Wolny Od Pracy - od Zera do 10k, szybki dziennik. (/Temat-Wolny-Od-Pracy-od-Zera-do-10k-szybki-dziennik-169343) |
RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - itmaster - 12-10-2022 07:48 (11-10-2022 21:30)dzemba napisał(a): Wiem, wiem, to tak naprawdę nie chroni przed inflacją. Ale chyba jest najlepszym instrumentem, gdy nie chce się ryzykować kapitału. A nie myślałeś o 10 latkach? Gdzieś mi się obiło o uszy (musiał byś pogogolować), że korzystniej jest je wykupić niż 4 latki, nawet jeśli się wcześniej wykupi. RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 13-10-2022 19:56 (12-10-2022 07:48)itmaster napisał(a):(11-10-2022 21:30)dzemba napisał(a): Wiem, wiem, to tak naprawdę nie chroni przed inflacją. Domyślnie jeszcze nie sprecyzowałem finalnej proporcji 4 do 10 latki (tylko te dwie będę kupował obecnie). Obecnie celuje w 50/50. ![]() A to mój dzisiejszy zakup ![]() RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 19-10-2022 23:40 Raczej moje posty w tym rozdziale dziennika nie będą zbyt porywające, ale mam nadzieję, że powolny rozwój z miesiąca na miesiąc będzie zauważalny. Ruchy, które będę opisywał mogą wyglądać chaotycznie z waszej perspektywy, ale plan jest rozpisany na kilka lat do przodu (ofc, podlega on modyfikacji i ewoluuje z czasem). Dziś poleciał przelew, przez co jutro planuje "grubsze" zakupy akcji jak na moje możliwości ![]() By nie było za monotonnie, ciekawostka dotycząca mojego portfolio. Moje obecne proporcje obligacji do akcji wynoszą odpowiednio: 48% obligacji do 52% akcji ![]() RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - itmaster - 20-10-2022 08:38 Nie jest monotonnie, bo Twój dziennik to cos innego niż aktywne zarabianie i fajnie się czyta, a ostał się chyba jako jedyny. Wcześniej pamiętam, że kilku chłopaków prowadziło podobne dzienniki, ale już są nieaktywni niestety. RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 01-11-2022 20:58 No i piękny październik minął, wyjątkowo ciepły pod względem pogody, jak i zarobków. INWESTYCJE Dywidendy (Akcje): Jeden duuuuży jak na moje portfolio zakup 35 akcji. Będzie z tego ciekawa dywidenda. Obligacje (+lokaty): Kupiłem 40 sztuk (przewaga 10 latki), kilka lokat się zamknęło (a czemu w ogóle używam lokat przy inwestycjach może kiedyś napisze). Kryptowaluty: Kompletnie nic, dryf lewostronny wykresu. Inne inewstycje: Niewiele, kila złotych wpadło, z różnych miejsc, nic ciekawego do dodania. Inwestowanie nie jest czymś wybitnie pasjonującym, a wręcz powiedział bym, że jest strasznie nudne. ZARABIANIE Serwis Finansowy: Rozpisywani planu restrukturyzacji, i powolne jego wdrażanie. Serwis Edukacyjny: Poprawki w kilku artykułach. ----------------------------------------
Podsumowanie Października 2022 (miesiąc 1) Inwestycje:
Dywidendy: (8,22 USD + 93,12 PLN) = 132,32 PLN Obligacje: 234,78 PLN Krypto: 0 PLN Inne: (5,20 EUR + 1,01 PLN) = 25,53 PLN Zarabianie: Serwis Finansowy: 0,01 PLN Serwis Edukacyjny: 0 PLN Suma: 392,64 PLN Zdublowanie wyniku z września ![]() RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 28-11-2022 15:43 Mały dodatkowy teaser ![]() Obecnie mam 4 funkcjonujące kanały.Posiadają one razem:
Suby: 634 Watch Time: 3 732 godzin Shorts: 0 wyświetleń Ilość filmów: 16 publicznych + 1 ukryty. RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 03-12-2022 02:59 Pod względem inwestycyjnym listopad jest chyba najsłabszą częścią roku (dla mnie), dlatego zysk jest raczej niewielki. Patrząc na moje inwestycje grudzień, też nie będzie jakiś wybitny. Dlatego pobawię się z innymi tematami do końca roku. Za to początek 2023 roku zapowiada się grubo. Ale na to jeszcze przyjdzie pora ![]() INWESTYCJE Dywidendy (Akcje): Tutaj powoli do przodu, co miesiąc będzie średnio więcej. Raczej nie powinno już nigdy być mniej niż 100 PLN z tego źródła. Obligacje (+lokaty): No dlatego planuje srogi styczeń, ponieważ kilka