![]() |
co grozi za pobicie policjanta po służbie - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: co grozi za pobicie policjanta po służbie (/Temat-co-grozi-za-pobicie-policjanta-po-sluzbie-61761) Strony: 1 2 |
co grozi za pobicie policjanta po służbie - Kubabest - 05-12-2012 17:32 sprawa wyglada tak: Jakiś czas temu ze znajomymi byliśmy na piwie w pubie, jak to czasami bywa pod wpływem alkoholu czsami sie kłopoty same zjawiają .Doszło do ostrej wymiany zdań z jednym gościem, lecz na tym sie skończyło obyło sie bez rękoczynów. Jednak ze czlowiek okazał sie mściwy a sam nie chciał mieć kłopotów nasłał na nas swojego kolege policjanta z którym pił. Gdy juz szliśmy do domu wyszli za nami z baru i zaczeło sie od tego, że ten policjant uderzył mojego kolege, nastepny cios lecieął do mnie ale zdązyłem sie obronić ,wtedy inny z moich kolegów uderzył go. Na tym sie skończyło rozeszlismy sie do domu. Teraz okazuje sie ze ten policjant pojechał na obdukcje do szpitala , nie wiem dokładnie co tam mu sie stało wygladało ze nic mu nie było. Mam pytanie co nam tzn mi i moim znajomym może grozić za to? czy mozemy być nawzajem swoimi świadkami czy potrzebny jest ktos postronny? czy to ze on był policjantem ma jakies inne konsekwencje niz w przypadku innej osoby? RE: co grozi za pobicie policjanta po służbie - cpr - 05-12-2012 17:37 Ja ze swojej strony dodam tylko tyle, że nie ma znaczenia czy policjant był po czy na służbie. W resztę się nie zagłębiam. RE: co grozi za pobicie policjanta po służbie - kleomenes - 05-12-2012 17:38 Prawnikiem nie jestem ale nie musisz się martwić myślę. Nie pierwszy i nie ostatni raz ktoś policjanta "obrócił". Nie przejmuj się, najwyżej cie dojedzie po cywilnemu w drodze rewanżu, tyle. RE: co grozi za pobicie policjanta po służbie - cpr - 05-12-2012 17:40 (05-12-2012 17:38)kleomenes napisał(a): Prawnikiem nie jestem ale nie musisz się martwić myślę. Nie pierwszy i nie ostatni raz ktoś policjanta "obrócił". Nie przejmuj się, najwyżej cie dojedzie po cywilnemu w drodze rewanżu, tyle. ..., jasne, obdukcję zrobił sobie tylko dla zabawy nie? RE: co grozi za pobicie policjanta po służbie - kleomenes - 05-12-2012 17:45 UP. Jak ciota, to czemu nie. Poza tym policjant prowodyr, autor był z kolegami(świadkowie), tego policjanta zapewne widziano jak pił, jeszcze lepiej by było gdyby ktoś widział jak za nimi wychodzili we dwóch. Nie ma się co martwić ![]() To co, policjant po służbie może prowokować akcje bezkarnie ? Bez przesady. RE: co grozi za pobicie policjanta po służbie - cpr - 05-12-2012 17:48 Ja tego nie powiedziałem, ale znasz relację 1 osoby- czyli tak na prawdę nic. RE: co grozi za pobicie policjanta po służbie - kleomenes - 05-12-2012 17:54 Z sytuacji którą opisał kolega wyciągam takie wnioski ![]() Jak było dokładnie to nie wiem. Od tego jest sąd żeby wyjaśnić, ale jeżeli jest tak jak opisuje to myślę, że się wybroni jak przyjdzie co do czego. RE: co grozi za pobicie policjanta po służbie - Symbian - 05-12-2012 18:03 Eh te psiaki... takie cwane a gdy zgłosiłem włamanie na e-mail itd.. to umorzyli sprawę z braku dowodów.. Ten policjant jakiś niepoczytalny był chyba ![]() ![]() RE: co grozi za pobicie policjanta po służbie - tomazzi - 05-12-2012 18:14 jeśli policjant był trzeźwy a wy pod wpływem macie przekikrane -sąd weźmie pod uwagę słowo po pierwsze trzeźwej a tym bardziej policjanta na waszym miejscu zrobił bym zrzutkę i wynajmował już dobrego prawnika, dać mu upoważnienia i niech was reprezentuje tak jak cpr napisał nie ma znaczenia czy był na służbie czy nie - w świetle prawa policjant jest 24 h na służbie, jest urzędnikiem państwowym i taka akcja na służbie czy nie jest czynną napaścią na funkcjonariusza z waszej strony to była czynna napaść na funkcjonariusza gdyby kolega zrobił obdukcję można by było działać, że również doznał uszkodzenia ciała a tak macie problem i to duży RE: co grozi za pobicie policjanta po służbie - kleomenes - 05-12-2012 18:23 No to ja mam inne zdanie na ten temat ![]() |