Wolny Od Pracy - od Zera do 10k, szybki dziennik. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Wolny Od Pracy - od Zera do 10k, szybki dziennik. (/Temat-Wolny-Od-Pracy-od-Zera-do-10k-szybki-dziennik-169343) |
RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - danoneksss - 31-01-2022 10:30 Bardzo dobry dziennik, śledzę chyba od początku Piękna stawka godzinowa w 2021! Jeśli tylko zarobki zwiększysz o 4 razy to zacznie się już robić fajna kwota - powodzenia! RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 31-01-2022 22:56 (31-01-2022 10:30)danoneksss napisał(a): Bardzo dobry dziennik, śledzę chyba od początku A dzięki musiałem mieć przerwę całe szczęście mój sposób zarabiania mi to umożliwia. I pochwalę się też tworzonymi moimi nowymi źródłami zarobku. Powyższe słowa kluczowe wygenerowały 3500 wyświetleń w wynikach wyszukiwaniach i 50 wejść miesięcznie. Powoli zaczyna się to rozkręcać. Przy kilkuset UU pewnie wleci AdSense. RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - metalklo - 01-02-2022 18:23 Jaka strona do sprawdzania pozycji? Darmowa? Ja korzystam z SeoTools Ahrefs ale hindi kasują 5$ za 15 dni. RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 02-02-2022 22:50 (01-02-2022 18:23)metalklo napisał(a): Jaka strona do sprawdzania pozycji? Darmowa? Ja korzystam z SeoTools Ahrefs ale hindi kasują 5$ za 15 dni. Używam kilku darmówek, to jest akurat neilpatel.com, śledz do 25 ogonków (wiem, że mało, ale można na jednego maila 3 stronki, więc w sumie z gmailem to nieograniczona liczba słów kluczowych). Sam śledzę tylko po 25 najważniejszych i mi wystarcza, nie mam jakiegoś parcia. RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 03-02-2022 13:38 Szybkie zakupy na początku tygodnia (wyprzedaż dzięki posiedzeniu FED) i na pozycjach za 600$ zyskałem około 25$ (4%). Potrzymam jeszcze chwilę liczę na 50/60$. I myk będzie dnióweczka A i stronka łapie wiatr w żagle Nic tylko dokładać treści i rozwijać sociale. RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 09-10-2022 16:02 Wzorując się na najlepszych reanimuje dziennik, potrzebowałem przerwy w jego prowadzeniu. Nie niosło to jednak ze sobą przerwy w inwestycjach i zarobkach więc jest o czym opowiadać. Tak oto zaczynam rozdział drugi który zacznę od podsumowania września. DZIENNIK "WOLNY OD PRACY" ROZDZIAŁ II. Tak dla przypomnienia, jestem Rafał, mam 30 lat (więc w sumie równolatek vasakiego) i pracuje w branży IT jako programista. W zarabianie Internecie bawię się z przerwami od 11 lat, na bardziej "poważnie" od lat 3 (nadal nie jest to jakoś uber poważnie ). Pozostałem przy poniższych tematach. INWESTYCJE Dywidendy (emakler, degiro, itp): Kupno akacji, głównie amerykańskich, jest to docelowe 45% mojego całego portfela jak i oczekiwanego zysku. Obligacje: Pieniądze leżące na obligacjach i innych pasywach dłużnych jak wysoko oprocentowane lokaty, jest to kolejne docelowe 45% mojego portfela. Kryptowaluty: Nie liczę tutaj na żadny stały zysk, raczej na jednorazowe strzały. Inne (Fundusze, Reity, Surowce, akcje growth): Tutaj różnorodności, by nie było za smutno, trochę ETF, kilka akcji z potencjałem wzrostu, kilka baryłek ropy w piwnicy tak by nie było zbyt monotonnie, bo monotonia zabija dywersyfikację, potencjalne pozostałe 10% zysku. Nie będę przedstawiał kwot ile w