![]() |
Złodziej - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Oszustwa / Scam (/Forum-Oszustwa-Scam-140) +--- Wątek: Złodziej (/Temat-Zlodziej-23620) |
- oscypek193 - 27-07-2008 22:09 mjs17 napisał(a):zobaczymy czy w ogóle sprawa się wyjaśni :-) oscypek193 strona nie działa ale to akurat mnie nie obchodzi tak już się skompromitowali i może teraz jest kolejny raz Tak, ale popatrz na to że FoxCash został shakowany jakiś czas temu, a większość z nas miała tam konto. Jak wiadomo haker niby dobrał się do bazy, a włamania na konta pojawiły się po tym włamaniu na FoxCash. Co o tym sądzicie? - BizNET - 27-07-2008 22:09 Cytat:Dobra, nie ma się co bawić, każda osoba, której włamano się na jakieś konto, powinna zgłosić to na policję. I to bez rozważań typu czy zajmą się tą sprawą czy nie. Zawsze to powtarzam ale chyba jednak lenistwo bierze górę. :-( Zapewne ten ktoś nieźle przejechał by się. Ja bym sobie chętnie zrobił wycieczkę ale tak się składa że nie miałem przyjemności zostać okradzionym 8-) PS. Jeśli chodzi o evolucję przyłapałem go kilka (naście) dni temu jak przechwycił dane naszych userów (chodzi tu o IP oraz Cookies) o zezwolenie nie zapytał mnie a gdy zapytałem dlaczego pisał że sprawdza pewnego usera. Jednak do końca nie możemy być pewni po co tak naprawdę były mu nasze cookies - oscypek193 - 27-07-2008 22:16 czyli zdrajca w naszych szeregach? Oczywiście nic nie sugeruję. A co do evolucji, można wiedzieć jak go przyłapałeś? A i jak dobrał się do cookies skoro cookies są trzymane na kompie usera a nie serwie? - Kolekcjoner - 27-07-2008 22:17 Cytat:PS. Jeśli chodzi o evolucję przyłapałem go kilka (naście) dni temu jak przechwycił dane naszych userów (chodzi tu o IP oraz Cookies) o zezwolenie nie zapytał mnie a gdy zapytałem dlaczego pisał że sprawdza pewnego usera. Jednak do końca nie możemy być pewni po co tak naprawdę były mu nasze cookies Wierzysz mu na 100% ? Chce sprawdzić jednego usera... Phi... Kradzież bazy danych po to, aby sobie kogoś poszukać jest oszustwem! - BizNET - 27-07-2008 22:25 znaczy się w profilu miał obrazek skonfigurowany tak by wysyłał ip i ciastka na swój serw po czym zapisywane było w pliku txt. Używał do tego funkcji you dzięki czemu wie czyje dane IP i Cookies jest na podstawie Waszych nicków! nie chcę nic sugerować, napisał że chce sprawdzić jakiegoś usera. - darger1 - 27-07-2008 22:34 to napewno on ,jezeli tak robil.Jak sie ma ciacha to sie ma hasla ![]() - oscypek193 - 27-07-2008 22:35 BizNET napisał(a):znaczy się w profilu miał obrazek skonfigurowany tak by wysyłał ip i ciastka na swój serw po czym zapisywane było w pliku txtA jak tego dokonał? On ma dostęp do serwa tego forum? darger1 napisał(a):to napewno on ,jezeli tak robil.Jak sie ma ciacha to sie ma haslaBez dowodów takich konkretnych nie można nikogo osądzać, ale nie zaprzeczam, że jego poczynania mi się zaczynają nie podobać - darger1 - 27-07-2008 22:53 Zeby ukrasc ciacha nie potrzebny jest dostep do serwa tego forum,mozna nawet to zrobic przez shoutboxa. Pytanie do okradnietych: macie to samo haslo do forum i buxa? - Guest - 27-07-2008 22:59 darger1 napisał(a):Zeby ukrasc ciacha nie potrzebny jest dostep do serwa tego forum,mozna nawet to zrobic przez shoutboxa. Pytanie do okradnietych: macie to samo haslo do forum i buxa?Bez jaj panowie, jakby wszystko było takie łatwe to kto by trzymał kasę na internetowych bankach? - darger1 - 27-07-2008 23:06 Co ma bank do tego?Ja tylko powiedzialem ze MOZNA nawet przez SB to zrobic, nie na kazdym .Jak mi sie bedzie chcialo to nagram filmik jak to robie. |