![]() |
Wolny Od Pracy - od Zera do 10k, szybki dziennik. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Wolny Od Pracy - od Zera do 10k, szybki dziennik. (/Temat-Wolny-Od-Pracy-od-Zera-do-10k-szybki-dziennik-169343) |
RE: Wolny Od Pracy - cel pasywny zarobek - dzemba - 24-08-2021 10:52 Przecena w branży segmencie luxury dała mi impuls do zakupów ![]() ![]() Chiny przestały się lubić ze swoimi bogatymi obywatelami, więc firmy zajmujące się luksusowymi produktami zanotowały duże przeceny. Nawet 10% i więcej, uznałem to za dobrą okazję do zakupu. Nie było mnie stać na bezpośredni zakup akcji, ponieważ najtańsza była i tak powyżej 600$. Więc zdecydowałem się na kontrakty CFD, zakupiłem 3 pakiety po 100$ czyli łącznie 300$ (prawie 1200 PLN). Zobaczymy co wyjdzie z tej zabawy, wielkość tej pozycji to około 3% procent portfolio. Skupiam się obecnie na rozwoju projektów niepowiązanych z inwestycjami, by wygenerować nowe źródła dochodu. Niestety nie jestem mahuzzem... nie no żart, ale dopiero się pochwalę nimi przy pierwszym zysku ![]() RE: Wolny Od Pracy - cel pasywny zarobek - danoneksss - 25-08-2021 05:27 Moim zdaniem Twój dziennik jest obecnie jednym z najlepiej prowadzonych. Widać w nim konsekwencje, a to jest najważniejsze. Chciałbym Ci zadać 2 pytania na temat etoro ![]() 1. Czy uważasz, że ulokowanie części pieniędzy w copy tradingu jest bezpieczną i dającą dobre zyski metodą? Oczywiście przyjmijmy, że wybieramy do tego sensownych traderów z historią. 2. Masz ambicje, aby dołączyć do ich programu "popular investor"? Czy nie planujesz tego? RE: Wolny Od Pracy - cel pasywny zarobek - dzemba - 25-08-2021 12:20 (25-08-2021 05:27)danoneksss napisał(a): Moim zdaniem Twój dziennik jest obecnie jednym z najlepiej prowadzonych. Dzięki, jestem łasy na komplementy jak Grycanki na słodycze ![]() ![]() (25-08-2021 05:27)danoneksss napisał(a): 1. Czy uważasz, że ulokowanie części pieniędzy w copy tradingu jest bezpieczną i dającą dobre zyski metodą? Oczywiście przyjmijmy, że wybieramy do tego sensownych traderów z historią. Bezpieczeństwo: Przy kopiowaniu profili dzielisz zainwestowane 200-500$ na wszystkie pozycje w portfelu osoby kopiowanej, czyli nawet na kilkadziesiąt różnych aktywów. Więc dywersyfikacja jest niesamowita, lecz jeżeli kopiujesz ludzi o podobnym profilu inwestycyjnym, niwelujesz tą przewagę, dużo zależy też od umiejętności danych trejderów. Wniosek, jak wszędzie, money management + dywersyfikacja a wtedy powinno być ok nawet w gorszych czasach. (sam docelowo planuję mieć 10-20 kopiowanych po 500$, z funduszy po sprzedaży BTC, jako sposób na przechowywanie gotówki.) Dobre zyski: Zależy co przez to rozumiesz. To nie Tesla czy BTC co potrafią dać kilkaset % rocznie, ale jeżeli wyniki 10-20% rocznie są satysfakcjonujące, to jest to jak najbardziej możliwe (ofc da sie też stracić, na 6 moich kopiowanych jeden był na -). Tak z czysto matematycznej strony, im więcej kopiowanych w portfolio tym teoretycznie % zysku spada, ale bezpieczeństwo rośnie (przy odpowiednim doborze). Jeżeli masz odpowiednią ilość gotówki, możesz też spojrzeć na gotowe profile inwestycyjne od eToro, tylko tam progi wejścia to 2000$ i 5000$ (i np kopiujesz wszystkie akcje dywidendowe na raz, albo wszystkie akcje banków, jest tego sporo do wyboru). Ogólnie to z doświadczenia polecam, ale sam obecnie mam w kopiowanych profilach około 5% z całego portfela (z wszystkich inwestycji z wszystkich platform). A i do tego potrzeba odrobiny cierpliwości, myślę, że pół roku to taki okres minimum by się w to bawić. (25-08-2021 05:27)danoneksss napisał(a): 2. Masz ambicje, aby dołączyć do ich programu "popular