![]() |
generowanie pradu przez silnik elektryczny - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: generowanie pradu przez silnik elektryczny (/Temat-generowanie-pradu-przez-silnik-elektryczny-79034) Strony: 1 2 |
generowanie pradu przez silnik elektryczny - Rafiks1992 - 30-10-2013 12:53 dobry ![]() ![]() otoz myslalem nad tym aby wziac silnik ze zwyklego wentylatora domowego taki wiatrak ![]() http://allegro.pl/silnik-elektryczny-sp-2301-220-240v-50hz-i3643611382.html i teraz tak, podajac z jednej strony prad wiatrak kreci sie bo dostaje ten prad. i gdyby zrobic tak zeby zamienic kabel z gniazdkiem do pradu i podlaczyc pod to jakis akumulator, a ja bym fizycznie krecil tym wiatrakiem to czy wytwarzaloby to prad i ladowalo akumulator? takie odwrotne dzialanie ![]() Odp: generowanie pradu przez silnik elektryczny - v3XeR - 30-10-2013 14:20 Trzeba by zrobic stabilizatory napiecia i jakis transformator zeby ten wiatrak nie krecil Ciebie. Wysłane z telefonu za kase zarobioną w sieci za pomocą TapaTalka RE: generowanie pradu przez silnik elektryczny - Rafiks1992 - 30-10-2013 14:37 ale jak ma krecic mnie ten silnik od wiatraka jak tylko ja bede mogl go krecic? i tym ze bede go krecil bede generowal jakis tam prad ktory chcialbym zeby byl wtracany do tego akumulatora jakiegos ^^ RE: generowanie pradu przez silnik elektryczny - v3XeR - 30-10-2013 15:08 Nie jest to takie proste. Wiedziałbyś gdybyś był z zawodu elektronikiem ![]() RE: generowanie pradu przez silnik elektryczny - Rafiks1992 - 30-10-2013 15:12 niestety nie jestem dlatego pytam jak cos takiego zrobic ![]() ![]() RE: generowanie pradu przez silnik elektryczny - v3XeR - 30-10-2013 15:21 polecał bym bardziej zrobić ładowarkę przez baterie solarne. Będziesz mógł naładować sobie telefon ;P RE: generowanie pradu przez silnik elektryczny - Rafiks1992 - 30-10-2013 15:38 tak tyle ze te baterie solarne kosztuja troche kasy jednak nie ^^ a ja raczej mysalem zeby zrobic cos takiego zeby samemu sobie naladowac fizycznie ten akumulator czy cos i dostosowac to do komputera. ja wiem ze bedzie trzeba sie napracowac zeby tyle tej energii ogarnac ale taki mam cel RE: generowanie pradu przez silnik elektryczny - Stalmer - 30-10-2013 15:42 Takim wiatraczkiem to chyba byś musiał wieki kręcić by uzbierać energii na 30 minut włączonego komputera ![]() RE: generowanie pradu przez silnik elektryczny - Rafiks1992 - 30-10-2013 15:46 ja nie mowie ze do konca zycia bede sie poslugiwal takim wiatraczkiem ^^ narazie chce troche poeksperymentowac zeby zobaczyc jak to wogole dziala, chce sprawdzic ile taki wiatrak daje energii przez jakis tam okres czasu, a pozniej probowac czegos wiekszego ![]() ![]() RE: generowanie pradu przez silnik elektryczny - Stalmer - 30-10-2013 16:11 A tak wgl. nie lepiej wziąć dynamo od roweru ? Tam od razu możesz jakoś ten prąd przechowywać w akumulatorze. |