FAQ - Umowa o dzieło - AstroCash.org - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +---- Dział: AstroCash (/Forum-AstroCash-338) +---- Wątek: FAQ - Umowa o dzieło - AstroCash.org (/Temat-FAQ-Umowa-o-dzielo-AstroCash-org-66937) |
RE: FAQ - Umowa o dzieło - AstroCash.org - Mikoszi - 16-07-2013 22:26 Idziesz do US i Ci wszystko powiedzą. RE: FAQ - Umowa o dzieło - AstroCash.org - AstroCash.org - 18-07-2013 01:56 (16-07-2013 14:24)HardCoreSex napisał(a): Mam kilka ważnych pytań odnośnie umów. Witam! Umowy za lipiec będą zgłaszane na początku sierpnia tj. od 1-7 sierpnia. 1. Będziesz miał możliwość uzyskania umowy za miesiąc lipiec. 2. Wszystkie dane są dostępne na umowie, jednak chce wiedzieć więcej szczegółów, dlaczego umowa ma być dokumentem ukazanym w sądzie. Na tę chwilę nie wyrażam zgody, aby takie coś miało miejsce. 3. Umowy wysyłane są później, (16-07-2013 19:34)MrMystery napisał(a): To jak nie ma umów to jaką mamy pewność że będzie pit11 na koniec roku ...? Będziesz miał 100% pewność, ponieważ rachunkowością zajmuje się księgowa i wszystkie PIT-y będą wam przedstawione Pozdrawiam! (16-07-2013 22:14)Mikoszi napisał(a): Lepiej wyjdziecie na tym jak sami się rozliczycie. Tymek nie ma pojęcia w tym wszystkim skoro uważa, że można rozliczać się od 18 roku życia Mam pojęcie. Granica ustawiona jest od 17 roku życia tylko i wyłącznie z tego powodu, aby nie bawić się w pisemne zgody rodziców, oświadczające o możliwości rozliczania się przez osobę nieletnią. Pozdrawiam! RE: FAQ - Umowa o dzieło - AstroCash.org - lh9936 - 18-07-2013 12:55 Mam pytanko. Dziś jest 18 lipiec, a ja przekroczyłem próg 200 $. Czyli e-mail z prośbą o umowę wysyłam jeszcze w tym miesiącu, czy w następnym? Jeżeli w następnym, to 1 sierpnia zlecam normalnie wypłatę na konto i kasa dochodzi 9-10 sierpnia? Bardzo prosiłbym o wyjaśnienie mi tej kwestii, ponieważ przejrzałem temat i nadal nie znam odpowiedzi. RE: FAQ - Umowa o dzieło - AstroCash.org - WazzaP - 18-07-2013 13:31 (18-07-2013 12:55)lh9936 napisał(a): Mam pytanko. Nie przejrzałeś całego tematu, albo po prostu jesteś ślepy 2 Każdego miesiąca, AC pisze post i po tym poście robisz wszystko co piszą http://zarabiam.com/Temat-FAQ-Umowa-o-dzielo-AstroCash-org-66937?pid=645024#pid645024 RE: FAQ - Umowa o dzieło - AstroCash.org - lh9936 - 18-07-2013 13:47 Dzięki w takim razie czekam na końcówkę miesiąca i będę śledził wszystkie wpisy. Życzę wszystkim jak najwięcej pobrań, pozdrawiam! RE: FAQ - Umowa o dzieło - AstroCash.org - HardCoreSex - 18-07-2013 15:44 Cytat:Witam! Odnośnie 2 pytania, chciałbym ją tylko ukazać jako moje źródło zarobku, kilka lat temu wiele narozrabiałem i to się teraz za mną ciągnie, jednym z obowiązków jakie na mnie nałożono jest praca. Jeśli nie da rady w sądzie, musiałbym umowę pokazać kuratorce by zrobiła notatkę że już pracuję, w sumie nawet lepsza opcja. Da radę z kuratorką ? Dziękuję za odpowiedzi. RE: FAQ - Umowa o dzieło - AstroCash.org - AstroCash.org - 18-07-2013 15:51 (18-07-2013 15:44)HardCoreSex napisał(a):Cytat:Witam! Z mojej strony tylko tyle mogę powiedzieć, że nie chcę być nigdzie ciągnięty po sądach. Nie jestem pewny czy Umowa o dzieło może być w 100% dokumentem potwierdzającym pracę, ponieważ to nie jest stałe źródło zarobków tak jak "Umowa o pracę". Pozdrawiam! RE: FAQ - Umowa o dzieło - AstroCash.org - HardCoreSex - 18-07-2013 20:52 Cytat:Z mojej strony tylko tyle mogę powiedzieć, że nie chcę być nigdzie ciągnięty po sądach. Ja również tego nie chcę. Dlatego oszczędzę sobie tego, pokaże tylko kuratorce by zrobiła notkę, umowa będzie u mnie i żadnej kopii nie dam zrobić. Proszę się nie martwić, zadbam o to. Dziękuję za odpowiedź. RE: FAQ - Umowa o dzieło - AstroCash.org - MrMystery - 19-07-2013 06:58 (18-07-2013 20:52)HardCoreSex napisał(a):Weź człowieku się ogarnij, a nie umowy z AC chcesz pokazywać jako potwierdzenie pracy. Użyj wyobraźni! zatrudnij się gdziekolwiek na 1/2 etatu na zleceniu. Co ty będziesz miał do gadania i decydowania jak ci kuratorka nakaże okazać to w sądzie. I będziesz ciągał innych po tych sądach. Ja pierd.... narozrabiałeś w przeszłości to teraz idź do normalnej roboty a nie tam gdzie jest lekko "ślisko" się pchasz. W wielu firmach spotkałem się z zapisem w umowie, że mogą ja podpisać osoby które nie były karane i na miejscu astro ze względu na charakter serwisu, dołączył bym taki zapis do umowy. PozdroCytat:Z mojej strony tylko tyle mogę powiedzieć, że nie chcę być nigdzie ciągnięty po sądach. RE: FAQ - Umowa o dzieło - AstroCash.org - Miu - 19-07-2013 08:39 A może Astro ustosunkuje się do wysłania umów za maj? |