RE: FireSub - Subskrypcje SMS - Zarób Pierwszy Milion! - AnnaKa - 09-05-2015 14:50
@[broofie]
Widocznie jesteś jednym z tych co wolny dzień spędzają przy komputerze jak jest ładna pogoda i szukasz zaczepki. Brawo udało Ci się. Ja jestem przekonany że nie jest to wina firesuba ponieważ obserwuję analityki moich stron i również są spadki konwersji działań na stronach. Weekendy ostatnimi czasy sa i będą gorsze...
Jeśli puściłem 12tyś tokenów na FB i nie mam ruchu to chyba mam rację że ludzie nie spędzają czasu na oglądaniu głupot i wysyłaniu sms.
@edit
Zwracam honor z 1% spadło mi do 0.30% konwersja :/ Także niestety ale mieliście rację coś jest nie tak jednak to nie pogoda 2
RE: FireSub - Subskrypcje SMS - Zarób Pierwszy Milion! - broofie - 09-05-2015 16:12
Ale jak pogoda moze miec wplyw na konwersje skoro to roznica pomiedzy UV a leadami?
Ty raz piszesz o wejsciach w link a raz o konwersji a to dwa rozne pojecia.
RE: FireSub - Subskrypcje SMS - Zarób Pierwszy Milion! - jagan - 09-05-2015 16:17
No więc widzisz Ja lekko zaprzestałem promocji, mam aktualnie ponad 2000 unikalnych i ledwie 30 leadów - wczoraj 1200 uv i 54 leady więc coś tu jest naprawdę nie na miejscu, codziennie stabilnie, zadowalająco, dziś krach i to wszystko kuleje tak tragicznie.. Niechaj wypowie się w tej sprawie ktoś z fs i zapoda czarno na białym.
RE: FireSub - Subskrypcje SMS - Zarób Pierwszy Milion! - AnnaKa - 09-05-2015 17:01
A co mi tam poprawię Wam humor trochę
RE: FireSub - Subskrypcje SMS - Zarób Pierwszy Milion! - Kiljan - 09-05-2015 17:19
Jeśli chodzi o dzisiejszą konwersję to niestety względem wczorajszej wygląda to tak:
2.51% - dziś
3.23% - wczoraj
Ciężko jest wyjaśnić sytuację ponieważ z tego co zauważyliśmy to sobota wypada gorzej względem całego tygodnia, niedziela natomiast ma standardową konwersję, z doświadczeń z sieciami afiliacyjnymi wiemy, że były dni kiedy konwersja także spadała(w zależności o wartości smsa, te za 4,92 gorzej wypadały zazwyczaj w czwartki a te po 6,15 właśnie w soboty). Problem jest taki, że nawet jeśli operatorzy, agregator ucina leady na boku to po prostu nie mamy najważniejszego - dowodu, nie możemy nikomu zarzucić, że nas okrada bez jasnego dowodu(numer obciążony pierwszy raz a notyfikacji brak).
Podobna sytuacja ma niestety miejsce w przypadku odnowień na starej usłudze, dziwnym trafem skuteczność odnowień spada dosyć nagle i utrzymuje sie na stałym poziomie (np. z 5% na 3%), ale tutaj już kompletnie nie mamy jak tego udowodnić. Zobaczymy jak będzie na koniec dnia bo sądzę, że opóźnienia jakieś małe na pewno są, przetestowałem zaliczanie na subie i na premium no i przebiegło bez zarzutu, pierwszy sms płatny doszedł fakt późno, bo czekałem ponad 10 minut, ale doszedł i lead został zaliczony.
Robimy co jakiś czas takie testy, żeby wyłapać ewentualne próby "kręcenia" ale do tej pory niestety wszystko sie zgadzało.
RE: FireSub - Subskrypcje SMS - Zarób Pierwszy Milion! - Assasinoo - 09-05-2015 22:10
Co jak co, ale weekendy jeszcze za czasów dużej popularności firesuba zawsze były gorsze od tygodnia mimo teoretycznie odwrotnej sytuacji tzn. więcej ludzi przed komputerem itd. w weekendy.
RE: FireSub - Subskrypcje SMS - Zarób Pierwszy Milion! - fusek - 10-05-2015 11:22
A u mnie na odwrot. Wczoraj kaszana a dzis pieknie wpada.
RE: FireSub - Subskrypcje SMS - Zarób Pierwszy Milion! - Kiljan - 10-05-2015 12:05
Niedziele ogólnie zawsze wypadają znacznie lepiej niż soboty, konwersja na chwilę obecną jest lepsza niż wczorajsza.
RE: FireSub - Subskrypcje SMS - Zarób Pierwszy Milion! - wojtek113 - 10-05-2015 14:03
Jeden z waszych userów bawi się cudzymi kontami na fb
RE: FireSub - Subskrypcje SMS - Zarób Pierwszy Milion! - broofie - 10-05-2015 14:11
Co mialby miec Firesub do tego kto ma jakie konta na fb?
|