![]() |
Import z Chin - sprzedaż na allegro - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Import z Chin - sprzedaż na allegro (/Temat-Import-z-Chin-sprzedaz-na-allegro-125230) |
RE: Import z Chin - sprzedaż na allegro - peter88dg - 10-01-2016 21:01 temat ciekawy, siedzę w sprzedaży towarów z allie, alibaby dhgate itp od kilku lat, wg mnie na alim najbezpieczniej ( ceny trochę wyższe niż przez bezpośredni kontakt) , trzeba tylko znać podstawy z j.ang tak by móc się dogadać co do cen itp ![]() ![]() ![]() Ogółem ściągać i sprzedawać opłaca się praktycznie wszystko, trzeba trafić tylko w dobry moment no i mieć odpowiednie fundusze, w dalszym ciągu prowadzę sprzedaż, nie pcham się w drobnicę jak kolega tworzący dziennik, jednakże jest to również bardzo dobry sposób na dodatkowy hajs ![]() ![]() Pozdrawiam RE: Import z Chin - sprzedaż na allegro - zuhsm.pl - 16-01-2016 12:23 Witajcie, już wiem że zegarki okazały się porażką, wtopiłem ale to dobra lekcja. Rozpocząłem procedurę odzyskiwania włożonego wkładu i rozpoczynam poszukiwanie nowych produktów. Import z Chin teraz będzie utrudniony, można powiedzieć że niemożliwy w Chinach świętują nowy rok, a u nich impreza trwa do końca lutego. Wykorzystam ten czas na uporządkowanie wszystkich spraw w firmie i od marca zajmę się tylko i wyłącznie importem i sprzedażą. Ciągnięcie kilku srok za ogon nie popłaca, wszystko robię na pół... Jak wiecie miałem cel 25 000zł do 25 stycznia. Sprzedałem 109 breloczków i 19 zegarów. 2096,5zł/25 000zł ***** Aukcja z zegarkami - http://allegro.pl/drewniany-zegarek-kwarcowy-6-kolorow-wood-watch-i5921412795.html 29zł sztuka. Może macie jakiś pomysł aby pomóc w sprzedaży, może napiszecie znajomym, możne gdzieś zareklamujecie aukcję, może sami kupicie - płacę 7zł od sprzedanego zegarka na PP - wystarczy że podacie nick osoby, która kupiła na mojej aukcji. RE: Import z Chin - sprzedaż na allegro - Czaq - 16-01-2016 12:35 Cytat:Może macie jakiś pomysł aby pomóc w sprzedaży, może napiszecie znajomym, możne gdzieś zareklamujecie aukcję, może sami kupicie - płacę 7zł od sprzedanego zegarka na PP - wystarczy że podacie nick osoby, która kupiła na mojej aukcji.nie głupia inicjatywa ![]() ![]() RE: Import z Chin - sprzedaż na allegro - zuhsm.pl - 16-01-2016 12:50 No liczę że mi trochę sprzedacie ![]() Obiecuję też że odpiszę na wszystkie PW, motywujecie mnie do dzielenia się wiedzą. Zakładacie DG, szukacie, zadajecie pytania, analizujecie konkurencję itp. Na ile będę mógł pomóc na tyle pomogę, z tego co czytam jesteście chętni do dzielenia się pieniędzmi co mnie szokuje, może jakąś spółkę założę ![]() RE: Import z Chin - sprzedaż na allegro - ScroX - 16-01-2016 13:14 Jak pozyskujesz ruch na aukcje ? tylko grupy ? RE: Import z Chin - sprzedaż na allegro - Mksiak - 17-01-2016 16:40 Kod: zuhsm.pl Napisałem Ci na PW, ale chyba zginęła wiadomość ![]() Chcę wejść w DG i sprowadzanie z Chin i główna kwestia jak to wygląda z cłem? Przez jaką formę wysyłki zamawiasz towar (Fedexem wychodzi dość sporo)? Wg Ciebie, jaki trzeba mieć kapitał i zaplecze żeby w ogóle zacząć? RE: Import z Chin - sprzedaż na allegro - xaxaxa - 17-01-2016 16:47 zuhsm.pl A od polowy roku 2016 nie bedzie zwiększone cło czy coś tam? Ponoc coś mają pozmieniać ze nie bedzie sie juz opłacalo rzeczy z chin kupowac. Wiesz cos o tym? RE: Import z Chin - sprzedaż na allegro - bartheez - 17-01-2016 17:04 Moim zdaniem powinieneś popracować trochę nad wyglądem swoich aukcji, na chwilę obecną nie wyróżnia się z tłumu. Nie wiem jak inni ale ja nigdy nie zamawiam towaru na aukcjach jak widzę, że ilość to np. 9988 mam jakieś złe doświadczenia, brak kontaktu ze sprzedającym, brak informacji o wysyłce towaru. RE: Import z Chin - sprzedaż na allegro - lukaswu - 17-01-2016 17:23 Przy tylu sztukach to bym sie zgłosił do serwisów typu Groupon, świat zniżek itd. aby wypromowali ok. 12% biorą od sprzedaży z tego co czytałem... Grunt to dobra promocja ![]() RE: Import z Chin - sprzedaż na allegro - kuli - 17-01-2016 17:29 Nigdy bym tyle sztuk nie kupil w ciemno. Najpierw bym kupil u konkurencji pare popatrzył po ile i jak mi schodzą. Potem jezeli sprzedaz z zyskiem bylaby pewna moglbym kupic wiecej. Ale taka ilosc to nie raz hurtownie nie maja tyle na magazynie a tu mówimy o niewielkim obrocie w malej firmie. |