![]() |
Wolny Od Pracy - od Zera do 10k, szybki dziennik. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Wolny Od Pracy - od Zera do 10k, szybki dziennik. (/Temat-Wolny-Od-Pracy-od-Zera-do-10k-szybki-dziennik-169343) |
RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - plrafcik - 03-11-2021 18:09 Bardzo ładny wynik ![]() Korzystałeś lub może polecasz jakiś poradnik dotyczący grania na etoro ? Bardzo interesuje mnie ostatnio ta strona ![]() RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 04-11-2021 20:50 (03-11-2021 18:09)plrafcik napisał(a): Korzystałeś lub może polecasz jakiś poradnik dotyczący grania na etoro ? Bardzo interesuje mnie ostatnio ta strona Pytasz o poradnik używania eToro? - To mogę napisać, bez problemu potrzebował bym na to z 2 dni. Czy o to jak grać by zarabiać? - To jest raczej niemożliwe do napisania, każdy powinien zbudować swój własny styl gry. I też nie chciał bym brać odpowiedzialności za ewentualne porażki innych ludzi, jak przegram tylko swoje pieniądze to luz, jak ktoś by za moimi radami przegrał swoje to słabo. RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 08-11-2021 13:37 ![]() Uruchamiam strategię wyjścia z BTC, powoli zaczynam upłynniać swoje pozycje (mam ich 18). Jeżeli wszystko się uda, to na samym BTC powinienem mieć, 8k PLN na czysto zysku ![]() Ruszam ostro w tym miesiącu, chce zarobić 10k PLN tak jak mam w celu, będę na ten wynik pracował ciężkie 20h (zgaduje) ![]() RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 20-11-2021 22:12 ![]() I oto zapowiadana nowa forma inwestowania ![]() ![]() Na początek wrzuciłem 5000 PLN i właśnie rozkminiam w co dokładnie wrzucić te pieniądze. Czy jakieś azjatyckie ETF czy proste akcje europa/USA, może coś polecacie? RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - Erdoi Money - 20-11-2021 23:56 Polecam Ci zajrzeć na inwestomat.eu , Mateusz ma tam super serie o ETFach. Super wyjaśnia te kwestie opłat i podatków - warto zapoznać się z tym bo niektóre etfy mimo, że kupowane na ike zabiorą Ci ponad 30% zysku ! RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 26-11-2021 01:06 Pierwszym zakupem w portfeliku emerytalnym było 15 akcji akcji o bardzo długim kodzie "O" xD ![]() Nie wykorzystałem wszystkich funduszy, jeszcze ~500 PLN czeka na jakąś fajną okazyje. A tak niech wszystko leży do moich 65 urodzin ![]() Chyba jestem pierwszym dziennikiem który napisał o IKE i koncie emerytalnym. Czuję, że jeszcze trochę pozostanę pod tym względem w awangardzie dzienników ![]() RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - itmaster - 26-11-2021 07:57 No to też ciekawy temat, ale niezbyt popularny, bo każdy myśli że zawsze będzie piękny i młody ![]() Aha, nie wiem czy we wszystkich IKE jest tak samo, ale w moim jest że możesz już w wieku 60 lat wszystko wypłacić, bez belkowego podatku. RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - korlim - 26-11-2021 09:19 (26-11-2021 01:06)dzemba napisał(a): Pierwszym zakupem w portfeliku emerytalnym było 15 akcji akcji o bardzo długim kodzie "O" xD też zastanawiałem się nad IKE tylko największą bolączką jest wiek 65 lat, mając 23 lata ciężko sobie wyobrazić ,,zobaczenie'' pieniędzy po prawie 3 krotności swojego czasu pobytu na tej ziemi :/ a ty co o tym uważasz ? RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - itmaster - 26-11-2021 09:29 Dobra Panowie sprawdziłem - wypłacić z IKE można w wieku 60 lat a nie 65 lub w wieku 55 lat jeśli się nabyło uprawnienia emerytalne (to dotyczy mundurowych) Więcej tutaj - https://www.gov.pl/web/rodzina/co-trzeba-wiedziec-o-ike RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - Erdoi Money - 26-11-2021 23:12 I nie trzeba czekać do 60 roku życia aby je wypłacić. Można wypłacić wcześniej płacąc podatek belki ale i tak to jest optymalnie lepsze podatkowo niż zwykłe konto maklerskie bo podatek płacisz tylko przy wypłacie. |