pozycji wtedy ma termin zapadalności, niestety w listopadzie i grudniu nie zapowiada się żaden zysk. (raczej nigdy nie będę się starał jakoś tego równo rozdawać by co miesiąc tyle samo wpadało) Kryptowaluty: No spada jak zawsze. Ale jakoś nie wierze w zero (mówię o BTC i ETH) bo by już spadło jak niektóre shitcoiny. Inwestycja raczej nadal ryzykowna, no ale niech sobie leży ![]() Inne inewstycje: No tutaj pożyczki w 99%, kilka dyszek ale zawsze. Będę stąd wyciągał pieniądze, bo ten sposób inwestowania mi się nie podoba. ZARABIANIE Serwis Finansowy: Zmiana rozmieszczenia reklam. Może i niewiele, ale jednak 50% zysku więcej z portalu ![]() Serwis Edukacyjny: Nada Inne: Testowanie programu afiliacyjnego. No całkiem fajnie poszło, 44+ PLN w 6 dni testów. ----------------------------------------
Podsumowanie Listopad 2022 (miesiąc 2) Inwestycje:
Dywidendy: (15,49 USD + 32,39 PLN) = 101,42 PLN Obligacje: 0 PLN Krypto: 0 PLN Inne: (5,68 EUR + 5,02 PLN) = 31,66 PLN Zarabianie: Serwis Finansowy: 0,06 PLN Serwis Edukacyjny: 0 PLN Inne: 44,57 PLN Suma: 177,65 PLN Powrót do wrześniowych zarobków, pasywów tylko 130 PLN. Na resztę trzeba było niestety zapracować ![]() RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 11-12-2022 01:26 Trupio trochę ostatnio tutaj (mówię o wszystkich dziennikach) ![]() 4 moje funkcjonujące kanały. Posiadają one razem (post ten będzie częściej się pojawiał!):
Suby: 638 (+4) Watch Time: 3 749,1 godzin (+17,1h) Shorts: 0 wyświetleń (bez zmian) Ilość filmów: 16 publicznych + 1 ukryty. (bez zmian) Filmy które ponagrywałem bez mojej ingerencji i tak będą zdobywać suby i coraz więcej wyświetleń takie perpetum debile ![]() 4 subki i 17 godzin watch time w kilka dni bez żadnej pracy ![]() -------------------------------------------------- A poza tym dywidendy płyną i to srogo, może i niewielkie kwoty ale mam tego kilkadziesiąt na miesiąc ![]() ![]() RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - itmaster - 11-12-2022 11:48 No i fajnie że zwiększasz częstotliwość postów, bo lubię czytać Twój dziennik. Pasywna kasa jest fajna ![]() RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 14-01-2023 22:18 I koniec roku 2022, wyszło całkiem pozytywnie. Lecz to dopiero początek, 2022 miałem mało udokumentowany jak i mało wydajny ![]() INWESTYCJE Dywidendy (Akcje): powoli płynie, jak co miesiąc zysk powyżej 200 pln, niższych kwot w tej kategorii się już nie spodziewam. Obligacje (+lokaty): Powiększyłem ilość obligacji o kolejne 5tys, więc powoli rośnie ten zaułek moich inwestycji. Niestety pierwsze widoczne zyski dopiero w 2023. Kryptowaluty: w 2022 nic licho, ciągle spadało. Inne inewstycje: Wyciągam powoli pieniądze stąd na ciekawsze pozycje. ZARABIANIE Serwis Finansowy: Grube 15 groszy po zmianie reklam ![]() Serwis Edukacyjny: Powolny rozwój. ----------------------------------------
Podsumowanie Grudnia2022 (miesiąc 3)
Inwestycje: Dywidendy: (22,77 USD + 148,35 PLN) = 248,12 PLN Obligacje: 0 PLN Krypto: 0 PLN Inne: (3,63 EUR+ 5,89 PLN) = 22,95 PLN Zarabianie: Serwis Finansowy: 0,15 PLN Serwis Edukacyjny: 0 PLN Suma: 271,22 PLN Kwoty które przedstawiałem w 2022, są to tylko zyski, po odliczeniu podatków. Nie są to wirtualne zyski (oprócz adsensa). ----------------------------------------
Podsumowanie 2022. (śledzone miesiące)
Akcje/Dywidendy: 481,86 PLN Lokaty/Obligacje: 234,78 PLN Inne (afiliacja, pożyczki): 124,84 PLN Suma: 841,50 PLN Średni miesięcznie: 280,50 PLN Trudno powiedzieć, czy spełniłem cele z 2022 roku, ponieważ zmieniłem sposób rozliczania. 280 pln miesięcznie na czysto to całkiem słaby wynik xD, ale nie tragiczny. Cele 2023. 1 post na tydzień tutaj - 52 posty w 2023 roku. Średnio 1000 PLN na czysto z inwestycji. 2000 subów, i 10000 watch time na YT ![]() Cele proste i łatwe. Lecę z koksem, nie będę jakiś wielkich przemów motywacyjnych dawał, zwyczajnie bierę się do roboty. |