![]() |
Otwórz Oczy - Żyjesz W Kłamstwie - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +---- Dział: Ciekawe Dyskusje (/Forum-Ciekawe-Dyskusje-328) +---- Wątek: Otwórz Oczy - Żyjesz W Kłamstwie (/Temat-Otworz-Oczy-Zyjesz-W-Klamstwie-138804) |
RE: Otwórz Oczy - Żyjesz W Kłamstwie - Begrezen - 09-10-2016 13:28 (09-10-2016 10:36)Quantum napisał(a): Nie tylko znikają guzy, ale i rosną kończyny, prostują się kręgosłupy, ślepi widzą, głusi słyszą...Gdyby to w ten sposób działało, ludzie mieliby namacalny dowód, że jednak ktoś tam istnieje tam na górze. Lekarze byliby nie potrzebni, a ludzie zamiast chodzić do szpitali, chodziliby do kościoła na małe uzdrowionko ![]() Jeśli chodzi o "czucie" Boga, miał bardziej na myśli to, że biorąc przykład z własnego życia, można być głęboko wierzącym a potem po jakimś czasie gdy to się wypali, stać się ateistą i nie odczujesz żadnej różnicy. Oczywiście, są ludzie, którzy potrzebują wiary, potrzebują tego, żeby myśleć, że ich istnienie ma sens i takie tam brednie ![]() (09-10-2016 10:36)Quantum napisał(a): Odkąd znam Jezusa osobiście, moje życie zmieniło się o 180 stopni na lepsze i nadal się zmienia.To super, pozdrów go ode mnie i zapytaj jak tam się ma mój dziadek, czy dostał się czasem do nieba? ![]() RE: Otwórz Oczy - Żyjesz W Kłamstwie - rachman - 09-10-2016 17:08 Cytat:Pierwsi chrześcijanie spotykali się w domach i tak właśnie powinno być. Uczestniczenie w zgromadzeniach jest konieczne, ale niestety ludzie zredukowali pojęcie Kościoła właśnie do budynku co jest błędne.Nie tyle w domach a na cmentarzach. Byli traktowani jak sekty - wiadomo kto rządził przed Jezusem, już wtedy ludzie się spotykali i można ich nazwać chrześcijanami bo czekali na niego. Zajrzyj do książek religioznawczych i przekazów historycznych, podałbym tytuły ale to z 15 lat temu przerabiałem i nie pamiętam. Spotykali się gdzie mogli ale na "cmentarzach" mówią przekazy bo tam łatwiej było się ukryć - koło domostw żołnierze, sąsiedzi kablowali itd. RE: Otwórz Oczy - Żyjesz W Kłamstwie - Quantum - 09-10-2016 18:54 (09-10-2016 13:28)Begrezen napisał(a): Gdyby to w ten sposób działało, ludzie mieliby namacalny dowód, że jednak ktoś tam istnieje tam na górze. Lekarze byliby nie potrzebni, a ludzie zamiast chodzić do szpitali, chodziliby do kościoła na małe uzdrowionko Dzieje się dużo i nie są to przypadki "jeden na milion" jak to określiłeś, ale zdarza się to dość często. Regeneracja organizmu, no cóż - rozbawiłeś mnie. ![]() No widzisz, gdyby ludzie wierzyli to by nie chodzili do lekarzy a skoro 99% nie wierzy to chodzą bo myślą, że muszą chorować. Byłeś głeboko wierzący i wróciłeś do ateizmu? To ja Ci powiem, że prawdziwa wiara się nie wypala bo jak się ma stałą relację z Bogiem to jest to niemożliwe. Na pewno nie ma go w niebie a gdzie trafi po sądzie to już nie moja sprawa. (09-10-2016 17:08)rachman napisał(a): Nie tyle w domach a na cmentarzach. Byli traktowani jak sekty - wiadomo kto rządził przed Jezusem, już wtedy ludzie się spotykali i można ich nazwać chrześcijanami bo czekali na niego. Zajrzyj do książek religioznawczych i przekazów historycznych, podałbym tytuły ale to z 15 lat temu przerabiałem i nie pamiętam. Spotykali się gdzie mogli ale na "cmentarzach" mówią przekazy bo tam łatwiej było się ukryć - koło domostw żołnierze, sąsiedzi kablowali itd. Teraz chrześcijanie też są traktowani jak sekty. A to może miałeś na myśli Żydów bo oni nadal czekają na Mesjasza. ![]() RE: Otwórz Oczy - Żyjesz W Kłamstwie - Begrezen - 09-10-2016 21:37 (09-10-2016 18:54)Quantum napisał(a): Dzieje się dużo i nie są to przypadki "jeden na milion" jak to określiłeś, ale zdarza się to dość często. Skąd takie info? Jakieś statystyki? Dowód? Ile przypadków uzdrowień niewytłumaczalnych naukowo i jakiego wyznania byli ci ludzie? Czekam ![]() (09-10-2016 18:54)Quantum napisał(a): Regeneracja organizmu, no cóż - rozbawiłeś mnie. Jest to bardziej prawdopodobne niż te twoje 'z pupy' uzdrowienia. Bo chyba nie powiesz, że tylko prawdziwi wyznawcy twoich przekonań(nie chrześcijaństwo, bo według ciebie religie to dzieło szatana ![]() ![]() (09-10-2016 18:54)Quantum napisał(a): No widzisz, gdyby ludzie wierzyli to by nie chodzili do lekarzy a skoro 99% nie wierzy to chodzą bo myślą, że muszą chorować. ![]() ![]() Na przestrzeni wieków, był taki okres(może mówie o średniowieczu, a może nie xD), gdy dajmy na to w Europie zadomowił się chrześcijanizm na dobre, a mimo to był to okres gdzie miały miejsce choroby, które niczym plaga pochłaniały dużą część populacji. Jednocześnie mamy ascetów, mnichów, św Franciszków itd. ludzi wierzących. Wtedy lekarze nie mieli środków i nie bardzo byli użyteczni, tak więc to był idealny czas, na wykazanie się dla cudownej mocy wiary uzdrowienia - ludzie wierzący i bezradni lekarze na choróbska. No, a jak to wyszło to chyba wiadomo ![]() Kto wygrywa? Historia mówi, że jednoznacznie lekarze 1:0 cudowna moc przypadkowych uzdrowień ![]() (09-10-2016 18:54)Quantum napisał(a): Byłeś głeboko wierzący i wróciłeś do ateizmu? To ja Ci powiem, że prawdziwa wiara się nie wypala bo jak się ma stałą relację z Bogiem to jest to niemożliwe.Są to jednostronne relacje, czyli to nie są relacje. A jeśli ktoś ma 'głosy' w głowie, to moze być objaw choroby, ale mniejsza z tym. Właśnie byłem głeboko wierzący, ale to w pewnym momencie przemineło(jest to możliwe, nie powiesz, że tacy ludzie nie istnieją ![]() ![]() RE: Otwórz Oczy - Żyjesz W Kłamstwie - Quantum - 10-10-2016 10:47 (09-10-2016 21:37)Begrezen napisał(a): Skąd takie info? Jakieś statystyki? Dowód? Ile przypadków uzdrowień niewytłumaczalnych naukowo i jakiego wyznania byli ci ludzie? Czekam Cały czas mówię o chrześcijaństwie. Jeśli chcesz to na priv Ci wyślę linki do grup moich braci ze świadectwami. Mało tego poczytaj sobie o takich osobowościach jak Curry Blake, Torben Soondergard, David Hogan itd, chociaż i tak pewnie znajdzies sobie jakieś "sensowne" wytłumaczenie. ![]() Jest to bardziej prawdopodobne niż te twoje 'z pupy' uzdrowienia. Bo chyba nie powiesz, że tylko prawdziwi wyznawcy twoich przekonań(nie chrześcijaństwo, bo według ciebie religie to dzieło szatana ![]() ![]() Chrześcijaństwo to religia? Skąd masz takie informacje? Bóg nie musi już robić nic bo zrobił wszystko, aby załatwić problem choroby. Wszystko przyjmuje się przez wiarę, ale co Ty możesz o tym wiedzieć. ![]() ![]() Na przestrzeni wieków, był taki okres(może mówie o średniowieczu, a może nie xD), gdy dajmy na to w Europie zadomowił się chrześcijanizm na dobre, a mimo to był to okres gdzie miały miejsce choroby, które niczym plaga pochłaniały dużą część populacji. Jednocześnie mamy ascetów, mnichów, św Franciszków itd. ludzi wierzących. Wtedy lekarze nie mieli środków i nie bardzo byli użyteczni, tak więc to był idealny czas, na wykazanie się dla cudownej mocy wiary uzdrowienia - ludzie wierzący i bezradni lekarze na choróbska. No, a jak to wyszło to chyba wiadomo ![]() Kto wygrywa? Historia mówi, że jednoznacznie lekarze 1:0 cudowna