Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Graj = zarabiaj i zgarniaj nagrody (test #1) - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11)
+--- Wątek: Graj = zarabiaj i zgarniaj nagrody (test #1) (/Temat-Graj-zarabiaj-i-zgarniaj-nagrody-test-1-141548)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

RE: Graj = zarabiaj i zgarniaj nagrody (test #1) - Styler - 16-12-2016 12:16

(16-12-2016 12:07)Mr Joker napisał(a):  @Styler Powiedz mi, jak zarobić bursztyny na zwykłej postaci? :] Jakie są korzyści Premium? Smile
Dodatkowo zapomniałeś chyba o znaczniku <title></title> w zakładce "Premium". :/

Fakt już poprawiam, a korzyści z Premium masz właśnie rozpisane w tej zakładce. Bez Premium bursztyny zdobywasz łupiąc z nich innych graczy oraz za misje, poczytaj Handlarza bursztynami.

RE: Graj = zarabiaj i zgarniaj nagrody (test #1) - Mr Joker - 16-12-2016 17:47

Moim zdaniem, Premium ma za mało korzyści Smile) Można coś zmniejszyć dla Premium, aby zachęcić do kupna. Fajnym pomysłem byłoby np. zmniejszenie czasu w wyprawie do 4 minut, mniejsze koszty, większe bonusy. Takie jest moje zdanie, bo te bursztyny będzie się zbierać i zbierać.. Smile Fajny okazałby się też system poleconych Smile

RE: Graj = zarabiaj i zgarniaj nagrody (test #1) - Styler - 16-12-2016 18:22

(16-12-2016 17:47)Mr Joker napisał(a):  Moim zdaniem, Premium ma za mało korzyści Smile) Można coś zmniejszyć dla Premium, aby zachęcić do kupna. Fajnym pomysłem byłoby np. zmniejszenie czasu w wyprawie do 4 minut, mniejsze koszty, większe bonusy. Takie jest moje zdanie, bo te bursztyny będzie się zbierać i zbierać.. Smile Fajny okazałby się też system poleconych Smile

Jestem otwarty na propozycje odnośnie Premium, aby z nim nie przesadzić.

RE: Graj = zarabiaj i zgarniaj nagrody (test #1) - Adriano42 - 16-12-2016 18:51

(16-12-2016 17:47)Mr Joker napisał(a):  Moim zdaniem, Premium ma za mało korzyści Smile) Można coś zmniejszyć dla Premium, aby zachęcić do kupna. Fajnym pomysłem byłoby np. zmniejszenie czasu w wyprawie do 4 minut, mniejsze koszty, większe bonusy. Takie jest moje zdanie, bo te bursztyny będzie się zbierać i zbierać.. Smile Fajny okazałby się też system poleconych Smile

Też nie można zbierać tysiące bursztynów dziennie bo Styler będzie dopłacał do biznesu.

Premium mogło by np. Skracać czas wyprawy o 10%, zwiększać zbiory z wyprawy o 5%, eliminować reklamy na stronie, dodawać kolorem "zlotym" nick z kontem premium w rankingu, i może np jakaś niespodzianka raz na x dni gdzie można trafić np. 50 złota, 50 expa lub 50 bursztynów albo nic, załóżmy co 3 dni.

Ogólnie można by dodać więcej questów. Coś typu "loguj się do gry codziennie przez tydzień".

Małe propozycje to już kolejne ode mnie Tongue

RE: Graj = zarabiaj i zgarniaj nagrody (test #1) - Styler - 16-12-2016 19:04

Fajne pomysły. 10% krótsza wyprawa to nie dużo a jednak.

RE: Graj = zarabiaj i zgarniaj nagrody (test #1) - Adriano42 - 16-12-2016 19:07

Nie dużo żeby i bez premki można było grać, ale jednak premium jakieś różnice nam porobi, zawsze coś.

Jeszcze miło by było zrobić jakieś nagrody za kolejno wbite poziomy bo póki co nic z nich niema w sumie oprócz tego rabowania graczy od 5 poziomu.

RE: Graj = zarabiaj i zgarniaj nagrody (test #1) - Styler - 16-12-2016 19:24

Jest. Co poziom zyskujesz więcej za wyprawę. Z tym Premium to jeszcze dzisiaj wprowadzę tak, aby wyprawa trwała jakiś czas krócej.

RE: Graj = zarabiaj i zgarniaj nagrody (test #1) - olekn1 - 16-12-2016 19:31

Bugi:
- zacznę od tego, że mam problem z przeglądarką mobilną (chrome, android 6.01), mianowicie na wyprawie czas potrafi odliczać się nawet ponad dwa razy wolniej i zamiast tych 5 minut muszę czekać 10-11 :/

Propozycje:
- dodaj favicon (ikona na karcie strony) np. weź taką ikonkę KLIK wrzuć ją w ten generator: KLIK

- ustaw kolorową kartę strony na urządzeniach mobilnych:
Kod:
<meta name="theme-color" content="#002323">
<meta name="msapplication-navbutton-color" content="#002323">
<meta name="apple-mobile-web-app-status-bar-style" content="#002323">
dodajesz to do tagu head

