![]() |
Zmiany w wypłatach - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +---- Dział: Fires (/Forum-Fires-381) +---- Wątek: Zmiany w wypłatach (/Temat-Zmiany-w-wyplatach-84165) |
RE: Zmiany w wypłatach - lorkos - 21-01-2014 20:42 Z każdego dochodu należy się rozliczyć,z każdej złotówki! Nie ważne czy polska firma,czy zagraniczna.Czy polska osoba fizyczna czy zagraniczna-każdy zarobek jest opodatkowany.Ok już kończę pisanie bo za chwilę znów mi ktoś napisze,że nie może patrzeć na moje wpisy ![]() RE: Zmiany w wypłatach - JustinTime - 21-01-2014 20:42 Ile % zabiera urząd z każdej złotówki? przykładowo jak ktoś zarobi 100zł ile musi odliczyć? RE: Zmiany w wypłatach - aron124 - 21-01-2014 20:43 Rozliczyć się trzeba z każdej zarobionej złotówki, kapujesz? Nieważne, że na EasySub, Fires czy sprzedając grzyby przy drodze... RE: Zmiany w wypłatach - lorkos - 21-01-2014 20:44 (21-01-2014 20:42)JustinTime napisał(a): Ile % zabiera urząd z każdej złotówki? przykładowo jak ktoś zarobi 100zł ile musi odliczyć? jak zarobisz do ok 3000 w ciagu roku to nic ci nie zabierze. Ale pit37 i tak musisz zlozyc nawet jak w 2013 zarobiles 50zlotych RE: Zmiany w wypłatach - ado - 21-01-2014 20:50 To rozumiem że jak ktoś obstawia mecze przez neta typu STS to też musi się rozliczać z wygranej ? RE: Zmiany w wypłatach - mordimer12 - 21-01-2014 20:50 Czytałem gdzieś na jakimś forum, że jak ktoś będzie się czepiał to można powiedzieć, że te pieniądze się uzbierało przy sprzedaży jarzyn lub prostytucji i wtedy nie mogą się doczepić. (tak czytałem) Co sądzicie o tym? RE: Zmiany w wypłatach - takitamziomek - 21-01-2014 20:52 To czyli moge a nie musze sie rozliczyc jak mam do wyplaty 480 zł ? A jak bym chciał to ile bym musiał zaplacic za rozliczenie ? Bo czekam na tą wypłate i koncze z internetowym zarobkiem. I gdzie sie chodzi rozliczać? RE: Zmiany w wypłatach - Vex - 21-01-2014 20:53 (21-01-2014 20:38)Hrustus napisał(a): bardzo dobrze myślisz urząd skarbowy będzie wiedział że zarabiasz i najprawodobnie bedziesz płącił kare deklaracji VAT? cytujesz artykuły dotyczące podmiotów gospodarczych! Użytkownicy czyli Wydawcy wiążą się z Nami umową zaakceptowaną podczas rejestracji. Na podstawie której wystawiają Nam Rachunki za najem powierzchni reklamowej. Mimo, iż wpływ z tego tytułu są ciągłe tak jak ktoś tutaj wspomniał wcześniej to NIE MA OBOWIĄZKU ZAKŁADANIA DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ. I pytanie do Ciebie "Hrustus" sądzisz, że jeśli urząd chciałby kogoś skontrolować to nie wystarczyłby im sam nr rachunku? ![]() Jeszcze raz wszystkim powtórzę, podajecie dane po to aby wygenerować Nam rachunki które są dla NAS dokumentem księgującym wydatek... i nic więcej. RE: Zmiany w wypłatach - lorkos - 21-01-2014 20:53 Prostytucja nie jest opodatkowana ale trzeba się wytłumaczyć.A jak wytłumaczysz fakt,że pieniądze są na koncie?Klient płacił przelewem-mało prawdopodobne. Sprzedaż jarzyn itp na pewno jest opodatkowana. Ok spadam,jak ktoś ma pytania dotyczące podatków to zapraszam na priv. RE: Zmiany w wypłatach - aron124 - 21-01-2014 20:53 (21-01-2014 20:50)mordimer12 napisał(a): Czytałem gdzieś na jakimś forum, że jak ktoś będzie się czepiał to można powiedzieć, że te pieniądze się uzbierało przy sprzedaży jarzyn lub prostytucji i wtedy nie mogą się doczepić. (tak czytałem) Co sądzicie o tym?Tak ![]() ![]() |