Nagły spadek odwiedzin - ban od Googla? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Nagły spadek odwiedzin - ban od Googla? (/Temat-Nagly-spadek-odwiedzin-ban-od-Googla-84616) Strony: 1 2 |
Nagły spadek odwiedzin - ban od Googla? - Caprio - 29-01-2014 11:24 Witam. Moja strona z "filmami online" prężnie się rozwijała. Ja dodałem filmy z wyprzedzeniem miesiąca spingowałem wszystko i reszta to pozostała sama sobie. Strona dodana została do 7 katalogów. W tym miesiącu były rekordy bo na autopilocie dniówka wynosiła 230zł+. Aż tu nagle krach. Wczoraj i dzisiaj stała się jakaś tragedia Do niedawna strona była obecna w google, lecz teraz po wpisanu adresu nic z tego. Wyszukiwarka nie pokazuje strony ani postów, tylko te linki gdzie kiedyś strona była reklamowana. Dzisiaj spróbowałem spingować stronę jeszcze raz. Sprawdzałem plik robots.txt - z nim wszystko ok. Dodałem jeszcze w narzędziach webmastera stronę do indeksacji. Czy to coś da? Content to w playery i buttony oraz tekst żywcem z filmwebu. -(czy to tylko wina tego?) Statystyka z ostatnich 31 dni: W ostatnich dniach nagły spadek. Dzisiaj tylko 10wizyt. RE: Nagły spadek odwiedzin - ban od Googla? - linoskoczek - 29-01-2014 14:32 Skoro zniknęła z wyników wyszukiwania to można myśleć o banie lub aktualizacji wyników wyszukiwania. Ja ze swoją stroną miałem raz tak, że z topki wyników przeszła na 4 stronę, a po tygodniu wróciła i była na drugim miejscu, więc jeszcze możesz mieć nadzieję na powrót. RE: Nagły spadek odwiedzin - ban od Googla? - jaro225 - 29-01-2014 22:54 Mam identyczny problem, tylko że z blogiem na blogspocie... Również po wpisaniu "site:adres_strony" nie wyświetla się moja strona, ani żaden post, tylko miejsca, gdzie ją reklamowałem. Dziennie miałem ponad 1000 odwiedzin z google, a od paru dni nic, zero. Dodam, że pojawiły się tak jakby wejścia z nikąd, tak jakby jakieś boty czy coś. RE: Nagły spadek odwiedzin - ban od Googla? - GoodLecki - 30-01-2014 00:23 Jak po komendzie site nie ma strony to banik, i skoro tekst żywcem sciągnąłeś to raczej za duplicate dostałeś w gw powinieneś mieć informacje o tym. RE: Nagły spadek odwiedzin - ban od Googla? - steel123 - 30-01-2014 04:43 Jeślli domena była z nazwą "hacks" "cheats" bądź inną która im się nie spodoba może dostać filtr a informacje dostaniesz następującą: Szanowny właścicielu lub webmasterze witryny http://adres Wykryliśmy, że niektóre ze stron Twojej witryny mogą używać technik niezgodnych ze wskazówkami Google dla webmasterów. Jeśli masz jakiekolwiek pytania, jak rozwiązać ten problem, odwiedź Forum pomocy dla webmasterów, aby uzyskać wsparcie. RE: Nagły spadek odwiedzin - ban od Googla? - jaro225 - 30-01-2014 11:16 Na pewno nie duplicate, gdyż sam pisałem teksty (na podstawie innych, ale własnymi słowami). Gdzie dokładnie znajdę informacje o tym banie? RE: Nagły spadek odwiedzin - ban od Googla? - allout - 30-01-2014 17:04 Mi w ciągu 2 tygodni poleciały dwie domeny z filmami online. Teksty na stronie pisałem sam + miałem teksty z filmwebu ale jako cytat i podane źródło filmweb.pl. Poczytałem trochę i wniosek jaki wyciągnąłem to taki że jak nie pokazuje wyników site:nazwa-strony.pl to znaczy ze ban. Ciekawi mnie jakie kryteria są przy banowaniu domen. Na mojej stronie był nawet regulamin z informacją że strona nie udostępnia żadnych pirackich filmów. Teraz moje pytanie czy linkowanie swojej strony na innych które nawet po 24 godzinach pod daną frazą mogą być w top10 może być przyczyną bana? RE: Nagły spadek odwiedzin - ban od Googla? - GoodLecki - 30-01-2014 17:54 Bana możecie też dostać za nagły przyrost lub spadek linków np. jesli korzystacie z systemów wymiany linków, cloaking, przeoptymalizowanie strony a także teoretycznie za ukryty tekst czy przekierowania czasowe. Najczęściej za to pierwsze i drugie plus wspomniany duplicate, ale żeby zarobić bana to trzeba dobrze przegiąć lub .... RE: Nagły spadek odwiedzin - ban od Googla? - jaro225 - 30-01-2014 22:19 Nie używałem z żadnych systemów wymiany linków i cloakingu. Nie sądzę, żebym przeoptymalizował stronę. Ukrytego tekstu także nie było a tym bardziej przekierowania czasowego... W zasadzie to zmieniłem tylko linki z fires'a na iframe z HDplayer, nic więcej nie dodawałem. RE: Nagły spadek odwiedzin - ban od Googla? - GoodLecki - 31-01-2014 00:19 Napisałeś że teksty żywcem zgapiłeś z filmwebu to jest duplicate, a bana się nie dostaje za friko trzeba naprawdę nabroić. |