[Allegro] Poradnik - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Sprzedam, Kupię, Zamienię (/Forum-Sprzedam-Kupie-Zamienie-24) +---- Dział: Archiwum - Sprzedam, Kupię, Zamienię (/Forum-Archiwum-Sprzedam-Kupie-Zamienie-320) +---- Wątek: [Allegro] Poradnik (/Temat-Allegro-Poradnik-85892) Strony: 1 2 |
[Allegro] Poradnik - RejTom - 18-02-2014 12:11 1. Nazwa poradnika : Allegro - 7 Sposobów na łatwy "piniondz" 2. Przeznaczenie : Poradnik jest przeznaczony dla wszystkich użytkowników forum, Jednak wydaje mi się, że najbardziej cenny będzie on dla tych którzy szukają sposobu zarobku na Allegro, który nie wymagałby umiejętności własnych, doświadczenia w sprzedaży lub dużej ilości czasu. 3. Cena : Sprzedaję 10 sztuk w cenie 99zł. Niektórym może się wydawać, że 10 sztuk to dużo, jednak poradnik zawiera 7 sposobów, które mają bardzo szerokie zastosowanie i mogą być wykorzystane w różny sposób. Myślę, że taka ilość nie "zepsuje rynku" 4. Opis : W tym podpunkcie postaram się wszystko opisać najlepiej jak potrafię. Poradnik, który napisałem jest to zbiór 7 produktów w postaci wirtualnej (realizacja zamówień elektroniczną lub mailową), których sprzedaż przynosi duże zyski. Kwotowo nie można jednoznacznie określić ile to będzie, wszystko zależy od cen ustalonych przez sprzedającego. W tym momencie większość z Was z pewnością zadaje sobie pytanie..."Takie dobre sposoby to dlaczego sam się nimi nie zajmie?" Nie mam zwyczajnie czasu... Czasami z komputera korzystam raz na 2-3 dni. To nie jest korzystne w przypadku sprzedaży Allegro. Co oferuję i dlaczego taka cena? Moja oferta obejmuje: -7 sposobów na zarabianie (niektóre są to konkretne przykłady, inne bardziej ogólne z których można sobie coś wybrać, ale wszystkie wartościowe, bogate w treści i co najważniejsze cieszące się dużą popularnością wśród kupujących na Allegro) -Kontakt do sprzedawcy owych rzeczy. Osoba sprawdzona, uczciwa i rzetelna, prowadziłem z nią interesy więc wiem. -Instrukcje odnośnie tworzenia opisu, aby był jak najbardziej atrakcyjny dla klienta -Sposoby samodzielnego pozyskiwania produktów -Moje wsparcie w rozpoczęciu sprzedaży. -Przykładowy szablon aukcji gotowy do wystawienia, do jednego z produktów. Skąd pewność że to wypali? powiem tak... spróbowałem na własnej skórze. Przez okres 6 dni wystawiłem na sprzedaż jeden z siedmiu produktów, sprzedałem 25 sztuk, po odliczeniu wszystkich kosztów włącznie z prowizją dla allegro, czysty zysk wyniósł 200 zł w zaledwie 6 dni na 1 produkcie!. Niestety później wróciły obowiązki i zmuszony byłem zaprzestać. Pozostałe 6 produktów to pomysły. które przychodziły mi do głowy przez okres tworzenia poradnika, obserwowałem rynek i wyszukiwałem na co jest największy popyt. Co wymaga się od kupującego ten poradnik? -Konto Paypal i na Allegro -Podstawy angielskiego (jeśli tego nie masz to w ostateczności mogę Ci przygotować zwroty, który będziesz się posługiwał) -Trochę wolnego czasu ilość zależy od tego ile produktów chcesz sprzedawać. Im więcej czasu poświęcisz tym wiecej zarobisz. Ale takie minimum to około 10-15 minut. -Chęć do pracy, niewielka ale zawsze jakaś musi być Na zakończenie dodam tylko że nie trzeba mieć jakiś komentarzy na allegro. Kupujący nie zwracają na to uwagi ja sprzedawałem mając 5 Potem ta ilość się powiększyła, bo wszyscy którzy kupili byli bardzo zadowoleni, a wręcz zachwyceni tym co otrzymali 5. Sposób płatności i wysyłki : Paypal lub Przelew bankowy To chyba wszystko co mogę napisać w tym temacie, bardzo chętnie odpowiem na wszystkie Wasze pytania. Zapraszam do kontaktu PW, GG( w profilu) lub po prostu w temacie. No i oczywiście polecam zakup. Pozdrawiam RejTom RE: [Allegro]7 sposobów na łatwy "piniondz" - mireck - 18-02-2014 12:33 Oddaj tutorowi do recenzji. 