moc przypadkowych uzdrowień ![]() Co z tego, że większość ludzi wierzy skoro nie ma poznania, że sprawa choroby została już załatwiona. Jak mają w to wierzyć skoro nie wiedzą o tym? Myśl logicznie... Są to jednostronne relacje, czyli to nie są relacje. A jeśli ktoś ma 'głosy' w głowie, to moze być objaw choroby, ale mniejsza z tym. Właśnie byłem głeboko wierzący, ale to w pewnym momencie przemineło(jest to możliwe, nie powiesz, że tacy ludzie nie istnieją ![]() ![]() [/quote] No widzisz kolego. Nawet nie wiesz na czym polega relacja z Bogiem - jeśli myślisz, że chodzi tu o jakieś 'głosy w głowie' to niestety, ale bardzo się mylisz. Jeśli byłeś "wierzący" i chodziłeś do kościółka co niedziele, odmawiałeś różaniec i wyznawałeś swoje grzeszki w konfesjonale to się nie dziwie, że dałeś sobie z tym spokój bo to jest właśnie religia, która ma tyle wspólnego z Bogiem co Justin Bieber ze skromnością. ![]() Myślę, że dalsza dyskusja z Tobą nie ma sensu bo tylko tracę swój czas. ![]() RE: Otwórz Oczy - Żyjesz W Kłamstwie - rachman - 10-10-2016 11:52 Cytat:Teraz chrześcijanie też są traktowani jak sekty. A to może miałeś na myśli Żydów bo oni nadal czekają na Mesjasza. SmileW niektórych krajach są, ale nie nawiązywałem do teraz a do przeszłości - do początków tych najstarszych które są znane nam obecnie. Stwierdziłem fakty historyczne z tematyki i literatury religioznawczej i przekazów starych pozostałości pism itp. Żydzi... no to już inna historia ![]() RE: Otwórz Oczy - Żyjesz W Kłamstwie - Begrezen - 10-10-2016 12:24 (10-10-2016 10:47)Quantum napisał(a): Chrześcijaństwo to religia? Skąd masz takie informacje? No nie mam pojęcia... może dlatego, że taka jest powszechna definicja? https://pl.wikipedia.org/wiki/Chrze%C5%9Bcija%C5%84stwo Czyżby wikipedia kłamała? Ależ nie... w każdym innym źródle będzie to samo. Hmm... jak to możliwe, że miljony ludzi żyje w błędzie, a taki jeden Quantum zna tylko prawdę ![]() Wcześniej cie rozbawiałem, a teraz mówisz, że pisanie tu to strata czasu ![]() ![]() Zakładając ten temat traciłeś czas, bo co chciałeś osiągnąć? Chciałeś przyjąć nowych wyznawców do tej swojej "religii"? Czy tylko chciałeś otworzyć nam oczy i pokazać, że żyjemy w kłamstwie, bo tylko wielki Quantum zna prawdę ![]() Więc jak nazywa się twoja sekta jedynej prawdziwej wiary? Poczytam sobie o niej na wikipedii ![]() RE: Otwórz Oczy - Żyjesz W Kłamstwie - Quantum - 10-10-2016 14:23 (10-10-2016 12:24)Begrezen napisał(a): No nie mam pojęcia... może dlatego, że taka jest powszechna definicja? https://pl.wikipedia.org/wiki/Chrze%C5%9Bcija%C5%84stwo Czyżby wikipedia kłamała? Ależ nie... w każdym innym źródle będzie to samo. Hmm... jak to możliwe, że miljony ludzi żyje w błędzie, a taki jeden Quantum zna tylko prawdę No widzisz, prawda nie ma nic wspólnego z większością. Chrześcijaństwo to nie jest religia a relacja z żywym Bogiem. Jezus nie przyszedł, aby tworzyć nową religię. On przyszedł, aby pokazać, że religia nie prowadzi do poznania Boga. Jak to możliwe, że miliony ludzi wierzą w to, że pochodzą od małpy, że ziemia jest okrągła a miliardy lat temu po tym gruncie stąpały dinozaury? A no tak właśnie działa indoktrynacja społeczeństwa i propaganda wtłaczana od pokoleń przez media, religie, edukacje... Tak, niestety żyjesz w kłamstwie i to nie jednym i właśnie to chcę Ci przekazać. Ja cały czas mówię o chrześcijaństwie, poczytaj Dzieje Apostolskie a dowiesz się jak to powinno wyglądać. RE: Otwórz Oczy - Żyjesz W Kłamstwie - Begrezen - 10-10-2016 