- zmień linkowanie, używasz czegoś takiego:
Kod:
<div><a>link</a></div>
zamiast tego użyj takiej metody:
Kod:
<a><div>link</div></a>
lub dopasuj wielkość linku do diva przycisku, bo aktualnie trzeba najechać na tekst, nie tylko na sam div, co jest trochę niewygodne

- dodatkowe meta tagi i ich uzupełnienie
Kod:
<html lang="pl">
<meta name="description" content="">
<meta name="keywords" content="">
<meta name="author" content="">
<meta http-equiv="X-Ua-Compatible" content="IE=edge,chrome=1">
dobrze by było jakbyś też dodał parę słów do tytułu strony, głownie chodzi o to, że jak ktoś natchnie się na stronę np. w google, to będzie widział co to jest za strona, bo będzie miał opis i tytuł, który mu się wyświetli Wink

- wrzuć czcionkę i style w tag <head> (bo są między <head> a <body>)

- dodaj link do "loga" strony, aby przekierowywał na stronę główną (czyli np. na postać)

- dodaj liczbę porządkową do rankingu, dodaj opcję wyświetlania rankingu względem poziomu i wielkością oddziału (może dodaj jeszcze np. twierdzę, jaki kto ma poziom zamku, liczbę walk i obron, wszystkich, wygranych i przegranych), dodaj pod rankingiem nasze miejsce i statystyki - tyle danych może obciążać bazę, więc możesz zrobić pamięć podręczną, z której będzie ładować się ranking, a sama pamięć będzie się odświeżać co parę godzin/raz na dzień, wtedy tylko podczas odświeżania danych, baza będzie używana (oczywiście mowa tu tylko o rankingu Tongue)

- dodaj licznik czasu wyprawy do tytułu strony, nie trzeba będzie co chwile sprawdzać, czy już nasza wyprawa się skończyła

To tylko moje propozycje, co zrobisz, to zrobisz, a co nie to nie Tongue Powodzenia w rozwoju Wink

RE: Graj = zarabiaj i zgarniaj nagrody (test #1) - Mr Joker - 16-12-2016 19:41

Fajnie byłoby też zobaczyć nagrodę za codzienne logowanie Smile
System poleconych.

RE: Graj = zarabiaj i zgarniaj nagrody (test #1) - Styler - 16-12-2016 19:50

(16-12-2016 19:31)olekn1 napisał(a):  Bugi:
- zacznę od tego, że mam problem z przeglądarką mobilną (chrome, android 6.01), mianowicie na wyprawie czas potrafi odliczać się nawet ponad dwa razy wolniej i zamiast tych 5 minut muszę czekać 10-11 :/

Propozycje:
- dodaj favicon (ikona na karcie strony) np. weź taką ikonkę KLIK wrzuć ją w ten generator: KLIK

- ustaw kolorową kartę strony na urządzeniach mobilnych:
Kod:
<meta name="theme-color" content="#002323">
<meta name="msapplication-navbutton-color" content="#002323">
<meta name="apple-mobile-web-app-status-bar-style" content="#002323">
dodajesz to do tagu head

- zmień linkowanie, używasz czegoś takiego:
Kod:
<div><a>link</a></div>
zamiast tego użyj takiej metody:
Kod:
<a><div>link</div></a>
lub dopasuj wielkość linku do diva przycisku, bo aktualnie trzeba najechać na tekst, nie tylko na sam div, co jest trochę niewygodne

- dodatkowe meta tagi i ich uzupełnienie
Kod:
<html lang="pl">
<meta name="description" content="">
<meta name="keywords" content="">
<meta name="author" content="">
<meta http-equiv="X-Ua-Compatible" content="IE=edge,chrome=1">
dobrze by było jakbyś też dodał parę słów do tytułu strony, głownie chodzi o to, że jak ktoś natchnie się na stronę np. w google, to będzie widział co to jest za strona, bo będzie miał opis i tytuł, który mu się wyświetli Wink

- wrzuć czcionkę i style w tag <head> (bo są między <head> a <body>)

- dodaj link do "loga" strony, aby przekierowywał na stronę główną (czyli np. na postać)

- dodaj liczbę porządkową do rankingu, dodaj opcję wyświetlania rankingu względem poziomu i wielkością oddziału (może dodaj jeszcze np. twierdzę, jaki kto ma poziom zamku, liczbę walk i obron, wszystkich, wygranych i przegranych), dodaj pod rankingiem nasze miejsce i statystyki - tyle danych może obciążać bazę, więc możesz zrobić pamięć podręczną, z której będzie ładować się ranking, a sama pamięć będzie się odświeżać co parę godzin/raz na dzień, wtedy tylko podczas odświeżania danych, baza będzie używana (oczywiście mowa tu tylko o rankingu Tongue)

- dodaj licznik czasu wyprawy do tytułu strony, nie trzeba będzie co chwile sprawdzać, czy już nasza wyprawa się skończyła

To tylko moje propozycje, co zrobisz, to zrobisz, a co nie to nie Tongue Powodzenia w rozwoju Wink

1. Testowałem na tej wersji androida i wszystko było w porządku.
2. Oczywiście dodam favicona i poprawię linkowanie.
3. Styl trzymam w CSSie, dlaczego Twoim zdaniem lepiej w tagu?
4. Linkiem z loga za chwilę się zajmę.
5. ... tak samo jak liczbą porządkową w rankingu.

Dziękuję Ci za rady.