investor"? Czy nie planujesz tego? Mam 2 konta na eToro właśnie z tego powodu, bo nie można jednocześnie kopiować innych i być częścią programu "popular investor" ![]() RE: Wolny Od Pracy - cel pasywny zarobek - dzemba - 01-09-2021 19:37 Dzienniki z eWhoringiem cały czas uciekają, ale zaczynam coraz szybciej gonić. Bardzo dobry miesiąc, gdyby nie kilka koślawych zagrań byłoby około 300 PLN więcej. Ale i tak ogarnąłem świetny wynik, jak oczywiście na ilość poświęconej pracy. Pierwszy raz przebiłem 4 cyfry zysku miesięcznie z inwestycji ![]() Podsumowanie Sierpnia ![]() eToro: No co tu gadać, piękny zysk. Wszystko poszło tak jak powinno, krypto, akcje, kopiowane profile, ETF ![]() ![]() Mintos: Cały czas powoli do przodu, zbliżam się do 45 PLN miesięcznie z odsetek. (1,5h) Degiro: Właściwie cały zysk to czysta dywidenda, zsumowane ruchy cen poszczególnych akcji wyszły praktycznie na 0. (0h pracy xD) Miesiąc 11 (Sierpień):
Inwestycja: 1000 PLN Sprzęt / Wydatki: 0 Przychód: 120 RUB + 19,29 PLN + 13,88 EUR + 254,46 USD Wynik: 1 063,17 PLN ![]() CEL MIESIĘCZNY: 1 000/ 1 063,17 PLN : SPEŁNIONY W tym w pełni pasywny zarobek plasował się na poziomie około 78 PLN miesięcznie. Przy 4,5h pracy wyszło mi około 236 PLN/h, i taką stawkę bym chciał zachować ![]() Plan mam na następny miesiąc uber prosty, postarać się nie spaść poniżej 500 pln przy następnym podsumowaniu. Coś czuję, że ta hossa będzie miała swój koniec i nie chcę być pociągnięty z nią w dół ![]() ![]() Edit: I właśnie się skapnąłem, że zysk przebił inwestycję! Nice. RE: Wolny Od Pracy - cel pasywny zarobek - itmaster - 01-09-2021 19:50 Gratulacje spełnienia zamierzonego celu. Ładnie Ci to powoli rośnie do góry. RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 02-09-2021 18:47 (01-09-2021 19:50)itmaster napisał(a): Gratulacje spełnienia zamierzonego celu. Ładnie Ci to powoli rośnie do góry. Rozkręciło się nieźle nawet ![]() Wpłaciłem 3 000 PLN na Degiro i wszystko od razu wleciało na dywidendowych arystokratów (+ dołożyłem jeszcze pieniędzy z otrzymanych dywidend). Obecnie posiadam w portfolio 22 z 65 dostępnych szlacheckich akcji. A oto i zakupy za wyżej wymienioną kwotę. ![]() Obecnie 1/3 z wszystkich arystokratów jest w mojej kolekcji, idzie całkiem nieźle. Dywidenda roczna podniesiona o 30$ (115 PLN) czyli kolejna "dyszka" co miesiąc w 100% pasywnie ![]() ![]() RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - itmaster - 02-09-2021 19:12 Wrzesień zawsze ogólnie jest lepszy od sierpnia, jeśli chodzi o inwestycje. Inwestorzy wracają z wakacji, więc i u Ciebie powinno być częściej zielono ![]() RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 03-09-2021 14:36 Sprzedałem CD Projekt, i to nawet z zyskiem ![]() ![]() ![]() A to co uzyskałem ze sprzedaży CDP przeobraziłem w kolejne akcje dywidendowe (moja mała mania, mam już 24 z 65). Do mojego portfela dołączyły: Air Products and Chemicals Illinois Tool Works A oto cały mój portfelik dywidendowy, na obecną chwilę 146$ (550 PLN) rocznie dywidendy. Zbliżam się coraz bardziej, do 1$ dziennie ![]() ![]() RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 08-09-2021 08:56 Szybki update bo wakacje ![]() ![]() eToro <- w rok 60% zysku. Całkiem nieźle mi idzie ![]() RE: Wolny Od Pracy - cel: mało pracy, dużo pieniędzy. - dzemba - 16-09-2021 16:56 13 września zamknąłem wszystkie pozycje w altcoinach (miałem 300$ dla zabawy), i przerzuciłem większość wolnych fundusze z eToro na ETH ![]() Może macie jakieś propozycje wyjścia z pozycji, chętnie posłucham ![]() ![]() ![]() Dwa obrazki bo mam dwa konta, ale podsumowania ewentualnych zysków i tak dam potem zbiorcze ![]() |