![]() |
404 Not Found po przeniesieniu na inny hosting - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarządzanie stronami Internetowymi (/Forum-Zarzadzanie-stronami-Internetowymi-358) +--- Dział: Wordpress (/Forum-Wordpress-360) +--- Wątek: 404 Not Found po przeniesieniu na inny hosting (/Temat-404-Not-Found-po-przeniesieniu-na-inny-hosting-94550) Strony: 1 2 |
404 Not Found po przeniesieniu na inny hosting - siwrus1231 - 21-07-2014 14:11 Witam. Ostatnio wykupiłem nowy hosting i wszystkei domeny z tamtego chciałem przenieść. Zrobiłem to tak (na az.pl): 1. wszedłem do cPanelu i dodałem nazwy domen do domen podpiętych 2. zrobiłem baze danych, użytkownika oraz przypisałem do siebie 3. w configu zmieniłem nazwe bazy, użytkownika oraz hasło 4. wrzuciłem przez total commandera wszystkie pliki ze starego na nowy hositing (do folderu o nazwie domeny) 5. nie działało już nawet nie pamiętam co sie wyświetlało Tak czy siak postanowilem, że usunę z nowego hostingu z cpanelu tą domenę podpiętą oraz usune wszystkie pliki przez total commandera. No i teraz pisze : 404 Not Found Page not found! Nie odnaleziono strony! Pomoże ktoś to przenieść na nowy hosting? Tak by było już wszystko zmontowane, szablon, strony, treść itd... RE: 404 Not Found po przeniesieniu na inny hosting - TeYroXOfficial - 21-07-2014 14:37 Pisze tak gdyż usunąłeś pliki przez TC. Wrzuć jeszcze raz pliki i skonfiguruj tak jak powinno być. Zmiana DNS'ów trwa do 48h więc poczekaj troszkę. Jak po tym czasie nadal nie będzie działać to napisz do supportu RE: 404 Not Found po przeniesieniu na inny hosting - siwrus1231 - 21-07-2014 15:09 Minęło już 48h od dodania innej domeny i psze: Strona domyślna serwera WWW Serwer nie posiada konfiguracji dla podanej domeny. Potencjalne przyczyny: Domena nie została jeszcze dodana do tego serwera. Zobacz jak dodać domenę do konta hostingowego. Tyle, że ja dodałem. A usunąć ją ze starego hostingu? RE: 404 Not Found po przeniesieniu na inny hosting - TeYroXOfficial - 21-07-2014 15:36 Jeżeli masz domenę JESZCZE zarejestrowaną na innym hostingu to usuń ją. Sprawdź kilka razy czy na hostingu gdzie stoi server (wszystkie pliki, baza danych etc.) mają poprawną konfigurację razem z NOWĄ domeną, bo może być konflikt między dwoma dostawcami domen ![]() Jak to nic nie da, spróboj dodać ponownie, jak będzie problem ten sam, napisz do supportu, bo być może to jest wina z ich strony RE: 404 Not Found po przeniesieniu na inny hosting - siwrus1231 - 21-07-2014 17:36 Ok próbuje jeszcze raz. Usuwam ze starego hostingu (i z cPanelu i z total commandera). W configu zmieniam nazwę bazy danych, użytkownika oraz hasło i wrzucam przez totala na nowy hosting. Tak to ma wyglądać? RE: 404 Not Found po przeniesieniu na inny hosting - linoskoczek - 21-07-2014 18:25 Przenosisz z firmy XX na az.pl? Wejdź na DNS Watch i wklej tam swoją domenę. Zobacz, czy DNS są dobrze ustawione. Być może już przy przekierowywaniu domeny coś źle zrobiłeś. Jeśli rekordy DNS są w porządku, to stawiałbym na to, że w złe miejsce wstawiłeś pliki strony. To dlaczego jest 404, a nie strona domyślna az.pl? Może ją przypadkiem skasowałeś. Najłatwiej to nie baw się jeszcze z bazami danych, tylko wklej swój index.html z jakimś losowym tekstem i będziesz sprawdzał w jakim katalogu działa. RE: 404 Not Found po przeniesieniu na inny hosting - siwrus1231 - 21-07-2014 21:09 Przenosze z az.pl na az.pl (mieli hosting w promocyjnej cenie). Przeniosłem wszystkie pliki i gdy chce wejść na strone to załącza się instalacja wordpressa... Co zrobić? RE: 404 Not Found po przeniesieniu na inny hosting - siwrus1231 - 23-07-2014 07:49 Pomoże ktoś? RE: 404 Not Found po przeniesieniu na inny hosting - linoskoczek - 23-07-2014 13:02 A serwery DNS w ogóle zmieniłeś? Mogą się różnić między serwerami. DNS musisz zmienić w panelu swojej domeny, czyli w miejscu, gdzie ją utrzymujesz. RE: 404 Not Found po przeniesieniu na inny hosting - siwrus1231 - 23-07-2014 13:53 Nie wiem czy chodzi nam o to samo... Miałem jeden hosting, na którym miałem tą domene kilka miesięcy no i była tam treść, media itd... I ostatnio była promocja na az.pl, że hosting na rok chyba 70 zł, także zamiast przedłużać stary, bo akurat kończył mi sie okres ważności, to kupiłem nowy w niższej cenie. No i skopiowałem wszystkie pliki z total commandera na kompa, zmieniłem ustawienia w configu, no i wgrałem na nowy hosting do wcześniej "podpiętej domeny", którą podpiąłem w cPanelu. Wgrywając ją na nowy hosting chciałem uzyskać efekt starej strony, z logo, stronami, postami itd... A zamiast tego prosi mnie o instalacje wordpressa... |