![]() |
Zabezpieczenia MyLead.pl - Dane użytkowników dostępne w sieci - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +---- Dział: MyLead (/Forum-MyLead-397) +---- Wątek: Zabezpieczenia MyLead.pl - Dane użytkowników dostępne w sieci (/Temat-Zabezpieczenia-MyLead-pl-Dane-uzytkownikow-dostepne-w-sieci-156545) |
RE: Zabezpieczenia MyLead.pl - Dane użytkowników dostępne w sieci - kizunka78 - 04-06-2018 21:46 A to widzisz dzieki za wyjaśnienie ![]() ![]() RE: Zabezpieczenia MyLead.pl - Dane użytkowników dostępne w sieci - MyLead.pl - 04-06-2018 21:50 (04-06-2018 21:23)Dante_/ napisał(a): @[MyLead.pl] Została zgłoszona ta sytuacja do GIODO? Pytam, ponieważ z tego co mi wiadomo to serwis, w którym był wyciek danych jest zobowiązany zgłosić to w ciągu 7 dni. 1. Nasza kancelaria już się tym zajmuje, wraz z złożeniem zawiadomienia o możliwości popełnienia przestępstwa. 2. Nie było to możliwe, ze względu na brak zapisanego hasła w przeglądarce oraz pozostałych zabezpieczeń. RE: Zabezpieczenia MyLead.pl - Dane użytkowników dostępne w sieci - HunteroS - 04-06-2018 22:46 (04-06-2018 21:15)MyLead.pl napisał(a): Witajcie, Czy Mylead myśli że my nie zabezpieczamy swoich komputerów ? Każde hasło mam szyfrowane, czego nie można powiedzieć o waszych zabezpieczeniach. Państwo twierdzą że kilku użytkowników dane wyciekły. To jakim cudem ja widziałem listę kilkudziesięciu. W tym niestety i moje. Ja osobiście sprawę oddałem w ręce prawnika i mam nadzieję że pozostała część userów też to zrobi. A i jeszcze jedno a dane admina leżały pewnie w panelu jakiegoś usera ![]() user_name = Administrator email = pat*******************@gmail.com name = Pa*****k surname = Ho****n street = s***y rynek ** city = Gr****** Wiel****lski post_code = 62-**5 phone = +48881****** bank_name = WBK bank_account = 21 *************** **** ****88 RE: Zabezpieczenia MyLead.pl - Dane użytkowników dostępne w sieci - Xanter98 - 04-06-2018 23:08 Popracuj nad składnią i interpunkcją to może nikt nie będzie miał Cie za debila. RE: Zabezpieczenia MyLead.pl - Dane użytkowników dostępne w sieci - HunteroS - 04-06-2018 23:23 (04-06-2018 23:08)Xanter98 napisał(a): Popracuj nad składnią i interpunkcją to może nikt nie będzie miał Cie za debila.Przepraszam jeżeli moja pisownia sprawiła Tobie problem w zrozumieniu mojego przekazu. Ale brak rzeczowych argumentów odnośnie mojego posta a przyczepienie się tylko do pisowni świadczy o twoim poziomie i braku jakichkolwiek argumentów. Jeżeli chcesz nabijać sobie posty idź do innego działu RE: Zabezpieczenia MyLead.pl - Dane użytkowników dostępne w sieci - Xanter98 - 05-06-2018 01:19 Nawet jak próbujesz to średnio Ci to wychodzi. Wypowiedziałem się już w temacie, przewiń kilka stron do tyłu. RE: Zabezpieczenia MyLead.pl - Dane użytkowników dostępne w sieci - plelektroworld - 05-06-2018 16:46 Historia kiepska , nastawienie firmy też pozostawia wiele do życzenia , nie mniej , kiedyś były częste akcje pt. "paints hackers" ![]() ![]() RE: Zabezpieczenia MyLead.pl - Dane użytkowników dostępne w sieci - MaLiN - 05-06-2018 16:57 (04-06-2018 23:08)Xanter98 napisał(a): Popracuj nad składnią i interpunkcją to może nikt nie będzie miał Cie za debila. A Ty popracuj nad tym, aby nie dostać warna. Posty niezwiązane z tematem, będą surowo nagradzane warnami. RE: Zabezpieczenia MyLead.pl - Dane użytkowników dostępne w sieci - Xanter98 - 05-06-2018 17:29 (05-06-2018 16:57)MaLiN napisał(a):Mój post ma więcej wspólnego z tematem niż Twój, choć Twój nadrabia kolorkiem(04-06-2018 23:08)Xanter98 napisał(a): Popracuj nad składnią i interpunkcją to może nikt nie będzie miał Cie za debila. ![]() A w temacie: (04-06-2018 22:46)HunteroS napisał(a): A i jeszcze jedno a dane admina leżały pewnie w panelu jakiegoś useraA. Stwierdzasz fakt, że te dane leżały u kogoś, co byłoby w tym dziwnego, skoro wyciekły? B. Wyśmiewasz ewentualną postawę ML, że takie było źródło wycieku danych administratora? Jeżeli wyciekłaby cała baza to nikt nie miałby wątpliwości. Jednak jeżeli udostępnione zostały tylko dane kilku userów(według Ciebie kilkudziesięciu? czemu nie wszystkich?) to źródła wycieku nie można jednoznacznie określić. RE: Zabezpieczenia MyLead.pl - Dane użytkowników dostępne w sieci - Dante_/ - 05-06-2018 17:46 @[Xanter98] A może dlatego? Cytat:I do not want to harm unknow people so that's why i cenzored it but You can check vulnerables by ownself. Dalej próbujesz bronić MyLead za wszelką cenę, pomimo tego że napisali, że wyciek był U NICH, dane użytkowników paru są udostępnione ( administratora w tym, więc miał dostęp do KAŻDEGO user'a ). @Edit Oraz co to ma wspólnego z tematem?? Cytat:Popracuj nad składnią i interpunkcją to może nikt nie będzie miał Cie za debila. @Edit To co napisał Hunter to jest SARKAZM, ponieważ MyLead napisało, że dane administratora nie wyciekły, pomimo tego że widać je na tamtej stronie. @Edit, Ostatni Cytat:A. Stwierdzasz fakt, że te dane leżały u kogoś, co byłoby w tym dziwnego, skoro wyciekły?Czepiasz się składni Hunter'a, pomimo tego, że nie napisałeś tego jak by to napisał jakiś profesor. Od razu napiszę, że JA ZA TAKIEGO SIĘ NIE UWAŻAM. |