Własny kanał YouTube - Porady o Instagramie - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Własny kanał YouTube - Porady o Instagramie (/Temat-Wlasny-kanal-YouTube-Porady-o-Instagramie-160673) |
RE: Własny kanał YouTube - Porady o Instagramie - arturito - 13-03-2019 00:55 Dzięki za miłe słowa Co do pierwszych dwóch pytań - niestety 100% pewną odpowiedź udzieliłby Ci tutaj tylko pracownik Instagrama. My możemy się domyślać. Mogę powiedzieć co ja sądzę na ten temat. 1. Widziałem sytuacje gdzie np. konto czyściutkie repostując i oznaczając konto "oflagowane" ucierpiało w taki sposób, że ten repost był niewidoczny w hashtagach (tylko ten jeden post). Oznacza to, że algorytm potencjalnie może połączyć jakieś konta ze sobą jeśli jedno z nich jest uznane za "złe" i się obrazić na wszystkich. Także kto wie, możliwe że childy padły przez oflagowanie konta matki. Ale to tylko spekulacje Kiepskie i dzielone proxy to też równie silna przyczyna, algorytm z każdą aktualizacją jest coraz lepszy w wykrywaniu proxy i generalnie nie lubi żadnych. Kiepskiej jakości tanie proxy idą do odstrzału w pierwszej kolejności, może to być efekt fali - wystarczy, że algorytm akurat zabiera się za konkretnego dostawcę i lecą wszystkie konta, często nawet takie co kiedyś używały tego proxy, a w tym momencie np. nie. Obecnie wszelkie Datacenter proxy dostają po tyłku, jeśli już to kupować Residential. 2. Odnośnie linku w childach, ponownie nie ma reguły. Jeden doda w pierwszy dzień i mu konto działa bez zarzutu, a inny po 3 tygodniach i zaraz po kilku godzinach ma weryfikacje czy bany Dałbym im jednak przynajmniej 10 dni na rozruszanie. 3. Hashtagi chwilowo zbanowane nie wpłyną źle w ogólnym rozrachunku, nie ma się czym martwić. RE: Własny kanał YouTube - Porady o Instagramie - war43 - 13-03-2019 20:28 Kurcze, wczoraj chyba trochę przesadziłem z zakładaniem kont (założyłem 20 w ciągu kilku godzin) i dziś niestety przy próbie założenia otrzymuję świetnie mi znany komunikat "Wystąpił problem przy zakładaniu konta" (Instant Ban). Konta zakładam oczywiście z mobilnego internetu, resetuję dane pakietowe po każdym koncie. Korzystam z przeglądarki (na telefonie) i okna incognito. Jako maili używałem catch'all ze swoich domen. Nie pomaga zmiana IP, przeglądarki, ani Android ID, więc strzelam, iż to ban na urządzenie - i tu rodzi się pytanie: Jakie jeszcze dane zostają przesłane do instagrama, podczas rejestracji z poziomu przeglądarki? Uda się to jakoś obejść? (Android oczywiście zrootowany) ///EDIT - Drobne Zaskoczenie Spróbowałem dla odmiany założyć konto z poziomu komputera. Nie przeszło ani z Windowsa (z którego korzystam na codzień), ani z Ubuntu (z poziomu Live USB). Korzystałem zarówno z internetu mobilnego - router z telefonu, jak i z VPN. Próbowałem także podać maila z o2, zamiast swoich catch-all. Więc teraz to już zupełnie nie mam pojęcia po czym Instagram może mnie weryfikować xD RE: Własny kanał YouTube - Porady o Instagramie - arturito - 14-03-2019 10:25 Wczoraj była pokaźna awaria Instagrama, więc może to błąd, a nie ban Nadal zresztą działa jakby chciał a nie mógł RE: Własny kanał YouTube - Porady o Instagramie - war43 - 14-03-2019 11:21 Właśnie miałem pisać, że się pośpieszyłem z pytaniem, bo dziś już wszystko działa jak należy, ale widzę, że się spóźniłem. A już myślałem, że Instagram się tak dobrze zabiezpieczył, że nie mogę tego obejść xD RE: Własny kanał YouTube - Porady o Instagramie - AngelikaG - 15-03-2019 11:04 Przejrzałam wszystkie Twoje filmiki. Mega dawka wiedzy, naprawdę można się z nich czegoś ciekawego dowiedzieć I zauważyłam też, że z każdym kolejnym coraz lepiej Ci idzie. Ten pierwszy faktycznie taki "wykładowy" był, ale każdy kolejny już coraz lepszy - widać, że czujesz się coraz bardziej swobodnie. Oby tak dalej! Jak to mówią: ćwiczenie czyni mistrza RE: Własny kanał YouTube - Porady o Instagramie - arturito - 15-03-2019 18:49 Dzięki, miło mi to słyszeć Kolejny odcinek na dniach, tym razem poruszę temat bycia influencerem i jak skutecznie szukać firm do współpracy Bo w tej kwestii też sporo osób popełnia rażące błędy i warto to wyklarować. RE: Własny kanał YouTube - Porady o Instagramie - arturito - 18-03-2019 16:44 Pykło 500 subów W skali youtube to w sumie malutko, ale tak czy inaczej bardzo cieszy gdy sobie wyobrażę grupę 500 osób stojącą przede mną, która chce mnie słuchać RE: Własny kanał YouTube - Porady o Instagramie - Guxinimod - 18-03-2019 17:42 (18-03-2019 16:44)arturito napisał(a): Pykło 500 subów Ajj, myślałem, że nowy odcinek! Gratulacje ciśnij dalej! RE: Własny kanał YouTube - Porady o Instagramie - arturito - 20-03-2019 15:10 Nowy odcinek RE: Własny kanał YouTube - Porady o Instagramie - arturito - 30-03-2019 18:06 Nowy film, tym razem omawiam temat Shadowbanów Dla niecierpliwych sposób na wyjscie z shadowbana w okolicy 11 minuty. |