Zmiany w wypłatach - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +---- Dział: Fires (/Forum-Fires-381) +---- Wątek: Zmiany w wypłatach (/Temat-Zmiany-w-wyplatach-84165) |
RE: Zmiany w wypłatach - lorkos - 21-01-2014 20:42 Z każdego dochodu należy się rozliczyć,z każdej złotówki! Nie ważne czy polska firma,czy zagraniczna.Czy polska osoba fizyczna czy zagraniczna-każdy zarobek jest opodatkowany.Ok już kończę pisanie bo za chwilę znów mi ktoś napisze,że nie może patrzeć na moje wpisy RE: Zmiany w wypłatach - JustinTime - 21-01-2014 20:42 Ile % zabiera urząd z każdej złotówki? przykładowo jak ktoś zarobi 100zł ile musi odliczyć? RE: Zmiany w wypłatach - aron124 - 21-01-2014 20:43 Rozliczyć się trzeba z każdej zarobionej złotówki, kapujesz? Nieważne, że na EasySub, Fires czy sprzedając grzyby przy drodze... RE: Zmiany w wypłatach - lorkos - 21-01-2014 20:44 (21-01-2014 20:42)JustinTime napisał(a): Ile % zabiera urząd z każdej złotówki? przykładowo jak ktoś zarobi 100zł ile musi odliczyć? jak zarobisz do ok 3000 w ciagu roku to nic ci nie zabierze. Ale pit37 i tak musisz zlozyc nawet jak w 2013 zarobiles 50zlotych RE: Zmiany w wypłatach - ado - 21-01-2014 20:50 To rozumiem że jak ktoś obstawia mecze przez neta typu STS to też musi się rozliczać z wygranej ? RE: Zmiany w wypłatach - mordimer12 - 21-01-2014 20:50 Czytałem gdzieś na jakimś forum, że jak ktoś będzie się czepiał to można powiedzieć, że te pieniądze się uzbierało przy sprzedaży jarzyn lub prostytucji i wtedy nie mogą się doczepić. (tak czytałem) Co sądzicie o tym? RE: Zmiany w wypłatach - takitamziomek - 21-01-2014 20:52 To czyli moge a nie musze sie rozliczyc jak mam do wyplaty 480 zł ? A jak bym chciał to ile bym musiał zaplacic za rozliczenie ? Bo czekam na tą wypłate i koncze z internetowym zarobkiem. I gdzie sie chodzi rozliczać? RE: Zmiany w wypłatach - Vex - 21-01-2014 20:53 (21-01-2014 20:38)Hrustus napisał(a): bardzo dobrze myślisz urząd skarbowy będzie wiedział że zarabiasz i najprawodobnie bedziesz płącił kare deklaracji VAT? cytujesz artykuły dotyczące podmiotów gospodarczych! Użytkownicy czyli Wydawcy wiążą się z Nami umową zaakceptowaną podczas rejestracji. Na podstawie której wystawiają Nam Rachunki za najem powierzchni reklamowej. Mimo, iż wpływ z tego tytułu są ciągłe tak jak ktoś tutaj wspomniał wcześniej to NIE MA OBOWIĄZKU ZAKŁADANIA DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ. I pytanie do Ciebie "Hrustus" sądzisz, że jeśli urząd chciałby kogoś skontrolować to nie wystarczyłby im sam nr rachunku? Jeszcze raz wszystkim powtórzę, podajecie dane po to aby wygenerować Nam rachunki które są dla NAS dokumentem księgującym wydatek... i nic więcej. RE: Zmiany w wypłatach - lorkos - 21-01-2014 20:53 Prostytucja nie jest opodatkowana ale trzeba się wytłumaczyć.A jak wytłumaczysz fakt,że pieniądze są na koncie?Klient płacił przelewem-mało prawdopodobne. Sprzedaż jarzyn itp na pewno jest opodatkowana. Ok spadam,jak ktoś ma pytania dotyczące podatków to zapraszam na priv. RE: Zmiany w wypłatach - aron124 - 21-01-2014 20:53 (21-01-2014 20:50)mordimer12 napisał(a): Czytałem gdzieś na jakimś forum, że jak ktoś będzie się czepiał to można powiedzieć, że te pieniądze się uzbierało przy sprzedaży jarzyn lub prostytucji i wtedy nie mogą się doczepić. (tak czytałem) Co sądzicie o tym?Tak wejdą Ci na konto, zobaczą przelew od BLUEICE i na pewno im wmówisz, że sprzedałeś Panu Rafałowi jarzyny |