![]() |
Wolny Od Pracy - od Zera do 10k, szybki dziennik. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Wolny Od Pracy - od Zera do 10k, szybki dziennik. (/Temat-Wolny-Od-Pracy-od-Zera-do-10k-szybki-dziennik-169343) |
RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - danoneksss - 31-01-2022 10:30 Bardzo dobry dziennik, śledzę chyba od początku ![]() Piękna stawka godzinowa w 2021! Jeśli tylko zarobki zwiększysz o 4 razy to zacznie się już robić fajna kwota - powodzenia! RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 31-01-2022 22:56 (31-01-2022 10:30)danoneksss napisał(a): Bardzo dobry dziennik, śledzę chyba od początku A dzięki ![]() ![]() ![]() I pochwalę się też tworzonymi moimi nowymi źródłami zarobku. Powyższe słowa kluczowe wygenerowały 3500 wyświetleń w wynikach wyszukiwaniach i 50 wejść miesięcznie. Powoli zaczyna się to rozkręcać. Przy kilkuset UU pewnie wleci AdSense. RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - metalklo - 01-02-2022 18:23 Jaka strona do sprawdzania pozycji? Darmowa? Ja korzystam z SeoTools Ahrefs ale hindi kasują 5$ za 15 dni. RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 02-02-2022 22:50 (01-02-2022 18:23)metalklo napisał(a): Jaka strona do sprawdzania pozycji? Darmowa? Ja korzystam z SeoTools Ahrefs ale hindi kasują 5$ za 15 dni. Używam kilku darmówek, to jest akurat neilpatel.com, śledz do 25 ogonków (wiem, że mało, ale można na jednego maila 3 stronki, więc w sumie z gmailem to nieograniczona liczba słów kluczowych). Sam śledzę tylko po 25 najważniejszych i mi wystarcza, nie mam jakiegoś parcia. RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 03-02-2022 13:38 ![]() Szybkie zakupy na początku tygodnia (wyprzedaż dzięki posiedzeniu FED) i na pozycjach za 600$ zyskałem około 25$ (4%). Potrzymam jeszcze chwilę liczę na 50/60$. I myk będzie dnióweczka ![]() ![]() A i stronka łapie wiatr w żagle ![]() RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 09-10-2022 16:02 Wzorując się na najlepszych reanimuje dziennik, potrzebowałem przerwy w jego prowadzeniu. Nie niosło to jednak ze sobą przerwy w inwestycjach i zarobkach więc jest o czym opowiadać. Tak oto zaczynam rozdział drugi który zacznę od podsumowania września. DZIENNIK "WOLNY OD PRACY" ROZDZIAŁ II. Tak dla przypomnienia, jestem Rafał, mam 30 lat (więc w sumie równolatek vasakiego) i pracuje w branży IT jako programista. W zarabianie Internecie bawię się z przerwami od 11 lat, na bardziej "poważnie" od lat 3 (nadal nie jest to jakoś uber poważnie ![]() Pozostałem przy poniższych tematach. INWESTYCJE Dywidendy (emakler, degiro, itp): Kupno akacji, głównie amerykańskich, jest to docelowe 45% mojego całego portfela jak i oczekiwanego zysku. Obligacje: Pieniądze leżące na obligacjach i innych pasywach dłużnych jak wysoko oprocentowane lokaty, jest to kolejne docelowe 45% mojego portfela. Kryptowaluty: Nie liczę tutaj na żadny stały zysk, raczej na jednorazowe strzały. Inne (Fundusze, Reity, Surowce, akcje growth): Tutaj różnorodności, by nie było za smutno, trochę ETF, kilka akcji z potencjałem wzrostu, kilka baryłek ropy w piwnicy ![]() Nie będę przedstawiał kwot ile w którym miejscu mam zainwestowane, tylko czysty zysk w danym miesięcy by nie mydlić