Emerytura do 30tki - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Emerytura do 30tki (/Temat-Emerytura-do-30tki-167883) |
RE: Emerytura do 30tki - itmaster - 23-06-2020 18:48 Ciekawe info z tym Allegro. A jeszcze ciekawsze że chcą robić IPO na GPW, napędziłoby to trochę naszą krajową giełdę. RE: Emerytura do 30tki - radek0389 - 23-06-2020 19:51 (11-06-2020 14:35)pshemko666 napisał(a): Dla mnie inwestowanie jako całokształt to świetna zabawa W moim poście miałem na myśli nie "całokształt" ale właśnie stricte działalność na finansowo. Gdyż te % ładnie wyglądają ale przy "groszowych sprawach" stówka tu, dwie stówki tam. Bo tak idąc krok dalej to skalując inwestycje i np. wrzucenie do obrotu 50K, bądź i 100 tysięcy powinno dać teoretycznie ładny "łatwy" zysk, ale wg mnie przy większym kapitale ci stuzłotowi-pożyczkobiorcy gdzieś się rozsypią. Powodzenia! RE: Emerytura do 30tki - pshemko666 - 26-06-2020 07:57 Wiadomo, że realny zysk to nie będzie magiczne 20-30% miesięcznie, ale wciąż przebija to wiele innych inwestycji. W każdym razie, udzieliłem kolejnej pożyczki: I ku mojemu zaskoczeniu, została mi spłacona pożyczka udzielona niecałe 2 tygodnie temu W dalszym ciągu 2 pożyczki pozostają niespłacone. Na jedną jest nadzieja, bo mam kontakt z pożyczkobiorcą. A jeśli chodzi o drugą to brak jakiegokolwiek kontaktu, więc pewnie za jakiś czas będzie trzeba coś z tym działać. RE: Emerytura do 30tki - pshemko666 - 27-06-2020 20:08 Koleś jest niewiarygodny. Spłacił pożyczkę 3 tygodnie przed czasem. Czyli zarobiłem 30% właściwie w ciągu tygodnia RE: Emerytura do 30tki - skolopendra - 27-06-2020 23:30 Bardzo ciekawy dziennik i interesujące spostrzeżenia autora dotyczące finansów i inwestowania. Mam pytanie "techniczne" odnośnie finansowo - jakie dane osobowe udostępniamy jako pożyczkodawca w umowie z pożyczkobiorcą? Czytałem regulamin serwisu, jednak takiej informacji nigdzie nie znalazłem. Będę zaglądał i życzę powodzenia! RE: Emerytura do 30tki - pshemko666 - 28-06-2020 11:16 Dzięki Tak wygląda początek umowy: W dniu xxx w xxx (miejsce zamieszkania Pożyczkodawcy) pomiędzy: xxx a xxx została zawarta następująca umowa: §1 Pożyczkodawca udziela Pożyczkobiorcy pożyczki w wysokości 150 PLN (słownie sto pięćdziesiąt złotych 00/100) na okres 30 dni. Pożyczkobiorca zapłaci odsetki kapitałowe od zaciągniętej pożyczki w wysokości 7% w stosunku rocznym, co stanowi łącznie 0,86 PLN (słownie zero złotych 86/100) na dzień zawarcia Umowy. Dalej są podane numery kont obu stron, informacje na temat spłaty i miejsce pracy oraz dochód miesięczny pożyczkobiorcy. Dodatkowo, oprócz umowy, jest drugi dokument z potwierdzeniem zawarcia pożyczki - czyli kto z kim i na ile. Adresy zamieszkania, pesele i numery dowodów. Ty, jako pożyczkodawca, nie podajesz tylko gdzie pracujesz i jakie są twoje zarobki. RE: Emerytura do 30tki - skolopendra - 28-06-2020 12:48 Dzięki za wyczerpującą odpowiedź Myślę nad wejściem w ten interes, jednak najbardziej hamuje mnie właśnie fakt udostępniania obcym osobom naszych wrażliwych danych... nigdy nie wiadomo co ktoś po drugiej stronie może z nimi zrobić. RE: Emerytura do 30tki - itmaster - 28-06-2020 15:42 No właśnie, coś sporo się udostępnia danych osobowych obcym ludziom, którzy biorą od Ciebie pożyczkę RE: Emerytura do 30tki - dzemba - 29-06-2020 00:51 (28-06-2020 15:42)itmaster napisał(a): No właśnie, coś sporo się udostępnia danych osobowych obcym ludziom, którzy biorą od Ciebie pożyczkę Dlatego kicham na to i wole mintosa, 20% rocznie to mniej niż tutaj, ale chociaż nie udostępniam swoich danych wszystkim w około. RE: Emerytura do 30tki - pshemko666 - 29-06-2020 20:56 A ja właśnie myślę, że z Mintosa będę rezygnował, bo w ogóle nie widzę tam zysków Przy zainwestowanych 250, trochę kiszka, hm? Finansowo jest jakie jest, akceptuję to i wolę takie zyski: Jutro podsumowanie miesiąca |