którym miejscu mam zainwestowane, tylko czysty zysk w danym miesięcy by nie mydlić oczy "dużymi" liczbami. ZARABIANIE Tutaj kwoty znacznie mniejsze, ale nie mniej ciekawe będą wpisy z tego miejsca (i z potencjałem na szybki wzrost) posiadam tu główne 2 projekty. Finansowy: jest to połączenie bloga na własnym hostingu i kanału na YT tworzący małą społeczność. Więc będę podawał 2 kwoty zsumowane co miesiąc, dając jakieś podpowiedzi jeżeli będziecie chcieli, ten projekt już zarabia. Edukacyjny: Tak jak powyżej, strona na własnym hostingu www, oraz kanał na YT (całkiem fajnie prosperujący, niestety tutaj jeszcze nie ma dochodów). Ot,to wszystko. Z czasem mogą pojawiać się jakieś jednorazowe starzały np. z handlu srebrem, albo z jakiejś afiliacji powiązanej z którymś serwisem, ale wszystko będzie ładnie opisane. ----------------------------------------
Wszytskie te sprawy rozliczam w ramach działalności gospodarczą i jestem rozliczany przez swoją księgową. Wiec jak by co o podatkach wiem tyle, że są No i teraz nowe cele (na górze najłatwiejsze, na dole te trudniejsze): 1 PLN/month z finansowego. Pierwsze pieniądze z serwisu edukacyjnego. Zwiększenie pasywnego dochodu do 500 PLN miesięcznie. Godzina pracy warta co najmniej 100 pln/h. Podsumowanie Września 2022 (miesiąc 0) Inwestycje:
Dywidendy: (9,63 USD + 125,13 PLN) = 173,19 PLN Obligacje: 0 PLN Krypto: 0 PLN Inne: (4,42 EUR) = 21,48 PLN Zarabianie: Serwis Finansowy: 0,03 PLN Serwis Edukacyjny: 0 PLN Suma: 194.70 PLN Może i około 200 PLN nie robi jakiejś furory, ale nie wpadły w tym miesiącu żadne pieniądze z obligacji, praktycznie całość tej kwoty to całkowite 100% pasywu. Pozdrawiam i miłego czytania RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - itmaster - 09-10-2022 16:37 O, fajnie dzemba że wróciłeś, pamiętam że ciekawie się czytało Twój dziennik. Sama tematyka również interesująca, bo pasywny dochód, to marzenie każdego - zarobić ale za nic nierobienie RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - prymul1 - 09-10-2022 18:25 @[dzemba] pochwalisz się swoimi blogami? Lubię czytać artykuły o tematyce finansów i rozwoju. Może zyskasz widza Możesz podesłać na priv RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 10-10-2022 20:30 (09-10-2022 16:37)itmaster napisał(a): O, fajnie dzemba że wróciłeś, pamiętam że ciekawie się czytało Twój dziennik. Dzięki. Pasywy to mój "konik", mam nadzieje, że będzie się podobało (09-10-2022 18:25)prymul1 napisał(a): @[dzemba] pochwalisz się swoimi blogami? Lubię czytać artykuły o tematyce finansów i rozwoju. Może zyskasz widza Możesz podesłać na priv Muszę niestety podziękować, ponieważ dzielenie się na tym forum nie jest najlepszym pomysłem. Jeden mój pomysł po pochwaleniu zyskał kopie, na moje szczęście kopiujący miał mniej pojęcia o SEO niż ja. Więc niestety odmówię. RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 11-10-2022 21:30 I tak oto stałem się posiadaczem 10 sztuk obligacji 4-latki. Kupiłem tylko 10 sztuk bo dziś testowałem zakup obligacji poprzez Internet. Raczej szybko to powiększę Przy obecnej inflacji, pieniądze te w 2023 roku będą oprocentowane na 18,1%. Wiem, wiem, to tak naprawdę nie chroni przed inflacją. Ale jest fajną alternatywą/uzupełnieniem/dywersyfikacją (niepotrzebne wykreślić) dla akcji dywidendowych w moim portfelu. |