![]() |
Dziennik z YouTube i inne itp itd - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Dziennik z YouTube i inne itp itd (/Temat-Dziennik-z-YouTube-i-inne-itp-itd-101593) |
RE: Dziennik z YouTube, PaidVerts itp itd - vercom - 12-01-2015 09:42 Cytat:2 (...) Co do podatków, jeśli w ciągu roku zarabiałeś na adsense (...) Witam, Jestem po wizycie w skarbówce, i niestety za 2014 dochód z najmu na stronie internetowej należy opodatkować według zasad ogólnych a nie według ryczałtu na 8,5%, w tym roku tak już można tylko należy złożyć oświadczenie w skarbówce do 20 stycznia. Jeżeli macie jakieś inne info dajcie znać. Druga sprawa jak dobierasz słowa kluczowe , jak duża jest konkurencja ? RE: Dziennik z YouTube, PaidVerts itp itd - dart - 13-01-2015 02:15 Mam jeszcze pytania do autora tematu, czy wszystko obsługujesz z jednego IP ? logujesz się na wszystkie konta gmail bez zmiany ip ? Ile zajmuje Ci średnio zapełnienie kanału około 100 filmami ? Jest sens wrzucać więcej ? Wrzucasz też polskie bajki ? czy tylko zagraniczne ? Czy daje radę bezpośrednie wrzucanie - ściagasz z YT - zmieniasz nazwę i wrzucasz to samo ? Czy zawsze przerabiasz i dodajesz coś od siebie ? RE: Dziennik z YouTube, PaidVerts itp itd - DreamCh - 13-01-2015 15:27 Czy ktoś wie może jak oni to robią: https://www.youtube.com/watch?v=rNwZH_VAvvU Po 6 minutach film na ponad 3600 wyświetleń... Zawsze myślałem że to z adnotacji z popularnych filmów ale w 6 minut?... Kupowanie wyświetleń? Opłaca się? RE: Dziennik z YouTube, PaidVerts itp itd - tokaj25 - 13-01-2015 15:30 (13-01-2015 15:27)DreamCh napisał(a): Czy ktoś wie może jak oni to robią: https://www.youtube.com/watch?v=rNwZH_VAvvU Jak widać ilość wyświetleń spada - czyli można się domyślać, że bot jakiś działał lub wyświetlenia zakupione. RE: Dziennik z YouTube, PaidVerts itp itd - vercom - 13-01-2015 15:39 To to pikuś, ale to jak wyświetlają reklamy, że nie dostali alertu o prawa autorskie to mnie ciekawi jak to obchodzą? (13-01-2015 15:27)DreamCh napisał(a): Czy ktoś wie może jak oni to robią: https://www.youtube.com/watch?v=rNwZH_VAvvU RE: Dziennik z YouTube, PaidVerts itp itd - DreamCh - 13-01-2015 15:59 Mają włączone zarabianie i do tego nabijają wyświetlenia ![]() Na jednym z zagranicznych for o zarabianiu znalazłem osobę wykonującą takie usługi i podkreślili to, że wyświetlenia są bezpieczne dla adsense. Cena dość niska 5$ za 5k wyświetleń, może jak spadnie to dobijają aż do skutku aż będzie 5k i się utrzyma. Będę obserwował ten filmik ![]() A co do praw autorskich to wystarczy próbować, tak jak Suprise napisał : Co wchodzi a co nie ![]() RE: Dziennik z YouTube, PaidVerts itp itd - SurpriseYT - 14-01-2015 09:51 Cytat:Druga sprawa jak dobierasz słowa kluczowe , jak duża jest konkurencja ? Wybieram różnie.. Biore mocne tagi z zajebistą konkurencją. bo np. (przyklad polska) jest Tag "majestatyczny" jest to typowo polskie słowo. ma ogólnie na miesiąc wyszukań 180tyś. na cały świat to jest słaby wynik... a słowo "crazy cartoons" ma już inny wydźwięk w wyszukiwarkach w Internecie (13-01-2015 02:15)dart napisał(a): Mam jeszcze pytania do autora tematu, czy wszystko obsługujesz z jednego IP ? logujesz się na wszystkie konta gmail bez zmiany ip ? - Nie zmieniam IP. Zawsze na jednym działam. - bardzo różnie. Nie umiem jednoznacznie odpowiedzieć. Samo wrzucanie , tagowanie, linkowanie na początku schodziło mi się po pół dnia. Teraz umiem to ogarnąć w 1-2h. Jest sens wrzucać więcej, ponieważ masz większą szanse na wejście większej ilości filmów. - Tylko zagraniczne ![]() ![]() RE: Dziennik z YouTube, PaidVerts itp itd - vercom - 14-01-2015 11:38 W takim razie jak często powtarzasz słowo kluczowe w opisie , tytule i tagach, oraz ile pakujesz słów kluczowych w tagi, tzn. na maksa czy tylko konkretnie 10 sztuk. (14-01-2015 09:51)SurpriseYT napisał(a):Cytat:Druga sprawa jak dobierasz słowa kluczowe , jak duża jest konkurencja ? RE: Dziennik z YouTube, PaidVerts itp itd - SurpriseYT - 14-01-2015 12:00 Wykorzystuje na maxa miejsce w tytule, opisie i tagach. Nie powtarzam w tytule i tagach słów. W opisie jest tyle miejsca ze jak szukam tagi to nie patrze czy juz jakis byl czy nie. RE: Dziennik z YouTube, PaidVerts itp itd - vercom - 17-01-2015 09:01 Kurcze coś robię źle z tymi filmikami, wrzuciłem parę otagowałem porobiłem opisy etc. i nic miesiąc czasu minął a filmiki zebrały po parę wyświetleń, nie wiem co robię źle ;( W tym tempie aby zarabiać tyle co ty to potrzebowałbym kilku lat. Filmiki leżą już ponad miesiąc i wyniki mizerne. Coś jest nie tak. |