oczy "dużymi" liczbami. ZARABIANIE Tutaj kwoty znacznie mniejsze, ale nie mniej ciekawe będą wpisy z tego miejsca (i z potencjałem na szybki wzrost) posiadam tu główne 2 projekty. Finansowy: jest to połączenie bloga na własnym hostingu i kanału na YT tworzący małą społeczność. Więc będę podawał 2 kwoty zsumowane co miesiąc, dając jakieś podpowiedzi jeżeli będziecie chcieli, ten projekt już zarabia. Edukacyjny: Tak jak powyżej, strona na własnym hostingu www, oraz kanał na YT (całkiem fajnie prosperujący, niestety tutaj jeszcze nie ma dochodów). Ot,to wszystko. Z czasem mogą pojawiać się jakieś jednorazowe starzały np. z handlu srebrem, albo z jakiejś afiliacji powiązanej z którymś serwisem, ale wszystko będzie ładnie opisane. ----------------------------------------
Wszytskie te sprawy rozliczam w ramach działalności gospodarczą i jestem rozliczany przez swoją księgową. Wiec jak by co o podatkach wiem tyle, że są ![]() No i teraz nowe cele (na górze najłatwiejsze, na dole te trudniejsze): 1 PLN/month z finansowego. Pierwsze pieniądze z serwisu edukacyjnego. Zwiększenie pasywnego dochodu do 500 PLN miesięcznie. Godzina pracy warta co najmniej 100 pln/h. Podsumowanie Września 2022 (miesiąc 0) Inwestycje:
Dywidendy: (9,63 USD + 125,13 PLN) = 173,19 PLN Obligacje: 0 PLN Krypto: 0 PLN Inne: (4,42 EUR) = 21,48 PLN Zarabianie: Serwis Finansowy: 0,03 PLN Serwis Edukacyjny: 0 PLN Suma: 194.70 PLN Może i około 200 PLN nie robi jakiejś furory, ale nie wpadły w tym miesiącu żadne pieniądze z obligacji, praktycznie całość tej kwoty to całkowite 100% pasywu. Pozdrawiam i miłego czytania ![]() RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - itmaster - 09-10-2022 16:37 O, fajnie dzemba że wróciłeś, pamiętam że ciekawie się czytało Twój dziennik. Sama tematyka również interesująca, bo pasywny dochód, to marzenie każdego - zarobić ale za nic nierobienie ![]() RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - prymul1 - 09-10-2022 18:25 @[dzemba] pochwalisz się swoimi blogami? Lubię czytać artykuły o tematyce finansów i rozwoju. Może zyskasz widza ![]() ![]() RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 10-10-2022 20:30 (09-10-2022 16:37)itmaster napisał(a): O, fajnie dzemba że wróciłeś, pamiętam że ciekawie się czytało Twój dziennik. Dzięki. Pasywy to mój "konik", mam nadzieje, że będzie się podobało ![]() (09-10-2022 18:25)prymul1 napisał(a): @[dzemba] pochwalisz się swoimi blogami? Lubię czytać artykuły o tematyce finansów i rozwoju. Może zyskasz widza Muszę niestety podziękować, ponieważ dzielenie się na tym forum nie jest najlepszym pomysłem. Jeden mój pomysł po pochwaleniu zyskał kopie, na moje szczęście kopiujący miał mniej pojęcia o SEO niż ja. Więc niestety odmówię. RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 11-10-2022 21:30 ![]() I tak oto stałem się posiadaczem 10 sztuk obligacji 4-latki. Kupiłem tylko 10 sztuk bo dziś testowałem zakup obligacji poprzez Internet. Raczej szybko to powiększę ![]() Przy obecnej inflacji, pieniądze te w 2023 roku będą oprocentowane na 18,1%. Wiem, wiem, to tak naprawdę nie chroni przed inflacją. Ale jest fajną alternatywą/uzupełnieniem/dywersyfikacją (niepotrzebne wykreślić) dla akcji dywidendowych w moim portfelu. |