15:41 (10-10-2016 14:23)Quantum napisał(a): Chrześcijaństwo to nie jest religia a relacja z żywym Bogiem.WTF? Więc jak według ciebie wygląda ta relacja z żywym Bogiem? Mówisz "no elo ziomuś, weź dziś uzdrów tego i tamtego, blablabla, no fajnie sie gadało, papa" ![]() (10-10-2016 14:23)Quantum napisał(a): Jezus nie przyszedł, aby tworzyć nową religię. On przyszedł, aby pokazać, że religia nie prowadzi do poznania Boga. Doprawdy? A mi się zawsze wydawało, że powód przyjścia Jezusa jest chyba podany przez niego samego w Biblii, czyżby według ciebie wtedy kłamał? ![]() (10-10-2016 14:23)Quantum napisał(a): Jak to możliwe, że miliony ludzi wierzą w to, że pochodzą od małpy, że ziemia jest okrągła a miliardy lat temu po tym gruncie stąpały dinozaury? A no tak właśnie działa indoktrynacja społeczeństwa i propaganda wtłaczana od pokoleń przez media, religie, edukacje...Srsly? Czyli co, ziemia jest płaska tak? A dinozaury to bajeczka dla małych niegrzecznych dzieci, podobnie jak smoki? Ciekawe... Propaganda jest, ale jesteś w błędzie, jeśli uważasz, że właśnie w tych przykładach. To tak jakbyś mówił, że grawitacja nie istnieje, że słońce obraca się wokół Ziemi, zaprzeczasz faktom ![]() (10-10-2016 14:23)Quantum napisał(a): Tak, niestety żyjesz w kłamstwieKłamiesz. Przecież po obejrzeniu twojego filmu twoja "prawda" mnie wyzwoliła i "otworzyłem oczy", bo wczesniej ciągle żyłem z zamkniętymi ![]() (10-10-2016 14:23)Quantum napisał(a): Ja cały czas mówię o chrześcijaństwie, poczytaj Dzieje Apostolskie a dowiesz się jak to powinno wyglądać.Przecież to było napisane przez jakieś człowieka naćpanego mefedronem, tak jak cały stary testament, zgadza się? ![]() I dalej nie podałeś nazwy swojej sekty/religii/grupy, czekam misiu ![]() ![]() RE: Otwórz Oczy - Żyjesz W Kłamstwie - Quantum - 10-10-2016 16:54 (10-10-2016 15:41)Begrezen napisał(a): WTF? Więc jak według ciebie wygląda ta relacja z żywym Bogiem? Mówisz "no elo ziomuś, weź dziś uzdrów tego i tamtego, blablabla, no fajnie sie gadało, papa" Bóg jest osobą, więc wygląda to tak samo jak relacja z drugim człowiekiem. (10-10-2016 15:41)Begrezen napisał(a): Doprawdy? A mi się zawsze wydawało, że powód przyjścia Jezusa jest chyba podany przez niego samego w Biblii, czyżby według ciebie wtedy kłamał? "Ja przyszedłem po to, aby [owce] miały życie i miały je w obfitości" "Albowiem Syn Człowieczy przyszedł szukać i zbawić to, co zginęło” "Posłał swoje słowo aby ich uleczyć i uratować od zagłady". Podaj mi chociaż jeden werset, w którym Jezus mówi o tym, że przyszedł po to, aby założyć nową religię. ![]() (10-10-2016 15:41)Begrezen napisał(a): Srsly? Czyli co, ziemia jest płaska tak? A dinozaury to bajeczka dla małych niegrzecznych dzieci, podobnie jak smoki? Ciekawe... A skąd masz pewność, że wtłoczono w Ciebie prawdziwą informację? Jak byś nie wiedział te kłamstwa mają swój ukryty cel - oddalenie Cię jak najdalej to możliwe od prawdy. A wiesz, że jeszcze jakiś czas temu po ziemi chodziły olbrzymy? Pewnie nie, bo w tv i na lekcji historii Ci o tym nie powiedzą. Dlaczego? Bo tak jest skonstruowany ten system, który wypacza całą prawdę wciskając ludzom swoje wymyślone bajeczki. (10-10-2016 15:41)Begrezen napisał(a): Przecież to było napisane przez jakieś człowieka naćpanego mefedronem, tak jak cały stary testament, zgadza się? A widzisz jakieś sprzeczności w Biblii, która został spisana przez proroków, których proroctwa wypełniają się na oczach? Już podałem misiu wielokrotnie - chrześcijanstwo. ![]() |