![]() |
UInvest - Inwestowanie w realny biznes - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Inwestycje (/Forum-Inwestycje-324) +--- Dział: HYIP (/Forum-HYIP-348) +--- Wątek: UInvest - Inwestowanie w realny biznes (/Temat-UInvest-Inwestowanie-w-realny-biznes-51703) |
RE: UInvest - Inwestowanie w realny biznes - marmal - 05-04-2013 21:30 (05-04-2013 08:26)Arrekin napisał(a): prawdopodobnie nie ma takiej opcji gdyż jest zbędna. Koniec końców po wyprzedaniu wszystkich pakietów zawsze wyjdzie to samo.Dzięki za odpowiedź. Ja byłbym jednak zainteresowany sprzedażą jednej akcji a nie wszystkich. Wygląda na to, że nie ma wyboru, a szkoda. Moim skromnym zdaniem byłaby użyteczna taka opcja, bo dlaczego mam się zdawać na los gdy chcę sprzedać akcję... RE: UInvest - Inwestowanie w realny biznes - Arrekin - 05-04-2013 22:15 Spójrz na to z innej strony. Wyobraź sobie że nie masz konkretnych akcji za konkretną cenę, tylko łączną ilość akcji i średnią cenę. Wtedy wszystkie akcje mają taką samą cenę i nie zdajesz się na los, bo każda ma taką samą wartość. Tak więc czy sprzedaż jedna czy więcej to nie ma znaczenia. Nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi, mogę spróbować wytłumaczyć to jeszcze w inny sposób. RE: UInvest - Inwestowanie w realny biznes - marmal - 06-04-2013 23:08 Ja rozumiem to co chcesz przekazać. Jednakże sprzedaż akcji bez możliwości wyboru, która to ma być sprzedana, jest delikatnie mówiąc dla mnie dziwne. Podam Ci inny przykład, w którym aspekt ceny jest nieistotny, ale opcja wybory akcji już tak. Dla uproszczenia: Mam dwie akcje Bungalow. Jedną kupiłem 5 lutego, drugą 8 lutego. Nadarza się okazja i chcę dzisiaj sprzedać jedną z nich. Którą akcję wybrałbym? Oczywiście, że tą co mam dłużej, bo dywidenda za tą "starszą" została mi już wypłacona. Czyli jeśli losowo zostanie wybrana ta "młodsza", to jestem do tyłu o miesięczną dywidendę, czyż nie? Może się to wydać śmieszne w przypadku Bungalow, bo to jeden dolar. Ale gdy mowa o droższych akcjach, to już kwoty są innego rzędu... RE: UInvest - Inwestowanie w realny biznes - Ruska34 - 08-04-2013 09:35 Organizujemy wyjazd do ukrainy do biur firmy, jest ktoś zainteresowany? ![]() RE: UInvest - Inwestowanie w realny biznes - Arrekin - 08-04-2013 09:50 A te biura się już zmaterializowały? Bo przez jakiś czas były tylko na papierze( aby mogli prowadzić działalność ). Możesz podać orientacyjne koszty takiego wypadu? @ marmal: Tu Ci muszę przyznać rację. RE: UInvest - Inwestowanie w realny biznes - Ruska34 - 08-04-2013 09:59 ~~1500zł wstępnie z 3 nolcegi , biura uinvest + czarnobyl + zwiedzanie kijowa ![]() RE: UInvest - Inwestowanie w realny biznes - marmal - 15-04-2013 23:56 Trochę z innej beczki - ktoś z Was próbował zostać FP (financial partner)? Ja chyba nie do końca rozumiem jak to działa, ale wygląda na to, że można mieć z tego dodatkowe dochody ale też inne zasady są kupowania akcji... RE: UInvest - Inwestowanie w realny biznes - Arrekin - 16-04-2013 10:19 Żeby zostać FP musisz mieć minimum rating 3000, więc tak gdzieś 4-5k$ Jak nim zostaniesz to dajesz własne oferty przy wpłatach wypłatach i zarabiasz na prowizjach. W opisie ogólnym na stronie nie widzę nic o zmienionych zasadach kupowania akcji. RE: UInvest - Inwestowanie w realny biznes - Ruska34 - 16-04-2013 10:31 a ja dzisiaj dokupiłem akcję ![]() ![]() RE: UInvest - Inwestowanie w realny biznes - marmal - 16-04-2013 20:28 @Arrekin Dzięki za wyjaśnienia. Co do akcji, to w jednym czacie widziałem jak ktoś pisał, że miał problem z wypłatą. Wtedy mu odpisali, że to normalne przy zakupie akcji FP... @Ruska Dobry zakup. Sam mam taką akcję i jestem zadowolony.. |