99 zl to sporo, nikt kota w worku nie kupi za taką kasę. Może ogranicz liczbe sztuk do 5. Bo i tak dostanie go pewnie 10-15-20 osób,a nie 5. Razy 2 fora, to już 30-40 osób które zapełnią rynek i konkurencja stanie się spora, zarobki coraz mniejsze. A skoro masz 200 zł w ciągu 6 dni z jednego produktu, a masz ich 7, to może lepiej wgl nie sprzedawać?? Przecież Ci się nie opłaca, nie lepiej rzucić prace i tylko tym się zająć?? Masz w 6 dni około 1400 zł zysku, i sam dyktujesz ceny, bo nie ma konkurencji. Spoko, chcesz się podzielić.. Albo, może zbić kasę na poradniku, bo nisza się niedługo zacznie wypalać i jeszcze masz szanse coś zarobić. A reszcie ledwo się poradnik zwróci?? Tak czasem bywa, ale nie osądzam z góry. Wyślij tutorowi do recenzji, bez wiarygodnej oceny chyba nikt nie poświęci 99 zł RE: [Allegro]7 sposobów na łatwy "piniondz" - Jacuss - 18-02-2014 12:44 Minus podatki to zysk o wiele mniejszy a ciągłość = DG = ZUS (430 lub 1000 zł) RE: [Allegro]7 sposobów na łatwy "piniondz" - RejTom - 18-02-2014 12:56 (18-02-2014 12:33)mireck napisał(a): Oddaj tutorowi do recenzji. 99 zl to sporo, nikt kota w worku nie kupi za taką kasę. Może ogranicz liczbe sztuk do 5. Bo i tak dostanie go pewnie 10-15-20 osób,a nie 5. Razy 2 fora, to już 30-40 osób które zapełnią rynek i konkurencja stanie się spora, zarobki coraz mniejsze. A skoro masz 200 zł w ciągu 6 dni z jednego produktu, a masz ich 7, to może lepiej wgl nie sprzedawać?? Przecież Ci się nie opłaca, nie lepiej rzucić prace i tylko tym się zająć?? Masz w 6 dni około 1400 zł zysku, i sam dyktujesz ceny, bo nie ma konkurencji. Na oby forach łącznie sprzedaje jedynie 10 sztuk, to zależy już tylko od kupujących czy zachowają się uczciwie i go nie odsprzedadzą. Odnośnie czasu, to nie pracuję a wciąż się uczę także rzucenie tego nie wchodzi w grę, dodatkowo mam jeszcze inne zajęcia, które pochłaniają mój czas. To jest powód dlaczego go sprzedaje a nie sam korzystam. Oczywiście jeśli chcecie to mogę oddać poradnik do recenzji. Proszę kogoś zaproponować. W kwestii DG to jeśli ktoś chciałbym na tym zarabiać przez dłuższy czas to może spróbować dołączyć do AIP. Wtedy może legalnie prowadzić działalność a miesięczne koszty to tylko 250zł i nic więcej. RE: [Allegro]7 sposobów na łatwy "piniondz" - lkserwis - 18-02-2014 13:31 Rezerwuje, biore po przychylnej recenzji :-) Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka RE: [Allegro]7 sposobów na łatwy "piniondz" - zbyszeq - 18-02-2014 13:51 Rezerwuje, po recenzji biore. RE: [Allegro]7 sposobów na łatwy "piniondz" - RejTom - 18-02-2014 14:04 Komu oddać do recenzji? RE: [Allegro]7 sposobów na łatwy "piniondz" - pietruch78 - 18-02-2014 14:11 (18-02-2014 14:04)RejTom napisał(a): Komu oddać do recenzji? dla daniela RE: [Allegro]7 sposobów na łatwy "piniondz" - bubu234 - 18-02-2014 14:21 Idę o zakład, że poradnik w stylu kupić coś na fiverr za 5 dolców i sprzedać drożej na allegro, albo fanów na fb, albo jakieś kupony. RE: [Allegro]7 sposobów na łatwy "piniondz" - daniel42na - 18-02-2014 15:32 RECENZJA: Poradnik dotyczy (w większości) resellingu usług social media, czyli "kupię taniej - sprzedam drożej". Autor twierdzi że zawiera się tam 7 sposobów, jednak kilka z nich dotyczy praktycznie tego samego w innej formie (nie chcę tu zdradzać konkretnie o jaką usługe chodzi ale zapewne łatwo się domyśleć) . Sprawdziłem również konto allegro autora poradnika, rzeczywiscie w okolicach grudnia zarobił kwotę blisko 200 zł w ciągu 6 dni sprzedając jedną z opisanych usług. Jak sam pisze pozostałe są tylko pomysłami nie popartymi żadnym doświadczeniem, tylko obserwacją konkurencji. Konkurencja oczywiśćie jest liczna, jednak celując odpowiednio z ceną i np. wspierając się płatną-promowaną aukcją możemy liczyć na sprzedaż i zyski. Dodatkowo dostajemy: - linki do 3 publicznych serwisów gdzie kupić możemy tanio dane usługi. - dostępne publicznie skrypty do nabijania pkt. na addmefast, - cudzy poradnik po angielsku jak pozyskać pewną usługę za darmo (poradnik zakupiony z fivera z notką o zakazie rozpowszechniania bez zgody autora) Nie wiem jakim prawem wrzuca on go "od siebie" chyba nie respektuje pracy innych i chciałby abym wrzucił tu jego poradnik za free(?!) - przykładowy opis aukcji Poradnik nie zawiera żadnej "tajemnej wiedzy" większość jest dostępna publicznie. Decyzja o kupnie lub nie należy do Was, jeśli ktoś jest biegły w resellingu, raczej niczego nowego się nie dowie. |